justek Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='NightQueen']zwłaszcza gdy jest ona ogólnie dostępna w sieci, a wzór nie jest zastrzeżony :p Wzory tasiemek są zastrzeżone - czyli nie można kopiować wzoru i wykorzystywać go. Czyli jak ktoś kupi tasiemkę produkcji "paulapu" lub "hamburgerliebe" lubjeszcze innych to może sobie z tą tasiemką robić co tylko chce ... obroże, ciuszki, pościel ...itp., ale samego wzoru kopiować nie można. Tasiemka jest po prostu zakupionym półproduktem. Quote
Chantell Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 a ja mam takie pytanie... widziałyście może fajne tasiemki do naszycia? :D Quote
gops Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 a ja przeczytalam "nie moze z ta tasiemka robic co tylko ze chce" , ok . czyli wszyscy beda zyli dlugo i szczesliwie? :evil_lol: Quote
NightQueen Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='justek']Wzory tasiemek są zastrzeżone - czyli nie można kopiować wzoru i wykorzystywać go. Czyli jak ktoś kupi tasiemkę produkcji "paulapu" lub "hamburgerliebe" lubjeszcze innych to może sobie z tą tasiemką robić co tylko chce ... obroże, ciuszki, pościel ...itp., ale samego wzoru kopiować nie można. Tasiemka jest po prostu zakupionym półproduktem. no ale ja o tym mówię, możesz sobie ją naszywać na co chcesz i activdog nie ma prawa zabronić tego dogstyle i na odwrót [quote name='gops'] czyli Ci co maja te tasiemki w sklepach czyt. sprzedaja same tasiemki a potem Ci ktorzy je kupuja i tworza z tego obroze nie maja prawa tego robic ? oczywiście że mają prawo Nie mogą tylko produkować tak samo wyglądających tasiemek i podpisywać się swoim nazwiskiem czy nazwą firmy, ale moga je naszywać na co chcą Quote
justek Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 sklep z tasiemkami http://gatto-arte.com/index.php?k25,akcesoria-scrapbooking-tasiemki-i-wstazki Quote
Kasi i Lena Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 tutaj też są takie http://www.juliannag.sklepna5.pl/kat/15/tasiemki-i-naszywki.html Quote
Marta_Ares Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 tu są śliczne: http://www.ribbonsgalore.com.au/shop/index.php?main_page=index&cPath=65_106 np Doszła nam właśnie obroża od Taks z bazarku :D Quote
Agnes Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='justek']Wzory tasiemek są zastrzeżone - czyli nie można kopiować wzoru i wykorzystywać go. Czyli jak ktoś kupi tasiemkę produkcji "paulapu" lub "hamburgerliebe" lubjeszcze innych to może sobie z tą tasiemką robić co tylko chce ... obroże, ciuszki, pościel ...itp., ale samego wzoru kopiować nie można. Tasiemka jest po prostu zakupionym półproduktem. a co jesli te tasiemki sa dostepne w necie, w sklepach www? Mi chodzi tylko o to, ze byla wielka nagonka na produkty Marty, bo jak ona smiala kupic takie tasiemki jak Tani (Activdog) po czym sie okazuje, ze tania sciagnela te same obroze co sa w Niemczech dostepne. Quote
zaba14 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 zacznijmy od tego że aby mieć coś unikatowego jak np. rogz trzeba samemu opatentować wzór i mieć go na własność, jeśli jest dostępny jako gotowy produkt w necie to sprzedaży to mogę sobie z niego zrobić nawet pasek do spodni ;) podszyć firankę dla dziecka itp. :) Quote
Tepes Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='justek']wydaje mi się, że z tej strony są te obroże http://de.dawanda.com/shop/cap-a-pie/121798-Halsbaender?#shop_products o boże tej babie odbiło, przecież taka obroża dla Bona koło 100 ją wyjdzie:crazyeye: nie no obroża jest super ale za tą cenę muszę jej to kupno z głowy wybić Quote
Agnes Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='zaba14']zacznijmy od tego że aby mieć coś unikatowego jak np. rogz trzeba samemu opatentować wzór i mieć go na własność, jeśli jest dostępny jako gotowy produkt w necie to sprzedaży to mogę sobie z niego zrobić nawet pasek do spodni ;) podszyć firankę dla dziecka itp. :)[/QUOTE] Otoz to! ;) Quote
Iza. Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6658730 może komuś się spodoba która obróżka ;) jutro dorzucę jeszcze smycz i jeszcze jedną obroże. Quote
zaba14 Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 cudne te obroże ciekawe czy za granicę wysyłają :))) jaka jest strona z red dingo? jak dobrze pamiętam nazwę :P Quote
Iza. Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='zaba14'] jaka jest strona z red dingo? jak dobrze pamiętam nazwę :P http://reddingo.bazarek.pl/index/ Quote
Kateczka Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 mnie tam nie obchodzi kto miał naszywke pierwszy..interesuje mnie za to kto ma lepsze wykonanie :P Quote
Chantell Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='Marta_Ares']tu są śliczne: http://www.ribbonsgalore.com.au/shop/index.php?main_page=index&cPath=65_106 np Doszła nam właśnie obroża od Taks z bazarku :D o rany ale piękne tam są tasiemki :loveu: ciekawe ile by za przesyłkę chcieli... pewnie kokosy. a wstążeczki chyba ogólnie drogie nie? Quote
Marta_Ares Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 tak dosyć drogo wychodzi za metr, ale z tego co widziałam przy większej ilości troche zniżki jest Quote
Onomato-Peja Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 ale tutaj szalejecie z wstążeczkami : D Chyba też kiedyś zamówię i coś skombinuję dla Raszpli, Póki co mam jeszcze inny pomysł : D Quote
Marta_Ares Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 tak dosyć drogo wychodzi za metr, ale z tego co widziałam przy większej ilości troche zniżki jest szeleczki dla bigielki z pseudo :shake: obroża z bazarku od Taks i 3cm od Tzta, bo te co wczesniej pokazywałam to nie nasz były bo to 4cm;-) Quote
BBeta Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='Agnes'](...) po czym sie okazuje, ze tania sciagnela te same obroze co sa w Niemczech dostepne.[/QUOTE] Skąd wiesz? Masz jakieś dowody, że Tania wzorowała się na Niemieckich produktach? Quote
blacky. Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='Smile of Red Witch']Blacky co to za śliczna obróżka na Twoim Futrze?? Trixie :evil_lol: Oto foto na spacerku, nie jest ścięta a wręcz zarasta także jej tak nie widać, ale na lato będzie widać w pełnej krasie naszą obróżke ;) Quote
gops Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='BBeta']Skąd wiesz? Masz jakieś dowody, że Tania wzorowała się na Niemieckich produktach?[/QUOTE] a masz dowod ze Marta podrabia obroze Tani ? na to samo wychodzi :) nie podoba mi sie zarzucanie sobie nawzajem plagiatu , ale jesli Marta niby podrobila Tanie to Tania tak samo mogla podrobic obroze z Niemiec ta sama kolorystyka i te same tasiemki . Quote
BBeta Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='gops']a masz dowod ze Marta podrabia obroze Tani ?[/QUOTE] Ja? :roll: Możesz mi przypomnieć kiedy zarzuciłam Marcie jakikolwiek plagiat? Quote
Recommended Posts