Voute Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Właśnie wyszyłam imię psa + serce. Zielonym kolorem, bo to najlepsza nić była. Ktoś chce zobaczyć? :) Quote
Voute Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Tak, wiem, że jest okropna, ale ja nie umiem szyć :) Na zdjęciu jeszcze nie była skończona, obecnie to jest zacisk (który jednak niekształtnie wychodzi na zdjęciach, więc daję nieskończoną) Quote
Kasi i Lena Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Napiszcie mi jaki kolor najbardziej pasuje do psa o maści tricolor? chodzi o moją sunie z avatarka. Wydaje mi się że w zieleni jej ładnie ale taki kolor już mamy, może jakiś inny? Nie wiem jeszcze nawet jaką chce obroże bo za dużo mi się podoba a wszystkiego na raz niestety nie kupie. Edit: Myślałam nad muscatem z pseudo skórki. Jest czerwony, czarny, błękitny, jasno różowy i musztardowy. Quote
Asia&Kleo Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Voute, jak na pierwszy raz to nieźle Ci to wyszło! Kasi i Lena, z muscat'a wybrałabym czerwień:) Quote
Kasi i Lena Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Asia&Luna napisał(a):Voute, jak na pierwszy raz to nieźle Ci to wyszło! Kasi i Lena, z muscat'a wybrałabym czerwień:) No właśnie czerwień wydaję mi się najładniejsza (mamy czerwone szelki z tej serii) ale ciekawy jest też ten musztardowy? miodowy? kolor. Szkoda że niebieski jest taki jasny, za jasny. Quote
Voute Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Asia&Luna napisał(a):Voute, jak na pierwszy raz to nieźle Ci to wyszło! Pierwszy i przedostatni ;) Jeszcze tylko zrobię psu babci obrożę, ale nawet nie wiem, czy coś na niej wyszyję, może tylko doczepię kółka do tasiemki. Wolę Rogzy ;) Quote
Asia&Kleo Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Kasi i Lena napisał(a):No właśnie czerwień wydaję mi się najładniejsza (mamy czerwone szelki z tej serii) ale ciekawy jest też ten musztardowy? miodowy? kolor. Szkoda że niebieski jest taki jasny, za jasny. Miałam dla czarnej labradorki, bardzo ładny odcień:) Taki zgaszony zloto- pomarańczowy; wydaje mi się, że by się zlewał z kolorem sierści Twojego psa (mam na myśli "nibypodpalanie" na pysku) Voute napisał(a):Pierwszy i przedostatni ;) Jeszcze tylko zrobię psu babci obrożę, ale nawet nie wiem, czy coś na niej wyszyję, może tylko doczepię kółka do tasiemki. Wolę Rogzy ;) To się okaże, czy przedostatni;) A może Ci sie spodoba i zaczniesz sama szyć obróżki?:D Quote
Luzia Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Kasi i Lena napisał(a):No właśnie czerwień wydaję mi się najładniejsza (mamy czerwone szelki z tej serii) ale ciekawy jest też ten musztardowy? miodowy? kolor. Szkoda że niebieski jest taki jasny, za jasny. Mi by się ona widziała rogzie niebieskim z nitką :) On ma ładny taki intensywny odcień właśnie :) Quote
Kasi i Lena Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Asia&Luna napisał(a):Miałam dla czarnej labradorki, bardzo ładny odcień:) Taki zgaszony zloto- pomarańczowy; wydaje mi się, że by się zlewał z kolorem sierści Twojego psa (mam na myśli "nibypodpalanie" na pysku) W poniedziałek pójdę do zoologa i będziemy mierzyć. W czerwieni jej na pewno ładnie ale ten złoto- pomarańczowy tez mi się bardzo podoba. Moja druga sunia jest rudo- beżowa więc do niej tez nie bardzo będzie pasować a szkoda bo kolor fajny, taki inny:) Luzia napisał(a):Mi by się ona widziała rogzie niebieskim z nitką :) On ma ładny taki intensywny odcień właśnie :) Rogzy z nitką podobają mi się z łańcuszkiem a tam rozmiarówka jest nie bardzo dla mojego psa bo 16mm obwodowo byłaby dobra ale zginie w jej sierści a 20 mm za wielka w obwodzie. Quote
Asia&Kleo Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Kasi i Lena napisał(a):W poniedziałek pójdę do zoologa i będziemy mierzyć. W czerwieni jej na pewno ładnie ale ten złoto- pomarańczowy tez mi się bardzo podoba. Moja druga sunia jest rudo- beżowa więc do niej tez nie bardzo będzie pasować a szkoda bo kolor fajny, taki inny:) Jak wrócisz z zoologa z obrożą to czekamy na zdjęcia:) Quote
