Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

evel napisał(a):
Czy możecie mi opisać plusy i minusy guardów i szelek norweskich? Bo się intensywnie zastanawiam nad jakimiś szelami, skoro szorek się pozbyłam ;)

Miałam oba modele.
Plus guardów taki, że pies z nich raczej nie wylezie. Piszę raczej bo znam takie psy które się z nich wyswobodziły.
Minusy takie, że przekręcają się, jak pies ciągnie/szarpie wpijają się w klatę/brzuch. Wg mnie niewygodne dla psa.

Norweskie
Plusy, szalenie wygodne dla psa, szybko sie je zakłada, pies może na nich ciągnąć, nie przekręcają się.
Minusy, Moja suka wychodzi z nich najszybciej, no i trzeba dokładnie psa zmierzyć zanim się takie szelki kupi. Istotne jest położenie i długość paska na mostku.

Posted

ja wolę norweskie , chociaż częściej używam guardów , norweskie wydają się wygodniejsze , dla mnie bardzo przydatna jest rączka w norweskich , ale używam ich raczej do biegania z psem/roweru a nie do zwykłych spacerów .

Posted

Mi pies wybitnie wyślizgiwał się z szorek, poza tym wydawały się niewygodne. Osobiście najbardziej lubię guardy i Y :)

Posted

bylam dzis w zoonatura u mnie w krk ,maja tam przeceny rogzow kupilam 4 smycze i zaplacilam 50 zl oczywiscie wszytko to xl !!!!!!!!! pisze - 60%

Posted

Marchewkowy napisał(a):
W tej zielonej ślicznie!!!!

Kasi i Lena napisał(a):
Też to miałam napisać. Bardzo pasuje jej ten odcień zieleni.

Ewa&Duffel napisał(a):
Pięknie Etnie w tej zielonej obroży :loveu::loveu::loveu:

Amber napisał(a):
Przyłączam się ;-)

dziękuję bardzo :)

Posted

Faust napisał(a):
bylam dzis w zoonatura u mnie w krk ,maja tam przeceny rogzow kupilam 4 smycze i zaplacilam 50 zl oczywiscie wszytko to xl !!!!!!!!! pisze - 60%

a gdzie w krk jest zoonatura :D może pojadę specjalnie do sklepu <lol2>