Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Los ferros maja śliczne obroże- te kwiatkowe wzory są świetne! Ale za szerokie i za masywnie wykonane. Potrzebujemy czegoś lżejszego ;) El Perro za jednolite- wiem, wybredna jestem :P Z lupine szukałam ale same cienizny mają. Kurcze, kurcze, kurcze. Musze sie dobrze zastanowić. A może od Marty Aresowej... :hmmmm:

Posted

gops napisał(a):

no dla mnie liczy sie tez jakosc , rogzy mi rdzewieja i mechaca sie szkoda mi zwyczajnie pienidzy zeby wymieniac rogzy raz na miesiac bo tak bym musiala przy normlanym uzytkowaniu ;)

Dziwne bo ja mam Rogzy latami i są w świetnym stanie, a używane codziennie na dużych psach i w różnych ciężkich warunkach polowych. Owszem czasem łańcuszek przyrdzewieje ale schodzi po przetarciu szmatką. No i piorę je normalnie w pralce i nic się z nimi nie dzieje. Jeden łańcuszkowy Rogz ma już z 5 lat i chodzi na nim kolejne pokolenie moich suk - już czwarta z kolei bo to taka wersja dla podrostka ;) !

Posted

Pinesk@ napisał(a):
Poluję na jakiś pomarańcz. Tzn na obrożę pomarańczową. Mocną, nierdzewiejącą, porządną- na każdą pogodę. 4cm. Chciałam upolować rogza funky retro albo retro rex ale gdy spojzałam na cenę- od razu mi się rogza odechciało :P Na pitmanie pomarańczów nie ma.. Kurcze, macie coś godnego polecenia w tym kolorze?

Ta: http://allegro.pl/obroza-rogz-regulowana-duza-l-do-xl-oryginalna-i1349316881.html ma podobno 4cm

Posted

Pinesk@ napisał(a):
Los ferros maja śliczne obroże- te kwiatkowe wzory są świetne! Ale za szerokie i za masywnie wykonane. Potrzebujemy czegoś lżejszego ;) El Perro za jednolite- wiem, wybredna jestem :P Z lupine szukałam ale same cienizny mają. Kurcze, kurcze, kurcze. Musze sie dobrze zastanowić. A może od Marty Aresowej... :hmmmm:

Ja też z czystym sumieniem mogę polecić Los ferros. Mam od nich obroże i kantarek. Solidne wykonanie z dbałością o szczegóły i przede wszystkim wytrzymałość :)

Posted

weszka napisał(a):
Dziwne bo ja mam Rogzy latami i są w świetnym stanie, a używane codziennie na dużych psach i w różnych ciężkich warunkach polowych. Owszem czasem łańcuszek przyrdzewieje ale schodzi po przetarciu szmatką. No i piorę je normalnie w pralce i nic się z nimi nie dzieje. Jeden łańcuszkowy Rogz ma już z 5 lat i chodzi na nim kolejne pokolenie moich suk - już czwarta z kolei bo to taka wersja dla podrostka ;) !

specjalnie nie bd ich czyscic jakis czas i pokaze na watku ;)
rdzewieja mi kolka , w kazdej rogzowej obrozy i mechaci sie , raz na miesiac czyszcze kolka pasta do zebow i szczoteczka a mechacenie przypalam zapalniczka i wyglada znowu jak nowy :lol:
w pitmanie mi sie tak nie dzieje a uzywam wiecej pitmanow, czesciej , widocznie jakies inne kolka

Posted

weszka napisał(a):
Dziwne bo ja mam Rogzy latami i są w świetnym stanie, a używane codziennie na dużych psach i w różnych ciężkich warunkach polowych.

KIEDYS rogz to nie to samo co DZIS ;) jak ze wszystkim niestety, wiec mysle, ze to tez ma znaczenie. Obroze przechodza chrzest bojowy kiedy pies kilka razy dziennie plywa przeplatajac to z bieganiem po lace i lezeniem na sloncu - i wtedy wlasnie pitman zdal egzamin, rogz, taks czy inne wygladaly kiepsko ;)

Posted

Może też kwestia modelu. Ja mam tylko łańcuszkowe, od lat, ta co pisałam to ma więcej niż 5 lat. Mam też łańcuszki kupione w różnych latach i wszystkie są ok. Nie cackam się z nimi, psy też łażą po łąkach, tarzają się, obroże lądują w pralce i jedyne co to tak jak pisałam czaaasem przyrdzewieją ale w sposób odwracalny. Nie wiem, może mam farta ;) W każdym razie nigdy mnie nie zawiodły.

