Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lucky. napisał(a):
super połączenie !
Wie ktoś ja na oko wiedzieć ile prawidłowo jest u psa w klatce piersiowej cm ?
nie wiem czy dobrze napisałam, wiem tylko, że dodaje się ileś cm do obwodu szyi, ale nie wiem ile, kto pomoże ?

Podpowie ktoś ? ; >

Posted

Lucky. napisał(a):
Podpowie ktoś ? ; >

ile ma w szyi i w klebie i ile teraz wazy ?
moja suka ma 47cm w klebie , 38-9 cm w szyi a w klacie 60-65cm zalezy od pory roku i ruchu , waga 17kg
jak szyja ma kolo 35 to klata zawyczaj kolo 55-60 ale to zalezy tez od budowy psa , niektore sa takie charcie z mala szyjka i wielka klata:)

Posted

[quote name='anka11']wow, to zaszaleli z tymi obrożami z netto! Marchewkowy bardzo podoba mi się ten pierwszy zestaw ;)

a my się pochwalimy activdogiem:

i El Perro

teraz tylko jeszcze jakąs porządną smycz muszę wykombinować :evil_lol:

Ślicznie wygląda!!!! Szeleczki takie dziewczęce! super!!!

Posted

gops napisał(a):
moja suka ma 47cm w klebie , 38-9 cm w szyi a w klacie 60-65cm zalezy od pory roku i ruchu , waga 17kg
jak szyja ma kolo 35 to klata zawyczaj kolo 55-60 ale to zalezy tez od budowy psa , niektore sa takie charcie z mala szyjka i wielka klata:)

W kłębie ma jakoś 42 cm, 36-37 cm w szyi, w klacie 61 cm, waży 15 kg, z tym, że teraz wzięłyśmy się ostro za odchudzanie, i jestem ciekawa ile powinna mieć w kalcie ;)

Posted

[quote name='Lucky.']W kłębie ma jakoś 42 cm, 36-37 cm w szyi, w klacie 61 cm, waży 15 kg, z tym, że teraz wzięłyśmy się ostro za odchudzanie, i jestem ciekawa ile powinna mieć w kalcie ;)

tu nie ma rownania matematycznego ;) Moja suka ma w szyi 44 cm wys 67 cm w klacie ma 85 cm, ma duza klatke piersiowa po prostu. Pies w klacie ma miec tyle, zeby dotykajac nie wbijajac sie w gruba warstwe tluszczu ;)

Posted

Lucky. napisał(a):
Podpowie ktoś ? ; >

Mój pies jest np. strasznie niewymiarowy, bo nie dość, ze krótki to szyję ma chudą, a klatę dużą :evil_lol: wys. w kłębie 52cm, waga 21-22 kg, obw. szyi 39-41, klata 70cm, ogólnie wielkościowo można ją porównać do shar-pei'a ( z psem wujka jest wielkościowo identyczna) tylko głowa jej nie urosła zbytnio :evil_lol:

Posted

gops napisał(a):

Lucky, zalezy do psa.
Rasta ma w szyi 39 na styk a w klacie 80 (gdy nie ma dużo ruchu to dochodzi do 90) tak więc różnie. Sama musisz to wyczaić. ;)

Posted

sprzedam lub wymienie. Przepinany Rogz 25mm. Info na PW ;)

a ja mam coraz wieksza ochote na szelki norweskie... Myslicie ze one sie nadaja do psa ktory biegnie przy rowerze? Do tej pory biegamy na guardach ale nie lubie jak mi/a wlasciwie psu szelki sie przekrecaja.

Posted

[quote name='kasia_1982']sprzedam lub wymienie. Przepinany Rogz 25mm. Info na PW ;)

a ja mam coraz wieksza ochote na szelki norweskie... Myslicie ze one sie nadaja do psa ktory biegnie przy rowerze? Do tej pory biegamy na guardach ale nie lubie jak mi/a wlasciwie psu szelki sie przekrecaja.

O jaaa, ale bym miała chrapkę na taką smyczkę :( Do pitmana ideolo.
Myślę, że się nadają, chyba nawet bardziej niż guardy.

Posted

Anetta napisał(a):
Różu nie lubię ale te zestawienie jest super!!

szczerze mówiąc ja też nie przepadam za różem, osobiście nie noszę takich kolorów itd., ale doradzano mi takie zestawienie i nie żałuję - pies mi sie w tym podoba :)
lupinowe motylki bardzo fajnie wyglądają!

Marchewkowy, jak dojdą Twoje akcesoria z Dogstyle - pokażeeeesz na modelce?
i tak, liink działa!

Posted

anka11 napisał(a):

Marchewkowy, jak dojdą Twoje akcesoria z Dogstyle - pokażeeeesz na modelce?
i tak, liink działa!

Dzięki za info.
Pokaże na modelu ;)
Mam awizo z poczty i nie wiem co doszło czy dogstyle czy żółwie z lupine czy może rzeczy od taks ;)

Posted

aach, a jednak modelu... zmylił mnie napis "Sonia" w podpisie - stwierdziłam, że pewnie oba psiaki to sunie :oops: super to czekam :)

a ktoś chyba ostatnio pokazywał obrożę z ikei, o ile się nie myl..

Posted

monika15 napisał(a):
A ja w IKEI widziałam obrożę ze smyczą w komplecie po promocji (z 50zł na 10zł) i oczywiście zakupiłam :) Na obroży jest coś w stylu ćwieków... :P

to jeszcze te komplety są? :-o ja swój kupiłam chyba w listopadzie w Wa-wie w Markach i dość sporo wisiało, ale same małe rozmiary i cudem jakoś znalazłam na moją (chyba ze 4 wtedy dla średnich psów ostały)

Posted

Są, są tylko, że do 28.02 ta oferta i coś tam chyba pisało, że koniec serii :O (w Jankach byłam):) Małych rozmiarów było sporo, ale z większych też był wybór i pod spodem pudełka nierozpakowane leżały :) Ja wzięłam największą: dł. obroży 57cm (i zauważyłam, że są na niej takie odblaski w kształcie rombów) i smycz chyba 150cm, więc nie jest źle. Dzisiaj już wypróbowałam na spacerze :D