Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Avaloth napisał(a):
na krakvecie
Ogólnie coraz gorzej tam jest, co chwilę czegoś nie ma i czasem trzeba długo czekać na zamówienie (acz to nie reguła, czasem dwa dni i jest przesyłka) ale ceny karm są ok i już z przyzwyczajenia tam zamawiam xd

bo patrzylam i nic nie piszą o tych smyczkach :D ale zazwyczaj też u nich zamawiam :) a karma jak się sprawdza ? (sorki za małego off'a)

Posted

[quote name='klaudusia0219']bo patrzylam i nic nie piszą o tych smyczkach :D ale zazwyczaj też u nich zamawiam :) a karma jak się sprawdza ? (sorki za małego off'a)
To było z 1,5 miesiąca temu, może już nie być tej promocji. Mi najpierw przysłali bez smyczy bo im się skończyły na magazynie, dopiero w następnej przesyłce im przypomniałam i dosłali.
Ja Brita Care sobie chwalę od zawsze, jedyna karma z tych które próbowałam (Royal normalny i weterynaryjny, eukanuba, pro plan, gilpa) po których mój pies nie ma rewolucji żołądkowych ^^ Najczęściej mamy Salmon&Potatoe, ostatnio brałam coś z dziczyzną i Lamb&Rice, też ok.

Posted

[quote name='Kiłi']

Ja też uwielbiam mosiężne wykończenia szczególnie z czekoladkowym kolorem skóry (do kompletu mamy też smycze właśnie z mosiężnymi karabiczykami:loveu:)
Ręki sobie nie dam uciąć ale kupowane chyba w glonojadzie, siostra kupowała, ja kupowałam tam tylko smycz natluszczaną:
http://www.zoologiczny.sklep.pl/Obroze__28_98~p11~f49
Z tego co pamiętam to dla Umy chyba była za coś około 50zł ;)

Edit: O to te dwie, bo nawet Kaśki komentarze hehhe
http://www.zoologiczny.sklep.pl/Dingo_Obroza_ze_skory_natluszczanej_podszyta_miekka_skora_kolor_brazowy_rozmiar_4_cm_x_75_cm__28_98___6670

http://www.zoologiczny.sklep.pl/Dingo_Obroza_ze_skory_natluszczanej_podszyta_miekka_skora_kolor_brazowy_rozmiar_2_5_cm_x_60_cm__28_98___6672
mi też się bardzo te mosiężne wykończenia podobają!
o super na tej stronie są dużo tańsze! na stronie dingo są ponad 10zł droższe .
to jak polecasz to na tą się zdecyduję . :lol:

Posted

[quote name='Avaloth']To było z 1,5 miesiąca temu, może już nie być tej promocji. Mi najpierw przysłali bez smyczy bo im się skończyły na magazynie, dopiero w następnej przesyłce im przypomniałam i dosłali.
Ja Brita Care sobie chwalę od zawsze, jedyna karma z tych które próbowałam (Royal normalny i weterynaryjny, eukanuba, pro plan, gilpa) po których mój pies nie ma rewolucji żołądkowych ^^ Najczęściej mamy Salmon&Potatoe, ostatnio brałam coś z dziczyzną i Lamb&Rice, też ok.

no to może się skończyły ;(

[SIZE="1"]my próbowaliśmy już pro plan i eukanuba i też bez szału :D to może spróbujemy tego :D

Posted

Właśnie nasza nowa bazarkowa obroża przeszła chrzest bojowy w bajorku ;) Ciekawa jestem jak długo wytrzyma, bo mam zamiar zabrać ją na wyjazd, gdzie pies będzie non stop pływać. Zapłaciłam za nią całe 7zł, więc w razie czego nie będzie mi szkoda...

(jeżeli chodzi o karmy to baaardzo polecam Orijen - jest rewelacyjny, nawet dla bardzo wrażliwych psów)

Mamy taką, tyle, że zieloną :)

Posted

[quote name='Avaloth']To było z 1,5 miesiąca temu, może już nie być tej promocji. Mi najpierw przysłali bez smyczy bo im się skończyły na magazynie, dopiero w następnej przesyłce im przypomniałam i dosłali.

Te smyczki były rok temu na wystawach. ;)

Posted

A ja w kwestii wątku reklamowego i sprzedażowego: przecież niektórzy, którzy sami smycze robią, co 2 dni pokazują psa w niby to nowej obroży. To co to jest? Przecież nawet najzagorzalsi maniacy nie kupują psu nowej smyczy, czy szelek raz na 2 dni - to to nie jest zawoalowana reklama? Ludzie, pomyślcie. Już niech sobie taki wątek jest.

