Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

gops napisał(a):
kolo 70cm , moja ma 62 i ma jakies 10cm luzu do powiekszenia

grubas ma tak z 65 wiec zastanawiam sie czy nie wyslac maila do manmata i sie spytac jaki rozmiar bedzie najodpowiedniejszy

Posted

Ewa&Duffel napisał(a):
68 zł za wersję z taśmą ozdobną na rączce i na przodzie.

NightQueen napisał(a):
zależy od rozmiaru

w klacie ok 50 cm to jakieś 50 zł, ale musisz się indywidualnie pytać ;)

Dzięki :) na razie mnie nie stać :evil_lol:

Posted

Ewa&Duffel napisał(a):
Za zwykłe czarne Trixie płaciłam 50 zł, więc w sumie to nie aż tak dużo...;)

W podobnej cenie (65zł) kupisz szelki ManMat. Dla mnie to sporo.

Posted

diabelkowa napisał(a):
grubas ma tak z 65 wiec zastanawiam sie czy nie wyslac maila do manmata i sie spytac jaki rozmiar bedzie najodpowiedniejszy

patrz na rozmiar "barki " bo to jest wazniejsze, w klacie na pewno wejdzie:)

Posted

Ewa&Duffel napisał(a):
Za zwykłe czarne Trixie płaciłam 50 zł, więc w sumie to nie aż tak dużo...;)

ale trixie to firma ktora ma duzo wieksze koszty ponosi niz Tania. Dla mnie cena jak z kosmosu. Tak samo jak el perro sobie zyczy 100 zl za swoje szelki, a pitman ma takie same a moze lepsze za polowe ceny. Niektorzy maja wyczucie ;) Ale skoro jest rynek, to mozna "doic" ;)

Posted

Agnes napisał(a):
ale trixie to firma ktora ma duzo wieksze koszty ponosi niz Tania. Dla mnie cena jak z kosmosu. Tak samo jak el perro sobie zyczy 100 zl za swoje szelki, a pitman ma takie same a moze lepsze za polowe ceny. Niektorzy maja wyczucie ;) Ale skoro jest rynek, to mozna "doic" ;)

Zgadzam się. Nie wiem ile kosztuje taśma, polarek itd. ale jeśli ktoś chce za tą cenę kupić, widać są tego warte.

Posted

Za rogzy też trzeba podobną cenę zapłacić co u Tani. Po za tym typ sortowy szelek jest mało spotykany i z tego co szukałam nie są tańsze niż activ. Jeśli dobrze się oreintuje to niektóre tasiemki Tania zamawia z zagranicy także to też musi kosztować.
Każdy chce zarobić. Ja uważam, że koszt wyrobu szelek z rogza też nie wynosi aż 80zł. Ja jestem bardzo z naszych szelek zadowolona. Wtgodne i porządna robota, także jakoś przęknęłam tą cenę.

Posted

gops napisał(a):
patrz na rozmiar "barki " bo to jest wazniejsze, w klacie na pewno wejdzie:)

na barkach bedzie dobra Ska, wyslalam maila do manmata z zapytaniem , bo boje sie ze jak tluscioch jeszcze zgrubnie to kolejne szele beda za male bo te z hifikii byly super

Posted

westie_justa za ta firme to ja recze ;) mam troche od nich obrozy, gops ma szelki sa super wykonane, mocne. Jednak ja bardzo lubie szelki ManMat, wygodne dla psa (podszyte fajna gabka) i rowniez sa mocne

Posted

szelek pitmana juz nie mam, ale ma je znajoma dla wiekszego psa niz moj :) na moja byly troche za duze
szelki od nich sa bardzo porzadne! napewno nie do zerwania:)

Posted

[quote name='westie_justa']Tak też o nich myślałam;) ale próbował ktoś są mocne? Bo mój bydlak się trochę ciągnie :p i na kolczatce jako tako jest, ale szele byłyby wygodniejsze:)

Ja bym wzięła ManMaty :D
np: http://www.pelna-miska.pl/sklep//index.php?products=product&prod_id=662

[SIZE="1"]PS Nie boisz się, że w szelkach sobie z nim nie poradzisz? Jemu będzie wygodniej więc może się tak zdarzyć, że będzie jeszcze mocnij ciągnął. Popracuj nad chodzeniem na luźnej smyczy.

Posted

To w razie czego kolczatka;) tylko muszę kupić nową bo ta już stara i do tego przymała
Tak, Mata te gwiazdki są super ale mi te serduszka przypadły mi do gustu :loveu:

Posted

westie_justa napisał(a):
To w razie czego kolczatka;) tylko muszę kupić nową bo ta już stara i do tego przymała
Tak, Mata te gwiazdki są super ale mi te serduszka przypadły mi do gustu :loveu:

A może spróbuj czegoś innego. Bo sama kolczatka sprawy nie załatwi :roll:. Proponowałabym wziąć się za prawidłowe nauczenie psa chodzenia na luźnej smyczy nez użycia kolczatki.

A my czekamy na szelasy z activdoga :loveu: