Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a ja dzis kupilam rogza Lke z gumowa naszywka
co mnie bardzo zdziwilo , zawsze rogz ma miejsza regulacje niz pisza a ten moj pisze ze od 34cm a jest od 38cm !
na sczescie an suke jest dobry na sotaniej dziurce :)
to chyba najlepsze obroze rogza jakie wymyslili , bardzo szybko schnie i ma bardzo porzadna klamre

Posted

[quote name='NightQueen']oczywiście że tak, ale jako że jest to mój pies to ja decyduje co ma mieć na sobie, nie lubię facetów w różu nie dlatego że ktoś mi by psa pomylił z suczką, czy dlatego że on będzie się czuł jak idiota, po prostu MI się to nie podoba, analogicznie do suczek chodzących w tylko w różu. Wszystko jest kwestią naszego widzi mi się i chyba każdy (tu mogę się mylić :cool3:) wie że pies to nie człowiek i nie myśli tak jak my.

Ale dlatego nie rozumiem podejścia westie_justa, dobrze rozumie ? kupuje coś co jej się nie podoba (mowa o różowych akcesoriach) tylko dlatego że jej pies to suka ? :hmmmm: bezsensu... To tak jakbym ja zmuszała się do chodzenia w różowych spódnicach bo jestem dziewczyną, chociaż mi się nie podobają, tak samo zmuszałabym się do patrzenia na własnego psa który chodzi w tym co mi się nie podoba... dziwne podejście

Nie, nie chodziło mi o regułę suczka-róż;) tylko ja nie "przepadam" za różem ale do białego pieska to chyba pasuję ten kolor?:) A mi się moja suńka skojarzyła z różową panną:) I też chodziło mi o to że że MI się nie podoba facet w różu;) Ja lubię bardzo kolor turkusowy ale do mojej psiny jakoś wole przypasować róż:) Bo wiadomo że psu "wisi" co ma na sobie, ale to ja go ubieram i ja sprawiam jak odbierają go inni ludzie, ale nawet jak moja suka ma różową bluzę to zdarzy się że ktoś powie "JAKI ON ŁADNY" zamiast jaka ona ładna;)
Teraz kupuję psinie szelki Uwaga, w kolorze......... Bękitnym:):)
Ale chyba niema nic złego w tym że moja psina chodzi w różu? chyba po to jest tyle kolorów akcesoriów żeby każdy znalazł coś dla siebie/swojego psa;)

Posted

[quote name='gops']a ja dzis kupilam rogza Lke z gumowa naszywka
co mnie bardzo zdziwilo , zawsze rogz ma miejsza regulacje niz pisza a ten moj pisze ze od 34cm a jest od 38cm !
na sczescie an suke jest dobry na sotaniej dziurce :)
to chyba najlepsze obroze rogza jakie wymyslili , bardzo szybko schnie i ma bardzo porzadna klamre
Z tego co tutaj piszą http://www.pelna-miska.pl/sklep//index.php?products=product&prod_id=11 regulacja od 37cm.
Który wzór wzięłaś ? Ile płaciłaś?

Posted

gops a jaki wzór tego rogza? :P daj fotke :)

Ja tam różowe obroże toleruje, ale jak widzę już różowe ubranka dla psa to jakoś mi to nie pasuje, acz nie wadzi tylko że ja z takim psem bym na spacer nie wyszła :) za dużo różu kojarzy mi się z lalkami... ale to moje zdanie, tak samo dzieci, dziewynka ładnie wygląda np. w różowym płaszyku, ale jak juz rajstopy, buty, rękawiczki i czapka jest różowa to jakaś masakra dla mnie :o a raz widziałam taki obrazek matka z dwójką dzieci, 6 latka CAŁA różowa, a drugie dziecko w wózku, który był też CAŁY różowy tam tylko opony były czarne, reszta różowa... :o

Posted

[quote name='Migori']Z tego co tutaj piszą http://www.pelna-miska.pl/sklep//index.php?products=product&prod_id=11 regulacja od 37cm.
Który wzór wzięłaś ? Ile płaciłaś?
ale klape dalam :roll: uznalam ze wszystkie Lki maja tak samo
teraz poszlam po metke bo nie wywalilam jescze i pisze od 37 do 46 fakt
wzielam niebeiskie nurki wlasnie , i to byla ostatnia szt w zoologu za 28zl :diabloti:
Asia kupila dla Cleo Xlke za 36zl u nas, nie wiem czy jescze jakies sa bo nie patrzalam nawet

[quote name='zaba14']gops a jaki wzór tego rogza? :P daj fotke :)

niebieskie nurki :lol:
fotek jescze nie mam , na dworze ciagle sypie a w domu moze pozniej pstrykne ;)

Posted

gops napisał(a):
ale klape dalam :roll: uznalam ze wszystkie Lki maja tak samo
teraz poszlam po metke bo nie wywalilam jescze i pisze od 37 do 46 fakt
wzielam niebeiskie nurki wlasnie , i to byla ostatnia szt w zoologu za 28zl :diabloti:
Asia kupila dla Cleo Xlke za 36zl u nas, nie wiem czy jescze jakies sa bo nie patrzalam nawet

niebieskie nurki :lol:
fotek jescze nie mam , na dworze ciagle sypie a w domu moze pozniej pstrykne ;)

Ceny bardzo fajne, powiedziałabym że atrakcyjne.

