Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='monika15']Jaki kolorek elperro pasowałby do biszkoptowego laba? Czerwony i różowy odpada ;)[/QUOTE]
Moim zdaniem do biszkoptowego laba pasuje praktycznie wszystko :) A el perro ma ładne żywo kolory, więc to kwestia gustu właściciela. Ja bym brała niebieski albo fiolet.

Orientujecie się czy jakakolwiek firma ma obroże szerokości 3,5cm ? :D
i wiadomo jakie stoiska będą na wystawie w katowicach ? czy to dopiero na miejscu się okazuje ?

Posted

jak wyglada moj pies w 2cm? Kupilam na spróbowanie - bo mam dosc skracania Rogzow ;)
a przy okazji pokaze jak ten blekit wyglada na psie - raczej jej nie pasuje ale kolor jest po prostu BOSKI :)

i sorki za jakosc zdjec, kiedy indziej postaram sie zrobic troche lepsze ;)

Posted

Powiedzcie mi, czy te szelki są dobrze wyregulowane??

Skróciłam kiedyś górny i dolny pasek (mała prowizorka :/)
Przed skróceniem:

Problem jest taki, że potrzebuję wygodnych szelek na wyjazd w góry. Nie ukrywam, że chciałabym kupić jakieś nowe. Szerokość 16mm idealna, obwód w tych eMkach też tylko te paski na górze i na dole...
1) Kupić nowe guardy z rogza i znów zmniejszać?
2) Kupić nowe guardy z rogza i nie zmniejszać (wydaje mi się, że wchodzą wtedy za daleko na klatkę piersiową...)
3) Kupić inne szelki - jakie? (Red Dingo nie pasują obwodem - do zmniejszenia, Lupine nie chcę, Ezydog? - widziałam na ebayu facet sprzedawał Ezydoga szelki po swoim yorku więc da się ;))
4) Kupić rogzy zapinane od góry i trochę skrócić z obwodu.
Skrócenie z obwodu nie jest problemem natomiast skrócenie paska, który nie ma regulacji jest :/

Posted

[quote name='Kasi i Lena']barberry jak tylna obręcz jej pod pachy nie wchodzi to chyba jest dobrze. Na zdjęciu przed skróceniem wydają się za długie.
Nie, teraz ma dużo kudłów to nie widać dokładnie ale jest tam co najmniej z 1.5cm odstępu :) Tak myślałam, dzięki.

[quote name='Aleksandrossa']ja też mam pytanie :P
Tak Nero wygląda w obroży 2,5 cm:
http://img688.imageshack.us/img688/3690/dsc0170f.jpg

Czy 3 cm nie będą za szerokie? Chce rasta obroże, ale są tylko 3 cm..

Moim zdaniem 3cm będą za szerokie.

Posted

Kasia, ten kolor jest cudowny :)
Mnie TTB podobają się bardziej w szerszych obrożach 3-4 cm, ale ta wygląda cudownie. Pewnie dlatego, że ma piękny kolor ;)

Posted

[quote name='barberry']Nie, teraz ma dużo kudłów to nie widać dokładnie ale jest tam co najmniej z 1.5cm odstępu :) Tak myślałam, dzięki..[/QUOTE]

Nie ma za co, napisz mi jak skróciłaś górny pasek bo też mam szelki za duże na moją psine.

Posted

[quote name='Kasi i Lena']Nie ma za co, napisz mi jak skróciłaś górny pasek bo też mam szelki za duże na moją psine.

Póki co zrobiłam to bardzo prowizorycznie bo nie chciałam ciąć tej taśmy...

Rozprułam przy tym końcu bez kółeczka, przesunęłam poprzeczny pasek do tyłu do samej metki rogz i zaszyłam. Ten wystający kawałek nie przeszkadza psu ale głupio wygląda :/
Jak by ktoś miał pomysł jak to ładnie wykończyć, żeby nie wystawał ten kawałek to proszę pisać :D

Posted

I obciąć?
Jeszcze można przecieciąć pod spodem, zawinąć pod spód i zaszyć. Albo przeciąć pod spodem i obciąć powiedzmy połowę tego co wystaje, zawinąć pod spód i zaszyć.
Jeśli zrozumiałyście o co mi chodzi :lol: