Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przecież psy są różne - dłuższe, krótsze, mocniej zbudowane, lekkiej budowy ;) co z tego, że na jednego psa pasowały M a na innego o tej samej wadze L skoro na trzeciego najlepsze będą S :)
Szkoda, że w żadnych szelkach nie jest regulowany górny pasek i często trzeba coś przerabiać.

Posted

No właśnie, najlepiej jakby był regulowany.
Po odpowiedziach widać że psiaki są różne. A ja dalej jestem zielona w temacie rozmiaru dla Fifi i chyba dam sobie spokój z red dingo (nie mogę przeboleć tego uroczego zapięcia kosteczki:loveu:) na rzecz jakiś innych szelek z fajniejszą rozmiarówką.

Posted

Kasi i Lena napisał(a):
No właśnie, najlepiej jakby był regulowany.
Po odpowiedziach widać że psiaki są różne. A ja dalej jestem zielona w temacie rozmiaru dla Fifi i chyba dam sobie spokój z red dingo (nie mogę przeboleć tego uroczego zapięcia kosteczki:loveu:) na rzecz jakiś innych szelek z fajniejszą rozmiarówką.

Napisz jakie wymiary ma Fifi i coś wymyślimy :)

Posted

Wymierzyłam ją dokładnie przed chwila
wzrost: 43-44 w kłębie
klata:53 jednak
szyja:34, w miejscu gdzie powinna przechodzić przednia obręcz szelek ma pewnie z 10 cm więcej.

Tutaj ma te szelki lepiej wyregulowane niż na poprzednim zdjęciu.
http://img8.imageshack.us/img8/9238/033vn.jpg
Pomiar szelek
przednia obręcz: +/-49
tylna: 57
pasek górny: 10
pasek dolny:18,5
Więcej już tych szelek nie przedłużę bo to są ich maksymalne wymiary.

Posted

[quote name='gops']a my kupilismy 3cm pomaranczowe el perro na klamre , lupina brazowo zielonego w lapki , i szelki zielone typu norweskie wiec czas sie leczyc :roll:

a coz Ci to da:diabloti::diabloti:

a ja nic nie kupilam:cool3::multi:

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Wymierzyłam ją dokładnie przed chwila
szyja:34, w miejscu gdzie powinna przechodzić przednia obręcz szelek ma pewnie z 10 cm więcej.

Pomiar szelek
na tym zdjęciu są ideolo. ;)

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Wymierzyłam ją dokładnie przed chwila

Pomiar szelek

A rogzy L próbowałaś?
Obwód szelek (SJ03): 30-56cm
Mógłby ktoś napisać jaka jest długość górnego i dolnego paska?

Zawsze zostają robione na zamówienie ;)

Posted

[quote name='barberry']A rogzy L próbowałaś?
Obwód szelek (SJ03): 30-56cm
Mógłby ktoś napisać jaka jest długość górnego i dolnego paska?

Zawsze zostają robione na zamówienie ;)

Nie próbowałam, nigdzie w necie nie mogę wynaleźć ich dokładnych wymiarów
Nie chce na zamówienie, mi się jakieś markowe szelki marzą. W maju wyruszamy z naszej mieściny w odwiedziny do większego miasta, może tam w zoologu coś wynajdę i Fifce przymierze a później w necie taniej kupie odpowiedni rozmiar:evil_lol:

Posted

Może ktoś chciałby się rozstać z jakimś półzaciskiem dużym dość? W moim mieście nie ma czegoś takiego w sklepach zoo :roflt:

Posted

Kasi i Lena napisał(a):
Nie próbowałam, nigdzie w necie nie mogę wynaleźć ich dokładnych wymiarów
Nie chce na zamówienie, mi się jakieś markowe szelki marzą. W maju wyruszamy z naszej mieściny w odwiedziny do większego miasta, może tam w zoologu coś wynajdę i Fifce przymierze a później w necie taniej kupie odpowiedni rozmiar:evil_lol:

W Kakadu na pewno mają rogzy - można przymierzyć.
Albo poproś kogoś z dogo o dokładne wymiary eLek :D

Posted

Marta ten róż to M?
[SIZE="1"]jeśli tak to jakbyś chciała się pozbyć....:cool1:

a Pink Hearts to mój ulubiony wzorek, szkoda że nie da sie już go nigdzie dostać w rozm M

Posted

Kasia i Lena ja też nie lubie tej teorii że jak pies to nie może mieć różowej czy fioletowej obroży:roll: i zaprzeczam temu jak moge hihi. mało tego - mój ma jeszcze kucyk i czasami kokardke o!:D

Posted

No bo psu to na prawdę nie przeszkadza to jakieś głupie ludzkie uprzedzenia. Moja mama miała pudla jak byłam dziewczynką to kupiłam mu żarówiasto- różową obrożę bo mi się podobała. Psu nie przeszkadzało a ślicznie w niej wyglądał:loveu:.

Posted

mój śp.goldek chodził w różowej obroży:) ponad 40kg samiec i latał w różu - wyglądał przepięknie! a jakie emocje wzbudzał na ulicy hihi

fota chłopca coby nie być gołosłowną

Posted

U nas co prawda pudelek nieco mniejszy ale też emocję wzbudzał. To było lata temu i społeczeństwo było mniej uświadomione. Gdziekolwiek z nim poszłam to był brany za suczkę, ale to nawet bez różu bo pudel przecież musi być suczką:roll:.