Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

papillonek dzięki za odp. ;)
Mi też się bardzo podoba Icecream Bone. Na początku myślałam, że za jasny i będzie się bardzo brudził, ale wyprać nie problem, a poza tym śliczy jest po prostu. Oczu nie można oderwać od tego cuda :razz: Martwi mnie tylko czy będzie widoczny na goldence... Bo jak 2,5 cm się wtopi w sierść to NIC nie ma... Mela jest kremowa, ale i tak jasna... Za to Surf Tartan chyba by super pasował i ładnie kontrastował :smile: W każdym razie on będzie widoczny. A dlaczego różowy nie?

Posted

Lubie kratki ;) ten brąz niby ciemny (jak dla mnie), ale ten niebieski dodaje mu takie energii :)
Pomarańcz kusi, póki co jesteśmy na fazie fiolet, zieleń, ale niedługo przyjedzie pora na pomarańcz :evil_lol:

Posted

często przeglądam allegro, i oto co znalazłam:
"[FONT=Courier][FONT=Tahoma][FONT=Tahoma][FONT=Verdana][FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif][COLOR=#242424][COLOR=#121212] Długość całkowita ok.35 cm. Pasuje dla psa o obwodzie szyji 35-42 cm. Szerokość obroży 1,8 cm.[/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT]"

Posted

też lubię kratki, ale pomarańcz i fiolet są takie intensywne, że szkoda nie spróbować. Fiolet mam, ale pomarańczowego jeszcze nie... Ciężkie są te wybory :lol: Na szczęście zakupy prawdopodobnie w maju, więc dużo czasu ;) ale ja i tak mam zawsze problemy decyzyjne ;)

Posted

A jeszcze co do różowego i innych pastelowych... Znalazłam zdjęcie gdzie właśnie obróżki takie są i moim zdaniem wyglądają ślicznie na goldenach [przeklejam z forum goldenowego, mam nadzieję, że nikt się nie obrazi] te akurat są Red Dingo

I co wy na to?

Posted

Jak dla mnie jasna obroża na jasnym psie nie przejdzie, nie wiem czemu... wole jakieś żywsze kolory na jasnym psie.

Kasia&Mela jak masz czas do maja to uzbierasz więcej pieniędzy i kupisz dwie :evil_lol:

Posted

Macie rację - jasny pies to z kolorem można poszaleć :cool3:!

Kasia&Mela jak masz czas do maja to uzbierasz więcej pieniędzy i kupisz dwie :evil_lol:

To nie takie łatwe :evil_lol: Miałam ochotę na szelki :evil_lol: bo aktualnie Mela ma 2 obroże i 3 smycze (szelek jeszcze nie mamy).

Posted

jo_ann napisał(a):
czy pomaranczowa tasma El Perro to jest taki mniej wiecej odcien jak rogzowa? :) czy ktos z was mial el perro z haftem?

kilka stron wcześniej Migori wstawiała pomarańczowe el perro ;-)

Posted

tez planuję za jakiś czas el perro, ale kompletnie nie wiem, które, korci mnie te z haftem, ale nawet nie wiem jaki haft :lol: imienia psa nie chcę, myślałam o "ochrona" ;-)

Posted

jo_ann napisał(a):
czy pomaranczowa tasma El Perro to jest taki mniej wiecej odcien jak rogzowa? :) czy ktos z was mial el perro z haftem?

Sądzę że tak, nie mam niestety rogza do porównania, ale jestem prawie pewna że to ten sam odcień.

Kupiłam od el perro smycze - fiolet i limonka. Fiolet w bardzo intensywnym odcieniu, głęboki i nasycony. Limonka raczej stonowana - pastelowa - pistacjowa. Jestem zadowolona. Fioletowa taśma jest bardziej miękka, pomarancz i limonka są sztywniejsze.

Posted

Kasia&Mela napisał(a):
To nie takie łatwe :evil_lol: Miałam ochotę na szelki :evil_lol: bo aktualnie Mela ma 2 obroże i 3 smycze (szelek jeszcze nie mamy).

Kochana, widzę że nie jestem sama. My też mamy 2 obroże ale za to 1 smycz (flexi), chciałam kupić szelki, ale chyba nici z tego wyjdą bo dziewczyny mnie zauroczyły obrożami el perro :evil_lol:

Migori napisał(a):
Kupiłam (...) limonka

Aaaa, ciocia pokazuj limonkę ! :loveu:

Posted

Kochana, widzę że nie jestem sama. My też mamy 2 obroże ale za to 1 smycz (flexi), chciałam kupić szelki, ale chyba nici z tego wyjdą bo dziewczyny mnie zauroczyły obrożami el perro :evil_lol:
:lol: Ja bym chciała:
- szelki zwykłe
- szelki sportowe (inaczej norweskie, flyballowe)
- obrożę
- może smycz do kompletu
Więc na razie pytam Was o kolory. I tak wiem, że żeby mieć to WSZYSTKO to będę parę lat zbierać po kolei na poszczególne elementy :evil_lol:

Posted

słuchajcie gdzie w necie moge znaleźć spory wybór hiltonów? szukam kompleciku zielonego w motylki jakby, nie pamiętam dokładnie co tam na nim jest, i nigdzie nie widze... pomożecie?

aha i dodam że moim zdaniem jasna goldenka w różu wygląda przesłodko:)

Posted

No i nareszcie ktoś przyznał, że goldenka w różu jest słodka ;)
psyja jak myślisz jakie kolory najlepsze dla goldenki? stąd:

Jak myślicie, który kolor dla kremowej goldenki :loveu:?
1) niebieski
2) ciemnoróżowy (taki jak lupine plum bolssom)
3) pomarańczowy
4) fioletowy
5) błekitny+różowy (http://www.pelna-miska.pl/sklep//ind...t&prod_id=1143)
6) brązowy+niebieski (http://www.pelna-miska.pl/sklep//ind...t&prod_id=3735)
7) czy taki http://www.pelna-miska.pl/sklep//ind...t&prod_id=1685

Proszę o radę wytrwałych obróżkozbieraczy :evil_lol: