Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kupie lupine 2,5 cm - zaciskowego. Jakby ktos chcial sprzedac - zapraszam do mnie ;)
Weszka - Activdog na Twoim sznaucerze - SUPER, a zwlaszcza ten czerwony polarek. W ogole do nich czerwony pasuje idealnie (a najbardziej szelki Vivy z Rogza;)

Westie_justa - czerwony na pewno jest bardziej kontrastowy niz rozowy ;) i na szarym jak i na bialym

Posted

weszka napisał(a):
Nie bardzo rozumiem bo tu polar i taśma też są nieźle kontrastowe ;)

Tak są kontrastowe, ale mi chodziło o to że mam białego psa i u mnie podkład musiałby być ostry, a różowy, bo w większości taki kolor góruje w zbiorach mojej Psiny;)
Ale oczywiście Twojemu piesu świetnie w tej obroży:D

Posted

Zastanawiam się nad Pitmanem 4cm na czarnej taśmie dla Hexoliny, ale nie jestem pewna jaki kolor... Jestem za złotym, ale czerwony też nie jest zły. A może na niebieskiej taśmie albo na czerwonej? Ale nie wiem czy nie będzie za bardzo widać szerokości i czy jej chudej szyjki nie przytłoczy :roll:. Za niecałe 3 miesiące mam urodziny to sobie prezent sprawię :evil_lol:

Posted

[quote name='*Monia*']Zastanawiam się nad Pitmanem 4cm na czarnej taśmie dla Hexoliny, ale nie jestem pewna jaki kolor... Jestem za złotym, ale czerwony też nie jest zły. A może na niebieskiej taśmie albo na czerwonej? Ale nie wiem czy nie będzie za bardzo widać szerokości i czy jej chudej szyjki nie przytłoczy :roll:. Za niecałe 3 miesiące mam urodziny to sobie prezent sprawię :evil_lol:
czerowna bedzie lepeij widoczna na czarnym :) zlota tez ladna ale chyba bd slabiej widac

Posted

Monia pomysl dobrze, zanim wezmiesz pitmana 4 cm ;) Oni maja na prawde duze mocne okucia i na mojej mi to troche przeszkadza, a Twoja sporo mniejsza ;) A i nie radze kupowac laczone kolory, czarny z czerwonym itp, to wtedy sa az 3 tasmy, obroza bardzo sztywna i najczesciej sa tylko 3 kolka do regulacji, zakres niby ten sam, ale ciezko sie wstrzelic z rozmiarem

Posted

gops napisał(a):
czerowna bedzie lepeij widoczna na czarnym :) zlota tez ladna ale chyba bd slabiej widac

No to jeszcze pomyślę, mam czas :lol:

Agnes napisał(a):
Monia pomysl dobrze, zanim wezmiesz pitmana 4 cm ;) Oni maja na prawde duze mocne okucia i na mojej mi to troche przeszkadza, a Twoja sporo mniejsza ;) A i nie radze kupowac laczone kolory, czarny z czerwonym itp, to wtedy sa az 3 tasmy, obroza bardzo sztywna i najczesciej sa tylko 3 kolka do regulacji, zakres niby ten sam, ale ciezko sie wstrzelic z rozmiarem

A te jednolite kolory? Niezbyt mi się podobają, ale bym chciała dla Hexoliny coś szerszego... A el perro? Niezbyt mi się podoba sposób wykonania, ale jak się okażą lepsze to spróbuję. Tylko oni 3cm nie mają, a młodej też bym coś od razu wzięła :roll:

Posted

barberry napisał(a):
To zmień kolor na jakiś inny :evil_lol:

ale jaki? Różowy to znak rozpoznawczy Dotki:evil_lol: na razie za ryzykuję na..... fiolet (jak znajdę)
w Kakadu są zniżki -50% na szelki, smycze, obroże Petsi! :eviltong:

Posted

Jednolite kolory nie są już takie sztywne. Mam 3cm czerwoną i trafiła mi się bardzo miękka. Ma już ponad rok i tylko trochę wyblakła, za to bardzo często ją nakładałam. Nosiła ją moja Luna
[*] mix czarnego laba i wyglądała cudownie...
Na Hexę też by świetnie pasowała:)

Posted

Asia&Luna napisał(a):
Jednolite kolory nie są już takie sztywne. Mam 3cm czerwoną i trafiła mi się bardzo miękka. Ma już ponad rok i tylko trochę wyblakła, za to bardzo często ją nakładałam. Nosiła ją moja Luna
  • mix czarnego laba i wyglądała cudownie...
    Na Hexę też by świetnie pasowała:)

• 3cm mamy czarno fioletową od gops i przez tą obrożę mi się zachciało kolejnej bo jest bardzo wygodna i solidna. I mam chyba dziwnego psa, bo jak młodej założę pitmana 3cm to prawie nie ciągnie, a jak zakładam lupine 2,5 cm to ciąga mnie za sobą jak wariatka. Nie wiem od czego w jej przypadku to zależy, ona w ogóle dziwoląg jest ;)

Posted

*Monia* napisał(a):
    A te jednolite kolory? Niezbyt mi się podobają, ale bym chciała dla Hexoliny coś szerszego... A el perro? Niezbyt mi się podoba sposób wykonania, ale jak się okażą lepsze to spróbuję. Tylko oni 3cm nie mają, a młodej też bym coś od razu wzięła :roll:

