Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Ja też się waham przed zakupem flexi color do 20 kg dla suki 12,5 kg , jest silna i boję sie że smycz nie wytrzyma.
Dobrze, że ja nie mam takich problemów :evil_lol: nie kupuję smyczy automatycznych, bo wydaje mi się, że nie potrafiłabym nad Nuką zapanować na takiej smyczy, chociaż nie powiem przydałaby mi się czasem flexi, tak nawet na krótki spacer tylko na siusiu, żebym po trawnikach nie musiała chodzić, albo jak na wakacje do lasu jadę czy na plażę, tu jest bazarek gdzie jest dużo różnych flexi http://www.dogomania.pl/threads/206144-Zabawki-flexi-ubrania-różności-na-Mielec-25.04

Posted

[quote name='vege*']Dobrze, że ja nie mam takich problemów :evil_lol: nie kupuję smyczy automatycznych, bo wydaje mi się, że nie potrafiłabym nad Nuką zapanować na takiej smyczy, chociaż nie powiem przydałaby mi się czasem flexi, tak nawet na krótki spacer tylko na siusiu, żebym po trawnikach nie musiała chodzić, albo jak na wakacje do lasu jadę czy na plażę, tu jest bazarek gdzie jest dużo różnych flexi http://www.dogomania.pl/threads/206144-Zabawki-flexi-ubrania-różności-na-Mielec-25.04
Ja w zasadzie też jestem na nie ale czasem taka flexi by się przydała.

Posted

A ja kupiłam flexi maxi, użyłam raz i stwierdziłam, że kompletnie się dla nas nie nadaje. Duffel jest przyzwyczajony do chodzenia na luźnej smyczy i ma opory przed wyciąganiem taśmy. Poza tym moim zdaniem ta smycz daje jednak za małą możliwość panowania nad psem. Duffel chodził na flexi będąc szczeniakiem, bo bałam się go spuszczać, i pięknie się nauczył ciągnąć. Teraz na pewno bym takiego błędu nie popełniła i nie kupiła dla malucha flexi, ale wtedy jeszcze nie wiedziałam takich rzeczy.
Teraz kupiłam tą flexi w zasadzie nie wiem po co, bo Duffel i tak rzadko chodzi na smyczy.

Posted

skusiłby się ktoś na fioletowe odblaskowe szele firmy rogz rozm. XL?
Naklejka: Ta szerokość jets świetna.. piękny psiak :>
Agnes: Lubię Twoją sukę w niebieskim i czerwonym... szczerze mówiąc fiolet mi do niej kompletnie nie pasuje.
Marchewkowy: Zaszalałaś kobieto :D Najbardziej mi się podoba obroża z wzorem supehero

Posted

My spacery tylko na smyczy, dzisiaj biegał luzem, a właściwie zwiał mi pobawić się z psem, potem szedł przy nodze ze smyczą na grzbiecie, jestem z niego dumna, bo na wołanie reagował w miarę :D
Takie flexi to dla niego nic, zawsze delikatnie ciągnie na smyczy, łazi po trawnikach, rowach a ja potem do nich wpadam :lol:
HelloKally, dzięki, ale to nasza jedyna obroża i więcej mieć nie będzie, bo z nich łatwo się nawiewa :P

Posted

diabelkowa napisał(a):
Amber dlaczego u dobermanow tak widac ta trzecia powieke ?

Mnie też to ciekawi bo u mojej fifki też widać ( co prawda to nie dobrman) wet uważa że oczy ma ok. Ale widać zwłaszcza w jednym oku bo fifka łaciata i w jednym powieke ma jasną a w drugim ciemną.

Posted

diabelkowa napisał(a):
Amber dlaczego u dobermanow tak widac ta trzecia powieke ?

To jest kwestia osobnicza, nie u wszystkich dobków tak jest, Jariemu akurat się zdarzyło (jak i sporej części również). Też szczerze byłam zaskoczona na początku i pytałam się weta dla pewności ale powiedział, że to normalne ;). A czemu tak jest to nie wiem, jamniki np. nie mają tej cechy w ogóle.

Sorry za OFF, wstawiłabym jakąś obrożę, ale... już nie mam co wstawiać niestety :evil_lol:

Posted

Marta_Ares bardzo ładnie, tak elegancko, ja bym widziała przy tym czarną, skórzaną max 2 cm szer. smycz :loveu: tylko czemu Ares jest goły, jak mogłaś? :shake: :eviltong:

Posted

Asia&Luna napisał(a):
Aresiasty w kolii z nieśmiertelnikiem wygląda jak jakiś wojskowy:lol: Fajnie to wygląda;)
Wg mnie pasowałaby do tego cienka skórzana pleciona smycz:)

Rekrucik wręcz ;)