Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='drzalka']Remanent likwidacyjny :D

Łańcuch Herman Sprenger złota

Obroża odblaskowa Półzaciskowa z łańcuszkiem Rogz

można wiedzieć ile i jakie rozmiary na PW ? :D

Posted

Voute napisał(a):
Chyba ostatnio widziałam gdzieś w internecie te obroże i wydawały mi się strasznie drogie. Bodaj 68 zł za jakiś mały rozmiar.

One są strasznie drogie... Za L-ke 78

Posted

Te obroże faktycznie nie są tanie, ale ten wydatek naprawdę się opłaca ;)
Obroża jest idealna do wody, błota, piachu, na wszelkie psie szaleństwa-nie trzeba potem jej szorować ani prać, wystarczy opłukać wodą, ewentualnie przy mocniejszych zabrudzeniach przemyć szczoteczką z mydłem. Nic nie rdzewieje ani się nie niszczy. Zapięcie solidne. I wzory też świetne ;)

My mamy taką :)

Posted

E tam, Rogzy się strasznie niszczą, jeżeli są często prane...Jeden z naszych po kilkunastu myciach wygląda jak szmatka do podłogi :shake:
No i strasznie mnie denerwują te strzepiące się nitki...
Ogólnie uważam, że jakość Rogza na tyle się pogorszyła, że te obroże na pewno nie są warte 40 zł.

Posted

Właśnie chodzi mi o te nitki :/ ponieważ mój pies pasie inne psy w zabawie, to co chwila lezy na glebie, wiec bloto, piach i kamienie... obroza sie wyciera i niszczy od codziennego prania...

Posted

A ja dublindoga, pod warunkiem, że moja chciwość by mi na to pozwoliła. A tak na serio to, wg. mnie rogzy są fajne, ale jak patrzyłam na używane to aż się dziwię, że coś się dzieje z taką taśmą powiedzmy po roku albo pół. My przez długi czas mieliśmy zwykłą taśmówkę, maksymalnie używaną (bo jako jedyna obroża) i po praniach jedynie zblakła, a wywaliłam ją dlatego, że położyłam niedaleko środków do czyszczenia i wylał się na to domests czy inne tałatajstwo.

Kantar można psu zakładać jako sam? Tzn, że zapinam tylko za kółko przy kantarze i nie doczepiam smyczy do obroży

Posted

Ale nie rozumiem "problemu", uzywam rogza niszczy sie to wywalam. Tak na dobra sprawe prawie kazdy z nas lubi zmieniac czesciej psie akcesoria, bo sie znudzily, bo...;) Ciagle sa ogloszenia, sprzedam, wymienie mysle, ze min z tego powodu. Po co mi wiec obroza "na lata" ? Kupuje rogza, uzywam pol roku max rok, zmechacony wywalam i kupuje kolejnego ;) Swoja droga dawno nie wywalilam kupionej obrozy, bo wczesniej ja sprzedaje, zeby kupic inny kolor

Posted

HelloKally napisał(a):
A ja dublindoga, pod warunkiem, że moja chciwość by mi na to pozwoliła. A tak na serio to, wg. mnie rogzy są fajne, ale jak patrzyłam na używane to aż się dziwię, że coś się dzieje z taką taśmą powiedzmy po roku albo pół. My przez długi czas mieliśmy zwykłą taśmówkę, maksymalnie używaną (bo jako jedyna obroża) i po praniach jedynie zblakła, a wywaliłam ją dlatego, że położyłam niedaleko środków do czyszczenia i wylał się na to domests czy inne tałatajstwo.

Kantar można psu zakładać jako sam? Tzn, że zapinam tylko za kółko przy kantarze i nie doczepiam smyczy do obroży

Ja jak miałam kantar, to zakładałam bez obroży.

Posted

HelloKally napisał(a):

o ile wiem nie, bo kantar uzywasz w razie potrzeby - tu dobrze sprawdzaja sie przepinane smycze z dwoma karabinczykami - jeden przyczepiasz do kantara )i uzywasz w razie korekty etc), a drugi do obrozy.

Posted

Agnes napisał(a):
Ale nie rozumiem "problemu", uzywam rogza niszczy sie to wywalam. Tak na dobra sprawe prawie kazdy z nas lubi zmieniac czesciej psie akcesoria, bo sie znudzily, bo...;) Ciagle sa ogloszenia, sprzedam, wymienie mysle, ze min z tego powodu. Po co mi wiec obroza "na lata" ? Kupuje rogza, uzywam pol roku max rok, zmechacony wywalam i kupuje kolejnego ;) Swoja droga dawno nie wywalilam kupionej obrozy, bo wczesniej ja sprzedaje, zeby kupic inny kolor

No widzisz, a ja nie wywalam, tylko dokładam do kolekcji w dobrym stanie :P

Posted

Smile of Red Witch napisał(a):
Mi również bardzo podobają się te obróżki Dublin Dog i myślę nad jakimś wzorkiem dla Rudej ;) szkoda tylko, że nie ma 4 cm

Z podobnego powodu nie zaczełam jeszcze nie nie odkładać ;)

Posted

mi sie bardzo podobaja dublindogi kiedys moze sie szarpne i kupie :) bo faktycznie w wodzie to wszystko nam rdzewieje a jak susze po 10 razy dziennie to blaknie . to sie wydaje fajna alternatywa

Posted

Smile of Red Witch napisał(a):
Mi również bardzo podobają się te obróżki Dublin Dog i myślę nad jakimś wzorkiem dla Rudej ;) szkoda tylko, że nie ma 4 cm

Kiedyś mieli w ofercie rozmiar XL tych obroży i on miał 3,5 cm. Dufflowy kolega Brutus ma właśnie taką, można u nas w galerii na ostatnich zdjęciach zobaczyć.
Ale nie wiem czemu wycofali je ze sklepu...

Posted

Ewa&Duffel napisał(a):
Kiedyś mieli w ofercie rozmiar XL tych obroży i on miał 3,5 cm. Dufflowy kolega Brutus ma właśnie taką, można u nas w galerii na ostatnich zdjęciach zobaczyć.
Ale nie wiem czemu wycofali je ze sklepu...

Ja właśnie zerknęłam po moim zamówieniu do sklepu i obroży nie ma. Czyżby wycofali na stałe?