Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kasia&Mela napisał(a):
pewnie kupię w takim razie 2,5 cm. nie zrozumiałaś mnie ;) Chodziło mi właśnie o to, że Rogz spadł na jakości. napisałam, że Rogz spadł na jakości więc prawdopodobnie zainwestuję w RD :razz: Czytanie ze zrozumieniem nie jest takie trudne.

Dziecko, nie sil się na złośliwość, bo Ci nie wychodzi ;) Jak nauczysz się wstawiać znaki interpunkcyjne, to Twoja wypowiedź będzie bardziej czytelna i przejrzysta.

A seria odblaskowa z RD jest bardzo kiepska, myślałam, że dostrzegłaś to. Stąd moja wypowiedź.

Posted

weszka napisał(a):

Jak dla mnie okucia są solidne. Ja zamawiałam specjalnie mocniejsze. Prawdziwym testem będą szycia żeby wytrzymały ale wszystko wygląda bardzo porządnie. Od pół roku mam smycze activdog i wszystko trzyma i jest ok więc nie spodziewam się niespodzianek i w tym przypadku ;)

ja jestem przyzywczaojona do bardzo mocnych rzeczy i moze nawet jesli moj pies by tego nie zerwal ja bym sie zle czula majac niepewna obroze ;) ale poobserwuje jeszcze na innych psach aktivdogi i moze sie wkoncu skusze i sama sprawdze

Posted

Dziecko, nie sil się na złośliwość, bo Ci nie wychodzi ;-) Jak nauczysz się wstawiać znaki interpunkcyjne, to Twoja wypowiedź będzie bardziej czytelna i przejrzysta.
Dobra, nie chce mi się kłócić :-P Postaram sie być bardziej przejrzysta.

Posted

gops napisał(a):
ja jestem przyzywczaojona do bardzo mocnych rzeczy i moze nawet jesli moj pies by tego nie zerwal ja bym sie zle czula majac niepewna obroze ;) ale poobserwuje jeszcze na innych psach aktivdogi i moze sie wkoncu skusze i sama sprawdze

Ja mam taką samą obsesję. Zwłaszcza, że Vesper obrożę od TZ-ta Marty zerwała po paru dniach więc mam lekki uraz do takich "ręcznie" robionych rzeczy. Ale postanowiłam spróbować i przyznaję że activdogi są solidniejsze niż tamta obroża. Będziemy testować ;)

Posted

weszka napisał(a):
Ja mam taką samą obsesję. Zwłaszcza, że Vesper obrożę od TZ-ta Marty zerwała po paru dniach więc mam lekki uraz do takich "ręcznie" robionych rzeczy. Ale postanowiłam spróbować i przyznaję że activdogi są solidniejsze niż tamta obroża. Będziemy testować ;)

oo
a ja mam sporo rzeczy od Marty ale z nowymi okuciami (sa mocniejsze niz przedtem ) i jestem ich akurat pewna , sa to te same kolka do zapiecia co ma pitman dlatego sie nie martwie, pitmanow rowniez mam kilka i wszystkie sa ok
ale skoro aktivdogi wytrzymuja Twoje psy to sie skusze za jakis czas ;)

Posted

U mnie poszedł łańcuszek w obroży. Ale teraz chyba rzeczywiście mają lepsze okucia. Choć na łańcuszek już bym się nie zdecydowała ;) Tu akurat ufam już tylko Rogzom.
A propos Rogza. Kupiłam ostatnio te czerwone łańcuszkowe XL-ki i cholera są większe od tych co mam już wcześniej. Ale akurat i Furla i Vesper są tak na granicy i właśnie te ok. 2 cm im zbywa. No nic spaść nie spadną ale lepiej by trochę mniejsza wyglądała. Najbardziej by mi pasowała długość L i szer. XL ale takich kombinacji nie ma ;)

Posted

weszka napisał(a):
U mnie poszedł łańcuszek w obroży. Ale teraz chyba rzeczywiście mają lepsze okucia. Choć na łańcuszek już bym się nie zdecydowała ;) Tu akurat ufam już tylko Rogzom.
A propos Rogza. Kupiłam ostatnio te czerwone łańcuszkowe XL-ki i cholera są większe od tych co mam już wcześniej. Ale akurat i Furla i Vesper są tak na granicy i właśnie te ok. 2 cm im zbywa. No nic spaść nie spadną ale lepiej by trochę mniejsza wyglądała. Najbardziej by mi pasowała długość L i szer. XL ale takich kombinacji nie ma ;)

Mam łańcuszkową xlkę , który ma min 42cm( licząc łancuszek):)
Można skrócic;) Mi również pasowałaby taka kombinacja, szkoda,że nie ma 3cm...

Posted

W skracanie nie będę się bawić bo stracę zaufanie do takiej kombinowanej obroży ;) Te na min. mają 33 cm + łańcuszek ok. 10 cm, a poprzednia czarna ma 30 cm + łańcuszek ok. 10 cm. I te 2-3 cm robi właśnie różnicę.

Posted

weszka napisał(a):
W skracanie nie będę się bawić bo stracę zaufanie do takiej kombinowanej obroży ;) Te na min. mają 33 cm + łańcuszek ok. 10 cm, a poprzednia czarna ma 30 cm + łańcuszek ok. 10 cm. I te 2-3 cm robi właśnie różnicę.

Moja mama skraca na maszynie i miejsce zszycia wygląda jak nienaruszone:) Niestety Rogz ma różne długości i te 2-3cm robią róznicę... Kupiłam gumowego xlkę, która w teorii ma niby min 46cm, ale moja na pewno mierzy więcej...

Posted

Pieknie wyglada...
To ja pokaże w namiastce obrózkę z ebaya..... smieszny motyw psiaczków.... czy widać?

Tutaj Asia ( malta) uszyła piekna obrózkę, która jest stara jak swiat...ale dalej skubana sie trzyma :)

A, tutaj tak sobie biegniemy.... taki mały przerywnik.... w temacie :)

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']Mamy już szelki z activdoga :) Są naprawdę śliczne i bardzo porządnie wykonane.

Takie kiepskie zdjęcia na razie

Bez lampy

I z lampą

Na psie może w niedzielę ;)

Super wyglądają, fajnie dobrałaś kolorki :D
Nie mogę się doczekać zdjęcia na psie ::lol:

[quote name='Asia&Luna']Rogz xl( skrócona)

Ewa- jaka szerokość tych szeli?

Cudownie wygląda w tym kolorze, kusi mnie coraz bardziej pomarańczowy odblask z rogza :D Myślicie że będzie pasować do mojego marchewkowego futra?

Posted

Cudownie wygląda w tym kolorze, kusi mnie coraz bardziej pomarańczowy odblask z rogza :-D Myślicie że będzie pasować do mojego marchewkowego futra?

ten pomarańcz jest genialny, też go mam i chyba jest moją ulubioną obrożą :loveu:

P.S nie wolno cytować całych zdjęć ;)

Posted

Śliczny ten pomarańczowy łańcuszek. Na innych psach bardzo mi się podoba pomarańczowy, na moim sierściuchu nie ;) Jest za bardzo jaskrawy i jakoś nie pasuje mi do niej.

Dla marchewkowego ? Jak najbardziej :)