Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Talia napisał(a):
Musze pomyśleć :) Powycinać karteczki i poprzykładać do psa :D
Co do zieleni z czerwienią to jestem praktycznie zdecydowana :)

Czerwień i zieleń i masz matrioszki w activedog. Genialne połączenie.

Posted

Bardziej myślałam o tych 'makowych panienkach', tam jest ciemniejsza zieleń (taka jasną już mamy w lupinie)
a druga - wiewióreczki :loveu:

Posted

NightQueen napisał(a):
Gops wreszcie jakaś ładna i porządna obroża :diabloti:

zapomnialas dodac cienka :diabloti:
co dziwne odpowiada mi bardzo, wole jednak Lkowy zacisk niz Xlkowy zatrzask , dosc fajnie sie psa prowadzi (to nasz peirwszy zacisk L zawsze myslalam ze bd za duzy a jest akurat na maxa zmiejszony )

Posted

[quote name='gops']zapomnialas dodac cienka :diabloti:
co dziwne odpowiada mi bardzo, wole jednak Lkowy zacisk niz Xlkowy zatrzask , dosc fajnie sie psa prowadzi (to nasz peirwszy zacisk L zawsze myslalam ze bd za duzy a jest akurat na maxa zmiejszony )

fakt, nie wygląda jak kołnierz ortopedyczny :diabloti:
To pierwsza obroża u ciebie od dawna która mi się podoba i która wg. mnie jest dobrze dopasowana :p ( no co ja poradzę że nie lobię pittmanów, los ferosów itd. :diabloti:)

Posted

[quote name='NightQueen']fakt, nie wygląda jak kołnierz ortopedyczny :diabloti:
To pierwsza obroża u ciebie od dawna która mi się podoba i która wg. mnie jest dobrze dopasowana :p ( no co ja poradzę że nie lobię pittmanów, los ferosów itd. :diabloti:)
szkoda ze tak malo firm robi obroze ciensze czyt.2cm a tak samo wytrzymale jak rogz mowie o kolkach , planuje jeszcze jeden zaciskowy 2cm rogz , rogz mi sie strasznie mechacil przy zatrzaskach wlasnie i kolka rdzewialy a przy zacisku mysle ze moze nie byc tego problemu bo jednak kolko tak nie wisi i jest zacisk bez naszytego wzorka wiec wystarczy przypalic bez obawy o naszywke

Posted

Migori napisał(a):
Miśka świetnie wygląda w tej szerokości. Wzór też bardzo do niej pasuje. Gops, świetny zakup.

Night, znowu się muszę z Tobą zgodzić :evil_lol: :razz:

dzieki , mi tez sie podoba :lol:

Migori napisał(a):
Ten model może sie chyba mechacić na zacisku - ta ruchoma część ...

ja wiem ,zacisk sie najczesciej mechaci obojetnie jakiej firmy , ale to czesc bez wzorka wiec bez skrupulow mozna przypalic zapaliniczka wystajace zmechacenia i bd jak nowe, a z naszywki jest duzo gorzej ,dosc szybko wygladaly brzydko po takich zabiegach

Posted

Mechacenie zależy też od regulacji i tego 'jak chodzisz z psem' tzn tego czy pies się szarpie i cały czas go hamujesz zaciskiem.
Co do regulacji to pewnie taki bardziej zmniejszony, który po zaciśnięciu dopasowuje się do psa w okół szyi myślę, że będzie się mniej mechacił niż taki, który po zaciśnięciu poddusza i wtedy cały czas pracuje gdy chodzimy z psem.

Posted

Migori napisał(a):

Night, znowu się muszę z Tobą zgodzić :evil_lol: :razz:

nie przesadzaj :diabloti: ostatnio coraz częściej zdarza ci się mieć to samo zdanie :eviltong:

gops napisał(a):
, planuje jeszcze jeden zaciskowy 2cm rogz

kupuj kupuj :cool3:

Posted

NightQueen napisał(a):
nie przesadzaj :diabloti: ostatnio coraz częściej zdarza ci się mieć to samo zdanie :eviltong:

To trochę niepokojące :megagrin:

Pewnie kupuj, mnie też możesz kupić :eviltong:

Posted

Talia napisał(a):
Mechacenie zależy też od regulacji i tego 'jak chodzisz z psem' tzn tego czy pies się szarpie i cały czas go hamujesz zaciskiem.
Co do regulacji to pewnie taki bardziej zmniejszony, który po zaciśnięciu dopasowuje się do psa w okół szyi myślę, że będzie się mniej mechacił niż taki, który po zaciśnięciu poddusza i wtedy cały czas pracuje gdy chodzimy z psem.

ja akurat wyboru nie mam , na maxa zmiejszona Lka jest ok , i gdy pies biega bez smyczy ma luzno a jak na smyczy zaciskam to przy koncu juz psa podduszam , jak poluznie to raczej z niej zleci obroza przy bieganiu :lol:

Marta_Ares napisał(a):
super jej pasuje ten wzorek!! :loveu: :loveu:

fajnie tak cienko i elegancko :loveu:

dzieki

NightQueen napisał(a):

tylko skad pieniadze wziac :eviltong: jak bd miala okazje to napewno kupie

Migori napisał(a):

Pewnie kupuj, mnie też możesz kupić :eviltong:

:evil_lol:

Posted

No właśnie się nie udało, bo próbowałam kupić przez koleżankę...
A przelewu na poczcie nie będę robić, bo zapłacę za przelew i wysyłkę równowartość obroży:lol:

Chcę kolejną smycz, bo taśmówka tnie mi mi ręce, a sznur pali...:placz: a ta paskuda rwie do psów i wszystkie smycze mi przez ręce uciekają... a w lewej dłoni nie mam zbyt mocnego chwytu, bo mam naderwanego paznokcia... to też wina psa:lol:
i wszystkie smycze są krótkie, a ja chcę taką 2,5m