Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Onomatopeja, ale po co ci zacisk, jesli chcesz go stosowac jak zwykla obroze? ;) Moja ma 45 w szyi zacisk prawie na maxa zmniejszony, mozna jeszcze o 1cm zmniejszyc spokojnie. I jest akurat, nie ma szans, zeby spadl, a twoja ma jeszcze stojace uszy co blokuje obroze. Jest akurat, mimo ze normalnie zaciski suka nosila luzniej, teraz ma bardziej zmiejszony ;)
tak wyg;ada na mojej

I potem jeszcze zmniejszylam, bo miala ciut za duzo luzu, teraz jest akurat ;)

Ja zmierzylam obroze cala, razem z zaciskiem

Posted

Musicie mi pomóc..
Kupuję te szelki od Tani, szer 3 cm taśmy + polar.
I za cholerę nie mogę dobrać zestawu tasiemka z tych które mi się najbardziej podobają + taśma + polar. Ktoś ma może wizje, czy cokolwiek ?
tu się bawiłam, ale im dłużej na to patrzę, tym mniej mi się wszystkie podobają xd

polar pod nr. 2 to ciemna śliwka..
Jeszcze jest taka opcja, o ile Tania ma nadal ten kolor taśmy podkładowej: http://i84.photobucket.com/albums/k35/Tanieczka/na%20drozdowisko/IMG_7248kopia.jpg
jeśli chodzi o tasiemki kolorowe to głównie te dwie użyte powyżej wchodzą w rachubę, ewentualnie jakieś inne minimum 1,5cm.
za każdą propozycję zestawienia będą wdzięczna.
Tu taśmy i polary: http://activdog.pl/abcinfo.php

Posted

Agnes napisał(a):

Sporo ciasniej, dla bezpieczenstwa ;)

mi się nie podobają psy w tak ciasno zapiętych obrozach więc dla bezpieczeństwa chodzimy tylko w zaciskach :)

Posted

Natula napisał(a):
mi się nie podobają psy w tak ciasno zapiętych obrozach więc dla bezpieczeństwa chodzimy tylko w zaciskach :)

coz, za duzo znajomych psow wpadlo pod samochod (i nie przezylo) z takiego powodu tez, wiec ja ryzykowac nie bede ;) Zacisk ma swoj plus i minus, jak chce zlapac za obroze pies sie cofnie to wyjdzie z obrozy, co tez juz mi sie zdarzylo.

Posted

Agnes napisał(a):
No to bedzie dobry ;)

No nie wiem, 50cm to dużo, za dużo. No ale dobra, w razie czego zmniejszę...
Kupuję Paint Paw od Ewy a jutro połowę obroży do schroniska wywożę, żeby mamy nie wkurzac.

Posted

Agnes napisał(a):
karlaaa jestes z warszawy? masz na ursynowie dystrybutora, ktory ma prawie kazdy model i rozmiar ;) a przynajmniej wybor wiekszy niz w sklepach net

Tak z Warszawy, zdradzisz gdzie to jest? to pojade do niego z psami i będziemy mierzyć :)

Posted

Onomato-Peja napisał(a):
No nie wiem, 50cm to dużo, za dużo. No ale dobra, w razie czego zmniejszę...
Kupuję Paint Paw od Ewy a jutro połowę obroży do schroniska wywożę, żeby mamy nie wkurzac.

Ja miałam dla suki rogza xl zacisk, ma też ok. 44cm w szyjce, a obroża spadała niestety. Ten pasek "zaciskowy" jest strasznie długi.

Posted

Onomato-Peja napisał(a):
Ludzie miałabym wielgachną prośbę byłby mi ktoś w stanie zmierzyc ile ma rogz zaciskowy L i XL po maksymalnym zmniejszeniu ( bez zaciśnięcia).
Pierwszy Raszplowy rogz z niej spadał XL zacisk i teraz nie wiem czy już przybrała wystarczająco dużo w szyi i będzie ok, czy brac Lkę ;)

Moja L mi wychodzi że ma 39cm ;)

Posted

MaDi napisał(a):
Może ktoś z Was ma do oddania dla psów w potrzebie jakieś akcesoria np. obroże, smycze czy kagańce? Oczywiście nie muszą być nowe.

zawsze coś się może znaleźć ;)
a jakaś zbiórka jest?

Posted

Tak, to jest ten wzorek na który byłam zdecydowana od dawna.. a ten który teraz mnie zainteresował jest cały granatowy z różowymi, turkusowymi i żółtymi łapkami.

We wzorniku rogz jest podpisany BH

Agnes, a mogłabyś mi wkleić zdjęcie na psie? :) Może się właściciel nie obrazi? Chętnie jeszcze przed samym zakupem zobaczyłabym taką XXLkę na "real foto" :)