Posted

Jak myślicie, po deszczu taka czerwona skór aa może zamalować psu sierść? Co prawda nie zamierzam w takim czymś psa prowadzać podczas ulew, ale warto wiedzieć.
Gops, zostaw te sowy, świetne są i ładnie na Twojej suni wyglądają.

Zapraszam do kuszącego podpisu :>

Posted

murakami napisał(a):
Oto ona ... ;)

śliczna , miałam ją kiedyś :evil_lol:

HelloKally napisał(a):

Gops, zostaw te sowy, świetne są i ładnie na Twojej suni wyglądają.

niestety nie mogę zostawić sówek , akurat mam nie wymiarowego psa i dziurka nam nie pasuję na 3 ma za luźno i wychodzi a na 2 za ciasno :roll:

Posted

Diora napisał(a):
Właśnie nasza nowa bazarkowa obroża przeszła chrzest bojowy w bajorku ;) Ciekawa jestem jak długo wytrzyma, bo mam zamiar zabrać ją na wyjazd, gdzie pies będzie non stop pływać. Zapłaciłam za nią całe 7zł, więc w razie czego nie będzie mi szkoda...
Mamy taką, tyle, że zieloną :)

http://www.3rd-pole.com/img_oferta/obroze/aky_duza_czerwony.jpg

Miałam taką dla poprzedniej suki i również zieloną. Odcień zieleni taśmy co prawda rewelacyjny, za to zatrzask jest do kitu- Potrafił się sam odpiąć, a to przy zabawie, a to zaczepiając się o gałąź. Bez problemu inny pies zdejmie drugiemu łapiąc zębami.

Posted

Asia&Luna napisał(a):
Miałam taką dla poprzedniej suki i również zieloną. Odcień zieleni taśmy co prawda rewelacyjny, za to zatrzask jest do kitu- Potrafił się sam odpiąć, a to przy zabawie, a to zaczepiając się o gałąź. Bez problemu inny pies zdejmie drugiemu łapiąc zębami.

Na pewno tej firmy? Wiosna mówiła, że ostatnio zmieniła klipsy na lepsze jakościowo. Zresztą nawet w opisie jest napisane, że zatrzask jest mocny... ( http://www.dogomania.pl/threads/209168-Szelki-obroże-legowisko-szampony-krople-p-pchelne-i-inne.-Grey-Animals-do-26.06-23-00 ).
Przetestowane już na dwóch psach i odpukać, sprawują się dobrze. Kupiłam ją mojej suni do wody, ale młody śmiga w niej na spacerach. Mam nadzieję, że się nie będą odpinać.

Posted

Diora napisał(a):
Na pewno tej firmy? Wiosna mówiła, że ostatnio zmieniła klipsy na lepsze jakościowo. Zresztą nawet w opisie jest napisane, że zatrzask jest mocny... ( http://www.dogomania.pl/threads/209168-Szelki-obroże-legowisko-szampony-krople-p-pchelne-i-inne.-Grey-Animals-do-26.06-23-00 ).
Przetestowane już na dwóch psach i odpukać, sprawują się dobrze. Kupiłam ją mojej suni do wody, ale młody śmiga w niej na spacerach. Mam nadzieję, że się nie będą odpinać.

moja odpieła klips jak ciągnęła po schodach na klatce, na szczęście byłyśmy jeszcze na klatce.
bez problemu odpinała tą obroże psu Asi podczas zabawy :lol:
jeśli zmienili klipsy to powinno być ok .

Posted

Diora napisał(a):
To teraz obejrzyj dokładnie klips na zdjęciu i powiedz czy miałaś taki sam :)

ale zdjęcia są z tego co wiem te same od zawsze .
klips się wydaję identyczny , on poprostu chodził lekko .

Posted

OK, zobaczymy. Napisałam jeszcze pw odnośnie zatrzasków, tak dla wszelkiej pewności.

A propo czerwonej Wozy - też ją mam. Nie farbuje sierści, nawet na deszczu. Jest mięciutka i bardzo ładna. Do tego z odblaskiem :)

Posted

A ja szukam obroży trixie, rozmiar S-M, czyli 15mm szer. i regulacja 30-45 cm, ma ktoś tanio? wzorek obojętny, potrzebna mi po prostu jak najcieńsza obroża do adresówki na lato, dla pieska w szyi 41 cm, a mało która firma robi cienkie obroże z regulacją do 45 cm ;-)
więc jakby co to piszcie na pw :-)