Asia&Kleo Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 A ja mam obroże lekkie i miękkie i wcale się nie mechaci;) Przetrwała 0,5 roku, a wygląda jak nówka:) Tylko, że wypiorę ją od czasu do czasu Quote
NightQueen Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Asia&Luna napisał(a):A ja mam obroże lekkie i miękkie i wcale się nie mechaci;) Przetrwała 0,5 roku, a wygląda jak nówka:) Tylko, że wypiorę ją od czasu do czasu przypuszczam że masz szerszą niż 11 mm, im szersza tym sztywniejsza. U mnie już pierwszego dnia smycz się zmechaciła Quote
MakeBelieve Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Ale nawet i 2 cm za dużo :) NightQueen, a pozbyć byś się jej nie chciała? :) Mogłabyś wstawić foto? Quote
NightQueen Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 na obecną chwilę nie pozbędę się jej bo nie mam innej czarnej smyczy ;) (mimo że jej nie lubię) Quote
Asia&Kleo Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Raczej lekkie i miękkie ze względu na rozmiar nie ma różnicy w taśmie, czy jest sztywniejsza czy nie Stąd też taka potoczna nazwa wzorku: "lekkie i miękkie";) Quote
murakami Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 [quote name='Agnes']murakami, tak wzielam 60 cm, czerwona to 55 i jest idealna :) to się cieszę:lol: A dla nas ta 55 jest idealna i super. Nie ukrywam, że ubrany w nią przystojniak Bono;) robi furorę na osiedlu. Quote
NightQueen Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Asia&Luna napisał(a):Raczej lekkie i miękkie ze względu na rozmiar nie ma różnicy w taśmie, czy jest sztywniejsza czy nie Stąd też taka potoczna nazwa wzorku: "lekkie i miękkie";) no właśnie jest różnica w taśmie Quote
Agnes Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 murakami no to fajnie:):) Ja tez nie sadze, zeby szerokosc rogza miekkie i lekkie mialo znaczenie na zmechacenie. Moze bardziej kwestia danej obrozy. Mam komplet smycz i obroza, obroza XL, smycz L i NIC sie nie dzieje, jestem zachwycona :) Quote
NightQueen Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Agnes napisał(a): Ja tez nie sadze, zeby szerokosc rogza miekkie i lekkie mialo znaczenie na zmechacenie. Moze bardziej kwestia danej obrozy. Mam komplet smycz i obroza, obroza XL, smycz L i NIC sie nie dzieje, jestem zachwycona :) jest różnica w taśmie, bo porównywałam moją smycz do obroży bodajże L z tej serii i moja jest jednak miększa, ale może to kwestia tego że mam z starszej linii ta smycz, a jak wiadomo rogz ma różne jakościowo rzeczy, w zależności od tego czy produkt był wcześniej czy później wykonany Quote
diabelkowa Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 hejo, potrzebuje zdjecie kompletu skorzanego szytego na okraglo w kolorze koniakowym obroza polzaciskowa, orazn najlepiej obfotografowane te szelki z ochrony z kazdej strony jak ktos ma na dysku bo mi sie stracilly gdzies Quote
barberry Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Ja mam obrożę właśnie 11mm miękką i lekką pomarańczową. Teraz jej nie używam ale kiedyś dość intensywnie (i pranie też przeszła ;)) i nadal jest jak nowa. Quote
Marta_Ares Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 jest różnica w grubości tasmy i to spora, dzisiaj w zoologu nawet macałam :D 16mm i 25mm, ta druga dużo pożądniejsza(grubsza sie wydawała) Maylok w nowych szelkach ;d i inne nowości szelki z odblaskiem: Quote
Chantell Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 a do mnie dotarły wstążeczki i będzie drugie podejście do zrobienia obroży xD Quote
Yuveza Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Marta świetnie Maylo wygląda w tym wzorze i kolorze :loveu: Ty chyba gustujesz w szelkach norweskich a do mnie dotarły wstążeczki i będzie drugie podejście do zrobienia obroży xD Ja właśnie też mam pomysł zrobienia obroży, a raczej mama by ją zrobiła:D Quote
NightQueen Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Marta ta smycz ma 2 cm? (fajnie by taki kolor w zestawieniu z lisami wyglądał :cool3:) rokowe szelki bardzo fajnie pasują Maylo :loveu: Quote
Asia&Kleo Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Kolor smyczy bardzo mi się spodobał:) Quote
Ewa&Duffel Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Świetnie Aza wygląda w tej Wozie !!! http://img441.imageshack.us/img441/4845/dsc3530.jpg Oj kusi ten wzór, bardzo mi się podoba :cool3: Quote
Agnes Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Ewa Woza jest genialna, bierz! ;) Czarna mieciutka, czerwona byla troche inna Quote
Ewa&Duffel Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 [quote name='Agnes']Ewa Woza jest genialna, bierz! ;) Czarna mieciutka, czerwona byla troche inna Jak jeszcze trochę popatrzę na Azę to pewnie się skuszę :lol: A tak w ogóle to jest ta obroża ? http://allegro.pl/obroza-psa-exclusive-woza-smycz-skora-szelki-i1398559160.html Quote
Agnes Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Tak :) Tylko oni klamia tam z regulacja. Pisz, ze jest od 47, a Aza ma w polowie dziurek zapieta, majac 45 w szyi Quote
Ewa&Duffel Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Hm, a Duffel ma 50 w szyi, więc tak na styk by była chyba...:razz: Quote
Agnes Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Obawiam sie, ze by nie wszedl, tzn jestem prawie pewna. Znajoma dla swojego psa 50 cm w szyi zamowila 65 cm (ale jeszcze obroza nie doszla) Quote
Migori Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Ewa&Duffel napisał(a):Hm, a Duffel ma 50 w szyi, więc tak na styk by była chyba...:razz: Tak jak mówi Agnes uwaga na rozmiarówkę. Najlepiej do nich zadzwonić i zapytać, bo niestety w razie czego zwrotów nie przyjmują. Potem musisz się bujać z za małą bądź za dużą obrożą. A tak cała reszta na szóstkę z plusem. Aza wygląda genialnie w tej wozie. Lepiej niż w poprzedniej czerwonej, którą teraz ma murakami. Mam taką ochotę na nowe zakupy, ale mam mocne postanowienie, że zrywam z nałogiem... tia jjjasssnee Quote
anetta Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 MakeBelieve napisał(a):2. Jaką nitke dać do szelek activdogowych pacyfek na żółtej taśmie z pomarańczowym polarkiem? :P Zielona neon czy cytrynowa?:) Zielony neon. Cytrynowej nie będzie w ogóle widać na żółtej taśmie. Quote
Recommended Posts