Voute Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Asia&Luna napisał(a):To się okaże, czy przedostatni;) A może Ci sie spodoba i zaczniesz sama szyć obróżki?:D Niemożliwe :D Quote
Kasi i Lena Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Asia&Luna napisał(a):Jak wrócisz z zoologa z obrożą to czekamy na zdjęcia:) Jeszcze nie wiem czy kupię, na razie sama nie wiem czego chce:) Siedzę w necie oglądam obroże i tak wiele z nich mi się podoba że nie mogę się zdecydować. Muscaty są na pewno w miejscowym zoologu ale jeszcze nie jestem do końca przekonana czy chce. Quote
Luzia Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Kasi i Lena napisał(a):Rogzy z nitką podobają mi się z łańcuszkiem a tam rozmiarówka jest nie bardzo dla mojego psa bo 16mm obwodowo byłaby dobra ale zginie w jej sierści a 20 mm za wielka w obwodzie. To jaki ona ma obwód? Wygląda na sporą psicę :lol: Quote
Kasi i Lena Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Luzia napisał(a):To jaki ona ma obwód? Wygląda na sporą psicę :lol: 33cm mierząc luźno. Wynalazłam w kompie zdjęcie młodej jak była malutka i miała muscata 15mm który już nie istnieje bo go przez moją nieuwagę pogryzła. Prawda że ślicznie wyglądała? Quote
Luzia Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 No i to bardzo :) Ślicznie jej w tej czerwieni :loveu: Quote
Kasi i Lena Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Luzia napisał(a):No i to bardzo :) Ślicznie jej w tej czerwieni :loveu: Bo ta czerwień ma śliczny odcień, podoba mi się ale nie wiem czy znowu taką chce. Quote
Voute Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Kasi i Lena napisał(a):Bo ta czerwień ma śliczny odcień, podoba mi się ale nie wiem czy znowu taką chce. A może Rogz albo Red Dingo czerwone? Też mają ładne odcienie. Quote
Asia&Kleo Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Bierz tą czerwoną, bardzo pasuje;) Ogółem śliczna sunia:) Quote
Luzia Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Kasi i Lena napisał(a):Bo ta czerwień ma śliczny odcień, podoba mi się ale nie wiem czy znowu taką chce. Mnie ostatnio bardzo odrzuciło od czerwonego, chyba dlatego że większość znajomych mają czerwone smyczki i obróżki dla psów. :lol: Quote
Asia&Kleo Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Luzia napisał(a):Mnie ostatnio bardzo odrzuciło od czerwonego, chyba dlatego że większość znajomych mają czerwone smyczki i obróżki dla psów. :lol: Czerwień w obrożach i smyczach jest najpospolitszym kolorem. Nie widziałam jeszcze zoologa, gdzie nie było ani jednej smyczy/obroży/ szelek czerwonych.... i chyba nie ma firmy, która nie miałaby taśmy lub wzorka z tym kolorem:) Quote
Luzia Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Asia&Luna napisał(a):Czerwień w obrożach i smyczach jest najpospolitszym kolorem. Nie widziałam jeszcze zoologa, gdzie nie było ani jednej smyczy/obroży/ szelek czerwonych.... i chyba nie ma firmy, która nie miałaby taśmy lub wzorka z tym kolorem:) No właśnie dlatego chwilowo mnie odrzuciło od tego koloru :evil_lol: Quote
Yuveza Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Czerwony w ogóle jest dość popularny jeśli chodzi o psie akcesoria;) A wracając do tego szycia obróżek, to ja własnie też o tym myślę, najbardziej to chciałabym szelki bo w tym chodzi Dotka, ale na początek obróżka. Moja mam umie szyć na maszynie więc mogłaby mi uszyć, ja zresztą też, musiałabym tylko kupić kółka i taśmy, oczywiście ozdobne także:D oj wtedy bym szalała!!:D robiłabym komplety szelki+obroża+smycz;) i ... było bu super! na razie pragnę znaleźć coś błekitnego ale takiego intensywnego, a marzy mi się coś turkusowego taki jest ten jeden rogz.....:loveu: Quote
Recommended Posts