Posted

Ludzie miałabym wielgachną prośbę byłby mi ktoś w stanie zmierzyc ile ma rogz zaciskowy L i XL po maksymalnym zmniejszeniu ( bez zaciśnięcia).
Pierwszy Raszplowy rogz z niej spadał XL zacisk i teraz nie wiem czy już przybrała wystarczająco dużo w szyi i będzie ok, czy brac Lkę ;)

Posted

Pisalam wczesniej ile ma, a ile ma Twoja suka w szyi??

edit: mi wychodzi na mojej XL ze min 50 cm przy rozciagnietym zacisku, zmierzylam calosc...suka ma 45 w szyi i jest prawie do konca zmniejszony (roznica 1,5-2 cm) i jest idealnie, luzno, ale nie ma szans, zeby spadl. Zacisk jednak jest dlugi, wiec on dziala bardziej jak dlawik

Posted

Agnes napisał(a):
Pisalam wczesniej ile ma, a ile ma Twoja suka w szyi??

edit: mi wychodzi na mojej XL ze min 50 cm przy rozciagnietym zacisku, zmierzylam calosc...suka ma 45 w szyi i jest prawie do konca zmniejszony (roznica 1,5-2 cm) i jest idealnie, luzno, ale nie ma szans, zeby spadl. Zacisk jednak jest dlugi, wiec on dziala bardziej jak dlawik

Haaa... To, że działa jak dławik to mnie nie przeraża, ale 50cm to stanowczo za dużo dla mojej suki. Raszpla ma w szyi koło 44cm, czyli jednak jak już się zdecyduje to na Lkę,
No nic, dzięki ;)

A, właśnie - jakby miał ktos na sprzedaż tanio jakiegoś rogza zaciskowego L czarnego ( Lekkie i miękkie, Paint Paws itp. byle nie łańcuszki) to jestem chętna, może byc styrany.
Ewentualnie XL wzornictwo jak powyżej.

Posted

mi tez XL wychodzi 50 cm, podoba mi się że pasek zaciskowy jest taki długi bo sucz obroże ma luźno( w połowie regulacji) a mam pewność ze w okresie sylwestrowym nie wyciągnie głowy

L - 41 cm

Posted

A, właśnie - jakby miał ktos na sprzedaż tanio jakiegoś rogza zaciskowego L czarnego ( Lekkie i miękkie, Paint Paws itp. byle nie łańcuszki) to jestem chętna, może byc styrany.
Ewentualnie XL wzornictwo jak powyżej.

[quote name='Natula']mi tez XL wychodzi 50 cm, podoba mi się że pasek zaciskowy jest taki długi bo sucz obroże ma luźno( w połowie regulacji) a mam pewność ze w okresie sylwestrowym nie wyciągnie głowy

L - 41 cm

W takim razie Lka będzie w sam raz ;)
Dzięki. ;)

Posted

[quote name='gosikf & dogs']Szukam szelek dla boksera, ważne żeby były mocne. Myślałam o takich:

http://allegro.pl/szelki-z-tasmy-wygodne-i-mocne-producent-i1363276907.html

Może macie jakieś sprawdzone, może Huntery któreś? Mam teraz takie zwykłe taśmowe, 2cm szerokie, ale są niewygodne dla psa, wpijają się albo trą krótką sierść.
ze sprawdzonych to pitman , i szelki od Marty ich produkcji , mysle ze na boksera to 2,5-3cm bd minimum

Posted

gops napisał(a):
ze sprawdzonych to pitman , i szelki od Marty ich produkcji , mysle ze na boksera to 2,5-3cm bd minimum

polecam od Marty szelki, dla boksera to jeszcze polarem obszyć to nie będzie się wpijać ani nic :) nie wiem nawet czy 4 cm nie będą najlepsze

aa i ten polar co Luna ma na paskach na froncie nie wyciera i nie kołtuni jej włosa, czego się bałam... z tym że dzień wczesniej była obcieta w miare krótko i zastanawiam się jak to będzie przy dłuższym stosowaniu i włosie :evil_lol:;)