Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Agnes']No tak, moze powinnam dodac ze mam suke duza, okucia sa na prawde duze:evil_lol: Klamry od takiego el perro 4 cm czy karabinczyki od smyczy 2,5 chaby...jak to wkladam do pralki to az mam dreszcze:roll:

[/QUOTE]

ja wkładam na raz 15 czy ileś tam obroży i żyją, pralka zresztą też, wielkość nie ma znaczenia, jak pierzesz to wrzuć jakiś materiał i to troszkę zneutralizuję dźwięk.

Jak cię to pocieszy to ostatni obyły prane męskie spodnie gdzie więcej mają metalu niż materiału :evil_lol: czyli na pewno więcej tego było niż na twoich obrożach ;) ale jak wolisz, ja nie mam czasu żeby się bawić z 17 obrożami, chęci zresztą też nie mam (nie cierpię robić ręczne pranie)

Posted

Coz, bede robic eksperymenty na swojej pralce, za jakis czas, poki co zostaje szczotka i mydlo ;)

Ja mam 4 obroze...wiec pranie reczne nie jest znowu taka tragedia ;)

Posted

[quote name='Agnes']Coz, bede robic eksperymenty na swojej pralce, za jakis czas, poki co zostaje szczotka i mydlo ;)

Ja mam 4 obroze...wiec pranie reczne nie jest znowu taka tragedia ;)[/QUOTE]

ja mam 17, no 16 bo jedna ze skórki leży nieużywana, ale mimo to jest tego za dużo do prania w rękach, do tego jeszcze smycze, ooooo nie nie nie :diabloti::evil_lol:

Posted

od 8 lat wrzucam do pralki(cały czas pralka żyję) psie(z 3 sztuk psów w domu) obroże , smycze , szelki z wielkaśnymi karabinkami , klamrami itp i wszystko jest ok , a piorę jak widzę że się syfiaste zrobiły i nieważne że prałam 2 dni temu ;)

piorę w proszku(żelu) do kolorów , bez płynu zmiękczającego i wrzucam wszystko razem bez podziału na ciemne i jasne w 40 st na szybkim programie

Posted

No cóż... Mimo, że moje psy mają kilkanaście obróż, kilka szelek, kilka smyczy- piorę ręcznie:) Nie zakładam psiurom codziennie innej obroży, więc szybko się wszystkie nie wybrudzą. Nie było takiej sytuacji, że wszystkie naraz były brudne;)

Posted

dzięki :)
właśnie sama nie wiem... mogłam dać biały, ale stwierdziłam, że 3cm na zacisk po pierwsze będzie za szeroki a po drugie biały, to szybko będzie brudny...
ale w sumie mogłam zrobić jednak biały... :roll:

Posted

Ja zawsze piorę w pralce razem z ubraniami, nie mam tego dużo bo tylko kilka sztuk. Nic się nie dzieje . Nawet szelki muscat z pseudo skórki tak piorę i nie farbują.
Wie ktoś może czy wyroby Taks z naszywanymi tasiemkami nadają się do prania?Mam takie zwykłe bez tasiemek kolorowych i piorą sie dobrze. Mam ochotę zakupić moim dziewczyną szelki albo obroże na wiosnę a przy moich brudasach czeka je częste pranie.

Posted

[quote name='Natula']przeglądam stare zdjęcia i jakoś naszła mnie ochota na nitke rogzową tylko na pewno nie pomarańcz wiec mam problem jaki kolor :roll:[/QUOTE]
Niebieska. Ma genialny odcień.

Posted

[quote name='Natula']miałam niebieski i jakoś bez rewelacji było, kurde ale ten fiolet to chyba ciemny bardzo jest ? ma ktoś zdjecie na ciemnym /czarnym psie ?[/QUOTE]

nie jest bardzo ciemny, wygląda rewelacyjnie :loveu:

Posted

faktycznie super wygląda ten fiolet, no to będzie fiolet dla Luny, a dla młodej czerwień czy róż ? w sumie czerwonych mamy w juz dużo róznych( fioletowych tez ale cii :D )

Posted

[quote name='Natula']faktycznie super wygląda ten fiolet, no to będzie fiolet dla Luny, a dla młodej czerwień czy róż ? w sumie czerwonych mamy w juz dużo róznych( fioletowych tez ale cii :D )[/QUOTE]

osobiście nie podoba mi się czerwona nitka, lepiej róż :p

Posted

chyba tez tak mysle fiolet i róż, tylko mam problem z rozmiarem :shake:
dla Amelki wezme na pewno XL , ale Lunie nie mam pojecia czy L czy XL... z zacisków z naszywką wole na niej L bo większy zbyt masywnie ale z drugiej strony wydaje mi się ze ta pomarańczowa była własnie XL i było ok :roll: a rozmiarowo mieści się w obydwa :evil_lol:

Posted

[quote name='Agnes']Ja sie troche boje prac w pralce, myslicie ze okucia nie maja wplywu na pralke (beben) ?[/QUOTE]

ja w sumie mam wszystkie obroże kolorowe tylko jedna jest czarna i tą jedną wrzucam z ciemnym praniem, reszte piore z ciuchami kolorowymi ;) nigdy nic się nie działo !! :)

Posted

[quote name='Natula']miałam niebieski i jakoś bez rewelacji było, kurde ale ten fiolet to chyba ciemny bardzo jest ? ma ktoś zdjecie na ciemnym /czarnym psie ?

fiolet z nitką

róż miękkie lekkie

Posted

A ja mam pytanie: jak sądzicie, jaka szerokość obroży dla cocker spaniela, żeby wyglądał ładnie? Mamy Rogz'a jakieś 15-16 mm, podoba mi się, ale strasznie fajnie wg. mnie wyglądają takie 4-5 cm, tylko wiem, że to dla spaniela dużo za szerokie. Jaka maksymalna szerokość obroży dla cockera? Może jakieś linki? Kolor koniecznie niebieski ;) I coś trwałego. Bez wzorków, jednolite lub dwukolorowe, może być z odblaskową nitką (oj wiem, że jestem wymagająca). Mnie się podobaja Rogz'y odblaskowe zaciskowe i być może taką kupimy, ale jak macie jeszcze jakieś propozycje, to będę wdzięczna.

Posted

[quote name='Voute']A ja mam pytanie: jak sądzicie, jaka szerokość obroży dla cocker spaniela, żeby wyglądał ładnie? Mamy Rogz'a jakieś 15-16 mm, podoba mi się, ale strasznie fajnie wg. mnie wyglądają takie 4-5 cm, tylko wiem, że to dla spaniela dużo za szerokie. Jaka maksymalna szerokość obroży dla cockera? Może jakieś linki? Kolor koniecznie niebieski ;) I coś trwałego. Bez wzorków, jednolite lub dwukolorowe, może być z odblaskową nitką (oj wiem, że jestem wymagająca). Mnie się podobaja Rogz'y odblaskowe zaciskowe i być może taką kupimy, ale jak macie jeszcze jakieś propozycje, to będę wdzięczna.[/QUOTE]
a ile Twj spaniel ma kg ? i ile w szyi ?
mysle ze to podobnej wielkosci pies co moja suka wiec w 2,5cm i 3cm bd mu idealnie jesli wolisz szersze , 4cm moja ma jedna ale nie wyglada pieknie kupilam bo wydaje mi sie wygodna ale nie polecam dla tak malego psa
moze ferplast ? ma aldne kolorki w 2,5 i 3cm i nie jest drogi , bo rogza bys musiala pewnie przerabiac