Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Smile of Red Witch napisał(a):
Migori ja mam ROGZ-a dwa lata i nic się z nim nie dzieje, Ruda pływa w nim, jest też bardzo często użytkowany i nie mogę powiedzieć, że ich jakość poszła w dół.

To ciekawe. Kupiłam mojej ostatnio rogza na zatrzask, mam go może tydzień. Nosi go do flexi (rano i wieczorem) - dwa spacery dziennie, a już przy kółku wyłażą nitki, odczepia się ta taśma-naszywka z napisem rogz. Nie mówię że ma być idealny, ale żeby po tak krótkim czasie widać było zniszczenie?
zaba14 napisał(a):
Hm.. u nas póki co mechaci się ta taśma, ale to można śmialo żyletka przyciąć.. a że poszedł w dół to cóż.. ze wszystkim tak jest niestety :/ ale lepiej wygląda wycięta żyletką zeszmacona taśma niż zardzewiałe kółka i okucia :) to już gwarantuje :)) ja kaski nie przeliczam na złotówki więc dla mnie 10e -12e za obroże z rogza to nie jest jakiś tam duży wydatek , pamietam że w PL mam jednego rozga po moim Mikim i z nim takie rzeczy sie nie działy to fakt .. ale jednocześnie tam musiałam oczszędzać na tą obróżkę ;)

Żyletką nie próbowałam jeszcze reanimować obroży :)
Miałam 3 lata temu komplet fioletowy z rogza to posłużył nam znaczniej dłużej, nie było widać oznak zniszczenia.

Posted

nam na obróżkach poza mechaceniem się nic się nie dzieje :) ale co do smyczy z naszywkami za którą dałam 118złotych to tragedia... kulki na taśmie się porobiły, naszywka się odpruwa.. już nie kupie to wiem :) ale wersje odblaskową czy miekkie i lekkie pewnie tak.. :)

Posted

To teraz ja się pochwale nowym zakupem :)
Kupiłam do tego identyfikatory z ArtMagic i jestem bardzo zadowolona! W końcu trafiłam na identyfikator który nie pęka i napis się nie ściera! Ufff

Biała ma kiepskie zdjęcia, ale szelki są podobne tyle że granat :)

Posted

A ja sie przypominam :) chce kupic obrozke i smycz dla psiny o wilczym ubarwieniu. Mała ma 4,5 miesiąca i jako dorosły pies pewnie nie przekroczy 15-20 kg :) myślałam o jakimś jaskrawym różu dla niej, ale nie mam pojęcia gdzie moglabym kupić różową skórę, może być sztuczna. Byle obróżka nie była taśmowa :shake:

Posted

ja w marcu kupilam 2 obroze rogza, niebieska wyglada jakby byla uzywana minimum rok, nitki wychodza z kazdej strony, zielona w stanie idealnym. A uzywane podobnie... Lubie Rogza ze zwgledu na wyglad, ale jakosc pozostawia duzo do zyczenia...

Posted

kasia_1982 napisał(a):
ja w marcu kupilam 2 obroze rogza, niebieska wyglada jakby byla uzywana minimum rok, nitki wychodza z kazdej strony, zielona w stanie idealnym. A uzywane podobnie... Lubie Rogza ze zwgledu na wyglad, ale jakosc pozostawia duzo do zyczenia...

No właśnie. Ja sie cieszę że obrożę dostałam w prezencie, bo gdybym miała wydać 45zł za to coś, co jest teraz szmatką to byłabym bardzo zła.

Posted

a ja kupiłam dzisiaj flexi kolorową do 20 kg. w porównaniu do 35 kg flexi taśmy, jest leciutka idealna nas pacery gdzie pies jest non stop spuszczony, a smycz jest tylko awaryjnie.

Do delfinków czy do rogza bardziej pasuje ?

Posted

A ja pozwolę sobie coś wtrącić. W tamtym roku jakoś w wakacje kupowałam zacisk od Marty, a różnica między nim, a obrożami na zdjęciach (chodzi, o te które niedawno powstały) jest ogromna. I wg. mnie to jest plus. Już po samych fotach bez powiększania widać, że są lepsze ściegi, ładniej wykonane, zapewne kółka też lepsze, bo to coś się stało z kółkami w naszej obroży to tragedia. Mimo to opłacało się i mam zamiar kupić szelki do pływania od Marty (pod warunkiem ze jakoś uciułam), sprawdzę czy rzeczywiście będą rdzewieć. Myślę że też sporo zależy od konserwacji.

