Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zaba14 napisał(a):
ma ktos szelki rogza xl, po zmniejszeniu na klacie jaki jest minimalny obwód? :)

Maykowe mają min 67cm,

górny pasek 17cm

przód i dolny pasek był skracany bo były na nią za duże,

Mayka ma za łapami jakieś 75cm.....

Posted

Nasze rogzowe XLki też mają około 67cm. w klacie. Przednia obręcz jest rzeczywiście duża, moja sunia ma maksymalnie zmniejszoną. Dolny pasek w sam raz :)

Posted

Agnes napisał(a):
na duzego psa tak, ale na malego nie ;)

To pewnie bardziej od budowy zależy. Mayka przecież do małych nie należy, a jak widać musiała mieć skracany ten pasek.
Rozmiarówka szelek Rogza (XL) jest trochę dziwna. Zdecydowanie bardziej pasuje mi regulacja w RD (L) :)

Posted

Diora napisał(a):
To pewnie bardziej od budowy zależy. Mayka przecież do małych nie należy, a jak widać musiała mieć skracany ten pasek.

nie stricte od budowy a od dlugosci psa ;) mayka to ok 20 kg o ile wiem ;) jak dla mnie mala - polowa mojej suki ;)

Posted

Agnes napisał(a):
nie stricte od budowy a od dlugosci psa ;) mayka to ok 20 kg o ile wiem ;) jak dla mnie mala - polowa mojej suki ;)

Hmm, jak dla mnie, długość też wchodzi w skład budowy ;) Mój sierściuch waży 27 kg. Ani mała, ani duża :)

Posted

Diora napisał(a):
Hmm, jak dla mnie, długość też wchodzi w skład budowy ;) Mój sierściuch waży 27 kg. Ani mała, ani duża :)

nie chodzi o to zeby teraz kazdy pisal jak duzego/malego/sredniego/krotkiego etc ma psa tylko wg mnie te szelki beda za duze na suke zaby, ktora ma psa masywnego, ale krotkiego (jesli sie myle, niech zaba mnie poprawi)

Posted

Agnes napisał(a):
na duzego psa tak, ale na malego nie ;)

Agnes napisał(a):
nie chodzi o to zeby teraz kazdy pisal jak duzego/malego/sredniego/krotkiego etc ma psa tylko wg mnie te szelki beda za duze na suke zaby, ktora ma psa masywnego, ale krotkiego (jesli sie myle, niech zaba mnie poprawi)

Sama widzisz, że wielkość jest pojęciem względnym... Dla mnie to oczywiste, że ktoś, kto ma małego (do 10 kg.) psa, nie kupuje mu szelek w rozmiarze XL...

Posted

moja ma 15 kg , więc średni piesek, od szyi do nasady ogona ma 45cm długości, jest troszkę większa a na pewno dłuższa od ładnego wzorcowego stafika, ale jeśli na huskiego były za duże to na moją na pewno też będą ;)

Posted

xlki sa bardzo duze w barach wlasnie , przy mnie w zologu kobieta pryzmierzala na psa 30kg kundelka szczuplego i klata byla dosc duzo rozlegurowana a barki za luzne ;)

zaba kup szele manmta napewno Ci sie spodobaja cena niska ,a szelki naprawde porzadne i ladne

Posted

fakt...Tano ma 35 kg...Rogz XL jest sporo zmniejszony....tak gdzieś od 1/3 do połowy regulacji (zależnie ile futra ma)
w MM mamy XXl (nie było XL) regulacja jest o wiele lepsza niestety mają stała wielkosć przedniej obręczy ....

Posted

A ja mam pytanie na które w tym wątku padało już wiele odpowiedzi, ale no cóż - od deski do deski nie czytałam wątku tylko sporadycznie.

Jakie możecie polecić sklepy internetowe z obroża/szelkami/smyczami ? :) Mam kilka upatrzonych, ale boję się zamawiać, wolę zapytać się kogoś kto juz zamawiał :)

Posted

blacky764 napisał(a):
A ja mam pytanie na które w tym wątku padało już wiele odpowiedzi, ale no cóż - od deski do deski nie czytałam wątku tylko sporadycznie.

Jakie możecie polecić sklepy internetowe z obroża/szelkami/smyczami ? :) Mam kilka upatrzonych, ale boję się zamawiać, wolę zapytać się kogoś kto juz zamawiał :)

Pelna-miska
futrzakowo
kacikpupila

Posted

blacky764 napisał(a):

taki watek jest na dogo i raczej tam powinno pasc pytanie KLIK sa opinie dot sklepow