Jednolite pitmana sa delikatniejsze, ja mialam zielono-brazowa i sprzedalam, bo dla mnie to byla przesada. Zamowilam wczoraj el perro z 3 tasm z czarna pod spodem czerwona 4 cm to napisze tutaj jak to wyglada jak grubosc jakosc :) El perro ma bardziej miekkie tasmy od Pitmana, zupelnie co innego. Maja tez 3 cm ;) Pisz do nich maila.
    Pitmana oczywiscie lubie, tylko to sa obroze glownie dla ttb, wiec sa mocne porzadne, przez co masywne i "ciezkie" ;) Ale to sie w sumie tyczy wszystkich tych firm, Pitman, El perro czy Losferos

Co do obrozy ktora masz od gops, ona ma u nich chody:diabloti: i ma normalna ilosc dziurek do regulacji, generalnie robia 3 sztuki, ja sie nie wstrzelilam z tym u mojej suki, jedna dziurka za luzno druga juz za ciasno

Posted

[quote name='Agnes']Jednolite pitmana sa delikatniejsze, ja mialam zielono-brazowa i sprzedalam, bo dla mnie to byla przesada. Zamowilam wczoraj el perro z 3 tasm z czarna pod spodem czerwona 4 cm to napisze tutaj jak to wyglada jak grubosc jakosc :) El perro ma bardziej miekkie tasmy od Pitmana, zupelnie co innego. Maja tez 3 cm ;) Pisz do nich maila.
    Pitmana oczywiscie lubie, tylko to sa obroze glownie dla ttb, wiec sa mocne porzadne, przez co masywne i "ciezkie" ;) Ale to sie w sumie tyczy wszystkich tych firm, Pitman, El perro czy Losferos

Co do obrozy ktora masz od gops, ona ma u nich chody:diabloti: i ma normalna ilosc dziurek do regulacji, generalnie robia 3 sztuki, ja sie nie wstrzelilam z tym u mojej suki, jedna dziurka za luzno druga juz za ciasno
    To teraz nie wiem już co brać - znowu 3cm tylko inny kolor czy ryzykować te 4cm i najwyżej sprzedam jak mi psa przytłoczy :roll:
    3cm wygląda tak:

i wydawało mi się że ten 1cm więcej to nie tak dużo :roll:
    El perro mają fajne kolory, ale chciałam coś bardziej 'szarego'..
    W sumie taśmy nawet jak dużo to bym przeżyła, tylko jak piszesz że okucia ogromne to nie wiem. Pewnie 3,5cm by było idealne ale nie widziałam nigdzie takich...

[quote name='Onomato-Peja']Ja mam Pitmana 4cm i na 25kg psince prezentuje się tak :
    Moje 24 kg psisko jest jednak trochę mniejsze i mniej owłosione ;). Ale szyjkę ma jak żyrafa i dlatego chciałam coś szerszego. No i nie wiem...

Posted

[quote name='Marta_Ares']dziękuje :loveu: :loveu:

uszył je moj Tzt, dołączyłam się do zamówień tasiemek ozdobnych z dziewczynami:cool3:

jeszcze na szelki mam tasiemke.

a taką nie mam pomysłu z czym połączyć :D?

Będziecie szyć z tego rodzaju tasiemek?
    Gdzie można zobaczyć więcej wzorów?

Posted

Monia wez pod uwage, ze tu masz obwodke czarna, tasma kolorowa ma tylko 2,5 wiec na psie widac wlasciwie 2,5 ;) gops z wieksza iloscia dziurek przy grubych tasmach ryzyko jest takie, ze one powypadaja i tasma 4 cm jest duzo sztywniejsza potrojna, no ale co kto woli ;) Mi przy psie 40 kg to bardzo przeszkadzalo, a nie lubie cienkich szmatek ;)

Posted

Chyba zaryzykuję, bo mamy jedną obróżkę 4cm, okucia ze 2 razy solidniejsze niż w Pitmanie 3cm i jakoś dajemy radę ;). Ma co prawda taśmę delikatną, ale chyba jednak wolę na grubszej taśmie. Miśka w 4cm chodzi to i Hexa da radę :evil_lol:

Nasza charcia obróżka (kiedyś pokazywałam chyba)
    okucia

rysunki

trochę za luźna jest tylko, bo lata po psiej szyi

Mi się wydaje że nie jest źle, ale w sumie to jest zacisk, więc nie ma takiego 'nagromadzenia' taśmy przy zapięciu jak w obrożach na klamerkę..

Posted

Jak dla mnie to sunia jest za szczupła na 4cm.. to moje zdanie, w tych obrożach okucia są na prawde dość masywne, ale możesz zawsze zaryzykować..
    el perro ma kilka szarych obroży .. no i maja w ofercie 3cm tylko na stronie jeszcze ich nie ma :)

jak chcesz 3,5 to kup ezy doga :D

Posted

*Monia* napisał(a):
    Chyba zaryzykuję, bo mamy jedną obróżkę 4cm, okucia ze 2 razy solidniejsze niż w Pitmanie 3cm i jakoś dajemy radę ;). Ma co prawda taśmę delikatną, ale chyba jednak wolę na grubszej taśmie. Miśka w 4cm chodzi to i Hexa da radę :evil_lol:

.

no i ja bym na Twoim miejscu zaryzykowala, Hexa ma prawie charcia sylwetke wiec powinno byc ok
    3,5 robi jescze woza