Posted

weszka napisał(a):
Może też kwestia modelu. Ja mam tylko łańcuszkowe, do lat, ta co pisałam to ma więcej niż 5 lat. Mam też łańcuszki kupione w różnych latach i wszystkie są ok. Nie cackam się z nimi, psy też łażą po łąkach, tarzają się, obroże lądują w pralce i jedyne co to tak jak pisałam czaaasem przyrdzewieją ale w sposób odwracalny. Nie wiem, może mam farta ;) W każdym razie nigdy mnie nie zawiodły.

ale moje rowniez da sie doprowadzic do porzadku :) ale sam fakt ze place iles tam za obroze a ona potrafi podrdzewiec , ogolnie bardzo lubie rogzy za wzorki bo sa ladne ale jakosc nie jest juz taka super

Posted

barberry napisał(a):
Pinesk@ - widziałaś link, który Ci podałam? (funky retro 4cm w lepszej cenie) http://allegro.pl/obroza-rogz-regulowana-duza-l-do-xl-oryginalna-i1349316881.html

Dzięki barberry :) Przekopywałam allegro wcześniej i też trafiłam na tą aukcję. Ale obawiam sie, ze 46cm będzie na styk. Czyli jednak rogzowe cudacznosci odpadają. Nie chcę ryzykowac i kupić za dużą. Na razie wezmę od Marty. Zoaczymy jak sie sprawdzi. Nowe niklowane okucia- zobaczymy czy przeżyją szaleństwa mojej suczyny ;) W poźniejszym czasie bedę myslec o pitmanie (pitman kusi mnie już łaaadnych parę miesiecy... )

Posted

Pinesk@ mialam XXL, suka nosi obroze 44-45 i byla akurat ;) Dokladnie ten wzorek mialam. Rogz ma to do siebie, ze nie trzyma sie rozmiaru. Mozesz napisac do tej osoby z pytaniem i min dl obrozy dla pewnosci

Posted

Ninia41 napisał(a):
Eh, no nic, jak nie znajde noto kupie na zatrzask..
A jak by ktoś z Was miał w zoologu to dajce mi prosze znać, jeszcze kilka dni sie wstrzymam;p

Ja mogę zobaczyć na wystawie, jakbyś chciała ;)

Duffel w fioletowym Rogzie z nitką

Posted

Duffel mi się straaaasznie podobał w tym pitmanie :loveu: Ale w rogzie też niczego sobie :lol: Ładnemu we wszystkim ładnie ;)

barberry napisał(a):
Nie wiem jak w tych dużych rozmiarach ale na przykład rozmiar M z rogza jest sporo mniejszy niż podają...

Agnes napisał(a):
Pinesk@ mialam XXL, suka nosi obroze 44-45 i byla akurat ;) Dokladnie ten wzorek mialam. Rogz ma to do siebie, ze nie trzyma sie rozmiaru. Mozesz napisac do tej osoby z pytaniem i min dl obrozy dla pewnosci

Naprawdę? Dzięki za informację, na przyszłosc będę pamiętać bo już zamówiłam obrożę u marty a na kolejna na razie nie wyściubię forsy ;) No chyba, ze poproszę kogoś o sprezentowanie mi jej na święta :diabloti: Tzn dla mojej suczynki :eviltong: Napiszę jednak tego maila z zapytaniem :evil_lol:

Posted

Pinesk@ napisał(a):
Duffel mi się straaaasznie podobał w tym pitmanie :loveu: Ale w rogzie też niczego sobie :lol: Ładnemu we wszystkim ładnie ;)

Endher napisał(a):

Dzięki ! :loveu:

Marta_Ares napisał(a):
przepięknie mu w tym rogzie :crazyeye: :loveu: :loveu: :loveu:

zdecydowanie bardziej mi sie podoba niż w szerokim pitmanie :cool3:

A mi się podoba i w tym i w tym :cool3::evil_lol::loveu:

Posted

Marta_Ares napisał(a):
dla mnie mógłby być centymetr węższy, chociaż tak też źle nie wygląda i faktycznie wygląda na chłopaka od razu :D

Ja się bałam, że jakoś strasznie będzie to 5 cm wyglądać, a na żywo naprawdę fajnie jest ;)

Słuchajcie, jaki wzorek z Rogza pasowałby jeszcze Dufflowi ? W ten weekend jest ta promocja, 25 % na wszystkie produkty w warszawskim sklepie...coś bym kupiła mu na gwiazdkę może...aż szkoda nie skorzystać :lol: