Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

olalolaa napisał(a):
Jakie szelki polecacie dla psa, który biega przy rowerze?

Moja biega na Dingo Strong, bardzo fajnie się sprawdzają ( i mają odblaskowy pasek, co też jest plusem) :)

Posted

Kiedy biegam, zakładam psu szelki guardy podszyte eko-skórą, z długim paskiem na grzbiecie, aby nie wrzynały się pod pachami;)
Dobre są też norweskie, bardzo wygodne
Sledy nadają się, gdy pies nauczony jest biegać przed człowiekiem, a nie za bądź obok- bo wtedy szele leżą prawdłowo na psie.

Posted

Myśmy kupili guardy czarne "zdobione" ostatnio. Naszukałam się tych guardów w dobrej cenie tak, że sobie nie wyobrażacie. A teraz patrzę, że na activdog są taakie piękne, kolorowe i mięciutkie. Ktoś ma obrożę, szelki z activdog i może podać cenę? Chciałabym się dowiedzieć, czy ceny są 50-100, czy 200-300 zł

Posted

Ja też bym go widziała w szerszych, 3-4cm.
Ceny są indywidualne, wszystko zależy od wielkości, ilości tasiemki itp. Ja za swoje dałam 56zł. a jest to mały psiak ;)

Posted

Cenowo 50-100. Na mojego kurdupla obroża (28 cm) zacisk z podszyciem ok 30 zł, szelki norweskie (w klacie 56 cm) z podszyciem i z tasiemką na przednim pasku i rączce ok 50 zł.

Posted

Ja jak pytałam o norweskie dla mojego bydlaka (ok. 60cm przedni pasek, 90 tylni + rączka, tasiemki i eko-skórka) to koło 80zł wychodziło, nie pamiętam czy z przesyłką czy bez. Za guardy pewnie będzie trochę więcej, ale Twój wygląda na drobniejszego niż mój Chester.

Doszły szelki od Marty :) są bardzo ładne, wyglądają porządnie, i na szczęście pasują rozmiarowo, bo się bałam czy dobrze zmierzyłam :D wieczorem może wrzucę zdjęcie ;)

Posted

dzięki wielkie za odpowiedzi. znaczy się będziemy uderzać w activdoga :D

ja też bym go widziała w szerszych szelkach, ale do tej pory szersze na jego rozmiar szły za ponad 200 zł i wydawało mi się to burżujstwem. a tu proszę - wszystko mogę sobie dobrać i jeszcze w dobrej cenie. cudownie :)

Posted

Moja sunia- foksterierka wyłazi z takich normalnych szelek które sie sprowadzają na karku do jednego miejsca. Myśle właśnie o guardach lub czymś podobnym, biega obok roweru, nie ciągnie niczego ;) W dodatku bardzo nie lubi szelek, ale obroża to jest niebezpieczna przy rowerze, dlatego szukam jakichś bardzo wygodnych i dobrze rozkładających ciężar, choć jeśli biega obok roweru o ciężarze nie ma co mówić ;)

Posted

Nasz pierwszy z lepszych nabytków ;)
baardzo mi się podoba :loveu:

i już mam ochotę kupić coś jeszcze, ale tym razem z activdog'a ;)
chyba zaczynam maniakować :evil_lol:

Posted

Mam dla Was zadanie bojowe :D Mam nadzieję, że pomożecie... ;)

Muszę wybrać obroże dla Tiny i Sary. Zdjęcia dla przypomnienia:

Sara:

Tina:

A tutaj już obroże. Dla Sary:

Dla Tiny:

Trochę tego jest, ale liczę na Waszą pomoc ;) Ja kompletnie nie wiem które wybrać, wszystkie mi się bardzo podobają...

Posted

olalolaa napisał(a):
Moja sunia- foksterierka wyłazi z takich normalnych szelek które sie sprowadzają na karku do jednego miejsca. Myśle właśnie o guardach lub czymś podobnym, biega obok roweru, nie ciągnie niczego ;) W dodatku bardzo nie lubi szelek, ale obroża to jest niebezpieczna przy rowerze, dlatego szukam jakichś bardzo wygodnych i dobrze rozkładających ciężar, choć jeśli biega obok roweru o ciężarze nie ma co mówić ;)

Mój pies (wielkości shar-pei'a) nie biega przy rowerze, ale czasami przy hulajnodze tak, to zakładam jej guardy, jak biega z siostrą to norweskie ;)

Posted

Sunshinee ja bym uwazała na te hiltony z lapkami i te jeansowe mam te 2 i niestety bardzo szybko ściera sie ten wzorek który jest nadrukowany

Voute napisał(a):
Marta, szele wspaniałe :loveu::loveu:

dziekuje:loveu: :loveu:

olalolaa napisał(a):
Marta, te szelki sa super, chyba takie byłyby dla mojej psicy najwygodniejsze, Ty sama je 'produkujesz'? ;)

dzieki:loveu:

tak.....;)