Activdogi mi się na fotkach podobają, ale ceny jak dla mnie out. Chyba jednak podbiję do Taks albo Marty z taśmami.

I akcesoria od Taks - moje ulubione. Są baaardzo ładnie wykonane. Akurat moja taśma prawie w ogóle brudu nie łapie i nic się z okuciami nie dzieje.

Lucky, wg. mnie bardziej do delfinów.

Posted

Ja jestem z akcesoriów Dogstyle zadowolona, używam już dość długo i nic nie rdzewieje mimo wodowania :D wszystko solidne, mocne i estetyczne. Mam dość dużego silnego psa, który na co dzień jest grzeczny ale czasem ma zrywy do psa, tudzież kogoś z rodziny jak chce się witać i wszystkie rzeczy wytrzymały bez problemu.

Lucky. napisał(a):

Do delfinków czy do rogza bardziej pasuje ?

Mnie się bardziej podoba z lupine :) fajna ta flexi :)
Marta_Ares napisał(a):
nowy komplecik Mayloka

Super kolorek mmmm...

Posted

Tak jak pisałyście dziewczyny, Tania zaproponowała wymianę zatrzasku na nowy. Pisała że dokładnie 2 osoby oprócz mnie narzekały na odpinające się zatrzaski. Zmieniła rodzaj zatrzasku i jest już ok. Zobaczymy gdy je dostanę z powrotem ;)

Posted

[quote name='Tepes']bardzo fajny ten niebieski:)
a jak moje szelki?:evil_lol:

mowisz i masz :diabloti:

z podszyciem lepiej by wyglądały:evil_lol:

kiedyś ktoś pytał w czym przechowywać smycze itp, ja mam duży tekturowy kartona przedzielony, i oddzielnie obroże, szelki, smycze:

zabawki przechowujemy tez w takim tylko mniejszym

Posted

[quote name='Tepes']o mamo kocham moje szelki:loveu:
są świetne!! a tam z podszyciem, takie są dobre:)

najważniejsze, że Wam odpowiadają,

czekam koniecznie na zdjęcia jak dojdą :)

Posted

[quote name='Marta_Ares']mowisz i masz :diabloti:

z podszyciem lepiej by wyglądały:evil_lol:

kiedyś ktoś pytał w czym przechowywać smycze itp, ja mam duży tekturowy kartona przedzielony, i oddzielnie obroże, szelki, smycze:

zabawki przechowujemy tez w takim tylko mniejszym

Szeleczki super połączenie :D ale masz już dużą kolekcje.
A co do zielonego pudełka na zabawki mam identyczne :D

Posted

nasza nowość

i niezbyt udana fota na właścicielu obróżki ;)

bardzo podoba mi się hamiltonowa jakość, oprócz tego obróżka ma idealne wymiary dla mojego chłopca, szerokość, długość, wielkość klamry - chyba jestem zakochana w niej:diabloti:

no i oprócz tego ostatnio dorobiliśmy się smyczki rogzowej royal sunrise

Posted

ładny kolor ma ten hamilton :)

szelki dla Bonka super, czekam na zdjęcia na modelu ;)

Tak apropo, mi swego czasu (z rok temu) ktoś nadawał strasznie na wyroby od Marty, nie mówiąc już o Taksowych, dowiedziałam się że to 'takie dla ozdoby'. Dlatego długo się bałam kupować, mimo zdjęć i opinii z tego wątku. Chciałam kupic szelki z aktivdoga, bo nie ukrywam, że podobają mi się trochę bardziej niż dogstyle, ale cena mnie trochę przeraziła. Kupiłam u Marty i jestem bardzo zadowolona. Mimo że są miejsca, w których jakaś nitka nie jest idealnie prosto czy coś, ale ogólnie są porządne, tak samo okucia i zatrzask. A psa mam ok. 50 kg, który ma zrywy i to nie rzadko. Co do wyrobów od Taks, osobiście nie mam, ale dwie koleżanki, z którymi łazimy do schroniska mają, jedna z nich wyprowadza na obroży od Taks bullowate od dłuższego już czasu, obroża ma się świetnie. Także na opiniach się też można przejechać. A ocenianie po zdjęciach jest wg mnie w ogóle bez sensu.