Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

paulinken napisał(a):
Dzięki za info, szelek już raczej nie kupuję, bo moja małpa swoje zjadła :diabloti: Ale obroże mają ładne. (A te zaciskowe są Wam znane?)

ja używam ale zacisku łańcuszkowego z rogza, osobiście nie lubię tego drugiego typu z materiałem, bo wszystkie zaciski jakie miałam nie luzowały się, także nie polecam, chyba że właśnie z łańcuszkiem które bardzo lubię :p

Posted

Naklejka napisał(a):
Ja się jeszcze przyzwyczajam do takiej obroży:lol: Ale jest wygodna :)
Nie nie mamy galerii, bo nie ma czym się chwalić:eviltong:

Ja bardzo lubię takie zwyczajne skórzane obroże i najbardziej im ufam, wiadomo, że taka się nie rozepnie.
No jak to nie macie się czym chwalić ? Taki piękny pies, a Ty uważasz, że nie masz się czym chwalić :shake::eviltong: Zakładaj galerię i to już :eviltong:

Posted

Ja zatrzaskom nie ufam, tym bardziej przy jego sile....
Miały być kolce od Marty, ale.... Skórzaną mogłam w sklepie przymierzyć :D
Nie zmusisz mnie do założenia galerii, nie ma bata!:diabloti:

Posted

Naklejka napisał(a):
Ja zatrzaskom nie ufam, tym bardziej przy jego sile....
Miały być kolce od Marty, ale.... Skórzaną mogłam w sklepie przymierzyć :D
Nie zmusisz mnie do założenia galerii, nie ma bata!:diabloti:

jako rodowita zabrzanka :P proszę o założenie galerii :D

Posted

zaba, jo wiem, żeś Ty zabrzanka :D
A będziesz kiedyś w Zabrzu z psiskiem? :D

Nie założę galerii i koniec! Pies jest póki co nie do oglądania :D
Ponieważ prowadzę rozmowę nie na temat z moderatorem, może mnie nie ukarzą:lol:

Posted

Asia&Luna co to za wzorek gumowy ? nie widziałam go nigdy.

Mamy od paru dni obroze pedigree duzą i jest za duża nawet na moje miśki... tzn na dziurke zapinam środkową ale ten pasek co zostaje okropnie sterczy :roll:

Posted

a tam głupoty gadasz, ja to bym sobie takiego miśka pooglądała ;)

może i kiedyś będziemy w Zabrzu, ale to albo gdy będziemy mieć swój samochód (czytaj prawko :D ) albo będziemy wracać do kraju czego nie planuję ;)

Posted

brudzą się ale łatwo się czyszczą ;) ew. można prać ;) my mamy taką czerwoną w kostki...

lepsza chyba linka, ja miałam taśmę i jakoś wydawało mi się że lepiej czułabym się z linką, ale w przypadku łapania np. to taśma lepsza niż linka ;) .. można samemu zrobić ;) odwiedzić sklep żeglarski ... :)

Posted

Naklejka napisał(a):
Te gumowe się nie brudzą?
Mam pytanie, bo nie wiem co lepsze lina 10m czy taśma 10m, na spacery na łąki?
Gdzie można takie coś kupić, czy może zrobić samemu?

Jak każda obroża się brudzi, ale łatwo ją wyczyścić. Kupiłam go z myślą o wyjazdach nad wodę, aby szybciej wysychała, więc na deszcz i zimę idealna:) Zwykłe taśmowe z rogza bardzo długo schną.
Linę można kupić w sklepach żeglarskich. Jest tania, szeroki wybór grubości i kolorów;) Mam jedną własnoręcznie zrobioną i bardzo dobrze się trzyma:) Trafiłam na bardzo wygodną linę, która nie "parzy" w ręce

Posted

Tasma przy duzym psie lepsza, linka jak sie owinie wokol nogi moze niezle poparzyc, tasma takiej krzywdy nie zrobi. Linka jak sie owinie wokol drzewa i zacisnie to trudno odplatac, tasme latwiej. I psy...jak jakis sie napatoczy na spacerze to tasma sie lepiej zachowa, linka sie bardziej placze ;)

Posted

Mam taśmę 5m, ale mi przez ręce ucieka :lol: Jest za krótka, cała w supłach. (to są tylko pozostałości po automacie :lol:)
Linka musiałaby być grubsza, ale taka pewnie kosztuje....

Posted

Ja mam małego piesa i zrobiłam sobie sama treningówkę. Mam taśmę chyba 1,2 cm i niestety średnio się sprawdza 10 m przy małym psie... Jest mocno ciężka. Dla małego za ciężka.

Posted

zaba14 napisał(a):
a tam głupoty gadasz, ja to bym sobie takiego miśka pooglądała

no to jazda do Zabrza:evil_lol: . Misiu naprawdę fajny :razz:.

A my mamy u dogomaniaczki obróżkę w panterkę zamówioną :D . I Myślę nad nową smyczą ;)