Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zastanawiam się, co kupić na wystawie szczecińskiej dla M.
Fakt, faktem, jeszcze miesiąc, ale trzeba zacząć się zastanawiać Co proponujecie ?
I idzie do mnie Ezy dog. :D

Posted

wszyscy po wystawach jeżdżą ja dopiero do Bytomia 22.05 ale tam zazwyczaj nic ciekawego nie ma.
powiem, że bardzo fajny fiolecik ma AmyPlay

od Marty będziemy brać szelki norweskie limonka z paseczkami ale nie wiem jakie podszycie na klacie

Posted

Mam pytanie, wie ktoś jak bardzo może rozwinąć się klatka piersiowa u młodego psa, który będzie uprawiać jakiś sport? Pytam, bo cały czas wstrzymuję się z kupnem szelek dla szczeniaka (aktualnie skończone 9 miesięcy), chciałabym kupić jedne, ale porządne, to niestety wiąże się z większymi kosztami, a nie chcę, żeby się okazało, że niedługo szelki będą złe. Chodzi dokładnie o flyballowe, a one na ogół nie mają za dużego zakresu regulacji.

Podpis nadal aktualny.

Posted

Marchewkowy napisał(a):
Ja kupiłam mojemu szelki jak miał 1,5 roku, ale z obserwacji to jego klata dopiero teraz skończyła się rozwijać a ma 3,5 roku.
Ale to chyba zależy indywidualnie od psa i rasy

Ona jest raczej drobna, taka trochę pudlowata (matka pudel), ale szelki mają regulację od 40cm (mniej więcej tyle ma teraz w klacie) do 45cm, a wiadomo, że nie będą zakładane na styk, tylko tak, żeby pies miał trochę luzu. Myślicie, że te 5cm powinno wystarczyć? Od jutra zaczyna treningi i chciałam, żeby podobnie jak starsza suczka miała takie szele, bo są bardzo wygodne.

Posted

[quote name='Tepes']wszyscy po wystawach jeżdżą ja dopiero do Bytomia 22.05 ale tam zazwyczaj nic ciekawego nie ma.
powiem, że bardzo fajny fiolecik ma AmyPlay

od Marty będziemy brać szelki norweskie limonka z paseczkami ale nie wiem jakie podszycie na klacie

gdzie znalazlas zacisk tego koloru ?
szukam na allegro sa nowe kolory ami playa ale nie ma zaciskow , a na zatrzask sie nie zdecyduje napewno :roll:

Ilusion 5cm powinno starczy 9 miesiecy na malego psa zazwyczaj zakonczony wzrost teraz pewnie jeszcze nabierze troche masy .

Posted

[quote name='gops']
Ilusion 5cm powinno starczy 9 miesiecy na malego psa zazwyczaj zakonczony wzrost teraz pewnie jeszcze nabierze troche masy .

Dzięki ;). W takim razie trzeba wybrać kolor i za jakiś czas zamawiam :evil_lol:.

Posted

Metheora, świetna ta Woza, tylko na mojego szkraba niestety za mała :-(. My czekamy na paczkę z kompletem Ferplast Ergocomfort tatoo czerwony (szelki plus smycz) :-).

Posted

Kupiłam smycz z zooplusa. Niby skóra natłuszczana wysokiej jakości - niestety szajs straszliwy jeśli chodzi o jakość skóry, mimo, że szyta pięknie. Idzie do zwrotu.

Posted

[quote name='Migori']Marchewkowy, co to za smycz, ta czarna, po prawej, regulowana ? Jakiej firmy? Gdzie kupiłaś?
https://lh4.googleusercontent.com/_Coi1fowQ--A/Tc4FY0_aMAI/AAAAAAAAEj4/eI1xXkGOJCM/DSC_0001.JPG

Hej,
T dwie smycze jedna grubsza 2,5/ 140 cm, a drugą przepinana 2 cm /220
Jest super mięciutka dlatego mam aż dwie, najmiększa ze wszystkich jakie mam.
Kupiłam na wystawie w Katowicach a drugą na wystawie w Zabrzu.
Stoisko Krzyśka :D firma Aleksandra Pet Shop ;)