Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a ja po 1,5tyg uzywania zaciskowego lupine zaczelam go lubic :) zawsze mi przeszkadzaly te obroze (te zaciski ) teraz wyregulowalam tak ze nie wisi zacisk i zapinam psa na kolko zwykle nie zaciskowe a na zaciskowym wisi adresowka , w dodatku 2,5 cm to fajna szerokosc i bez tego zatrzasku rogzowego duzo lepeij wyglada obroza na miejszych psach

Posted

gops napisał(a):
a ja po 1,5tyg uzywania zaciskowego lupine zaczelam go lubic :) zawsze mi przeszkadzaly te obroze (te zaciski ) teraz wyregulowalam tak ze nie wisi zacisk i zapinam psa na kolko zwykle nie zaciskowe a na zaciskowym wisi adresowka , w dodatku 2,5 cm to fajna szerokosc i bez tego zatrzasku rogzowego duzo lepeij wyglada obroza na miejszych psach

osobiście uważam zacisk lupine za najlepszy ze wszystkich obroży zaciskowych :loveu: (no może poza łańcuszkowym rogzem ale w zimie odpada)

Posted

NightQueen napisał(a):
osobiście uważam zacisk lupine za najlepszy ze wszystkich obroży zaciskowych :loveu: (no może poza łańcuszkowym rogzem ale w zimie odpada)

mnie nadal irytuje jak poluznie obroze , ale jak jest dobrze wyregulwoana to nie jest zle :) szkoda ze ceny podwyzszyli bo kupilabym jeszcze jedna obroze od nich a ponad 40zl to jednak za duzo wedlug mnie, wole dozbierac na ezydoga

Posted

NightQueen napisał(a):
wiem, ceny odstraszają :razz: chociaż i tak sądzę że lupine bardziej się opłaca, chodzi mi o stosunek ceny do rogza czy RD

Ja chodzę na zacisku cały czas wiec nie zmieniam szerokości ;)

rd wogole mi nie przypadlo do gustu , kiedys planuje kupic wersje w kostki ale tez ta cena niestety odstrasza
rogzy nadal lubie , ale jako najtrwalsze obroze uwazam pitmany , nie sa tak piekne ale duzo "porzadniejsze"

Posted

NightQueen napisał(a):
Mi osobiście pitmany się kompletnie nie podobają, ale mają ten plus że robią kolce na zamówienie, ale jako tak nic u nich mi się nie podoba, ale to kwestia gustu.

no ja nie wyobrazam sobie Moli w pitmanie z kolcami :evil_lol:
ale w jakis malych cwiekach to czemu nie ;)
no dla mnie liczy sie tez jakosc , rogzy mi rdzewieja i mechaca sie szkoda mi zwyczajnie pienidzy zeby wymieniac rogzy raz na miesiac bo tak bym musiala przy normlanym uzytkowaniu ;)

Posted

gops napisał(a):
no ja nie wyobrazam sobie Moli w pitmanie z kolcami :evil_lol:
ale w jakis malych cwiekach to czemu nie ;)
no dla mnie liczy sie tez jakosc , rogzy mi rdzewieja i mechaca sie szkoda mi zwyczajnie pienidzy zeby wymieniac rogzy raz na miesiac bo tak bym musiala przy normlanym uzytkowaniu ;)

kiedy mnie kuszą takie kolce :cool3::diabloti:

Ja nie narzekam na żadną firmę, nic mi się nie dzieje z rogzem, rd ani lupine a młoda chodzi w nich wszędzie, chaszcze, błoto, woda itd.

Posted

Marta_Ares napisał(a):
ja dzisiaj kupilam dla mojego tymczasa malutkiego smycz i obroże za 2,50zł ciekawe ile mu posłuży :)

gdzieś ty znalazła obroże i smycz za 2,5? :-o

coś mi się wydaje że nie pożyje długo. Chociaż jak M. była mała to przez 3 miesiące miała smycz automatyczną za 4 zł :cool3:

Posted

w sklepie po 2,50zl chodzilo mi o jakąs delikatną i wąska (16mm) bo z 20 to Marcin by mi zrobil ;d

wczesniej ogladalam w innym sklepie to po 8zl były :D

takie jak to, tylko ja mam obroze
http://allegro.pl/szelki-smycz-dla-malego-pieska-mix-kolor-i1340841308.html

zawsze lepsza taka niż stara skórzana która pofarbowała mu całą sierść i skołtuniła

i tak wyprowadzam go na flexi do 20kg, (kupioną kiedyś na targu z przegryziona linką za 4zł) linka wymieniona i smycz jak nowa:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Tak się prezentujemy w odblaskowej obróżce z diodami od Marty i Aresa (a raczej od jej TŻa chyba ;) ). Są fajne, leciutkie, na rzep, nie ma jakiegoś wielkiego plastikowego pojemnika na baterie, wszystko porządnie i zmyślnie wykonane. No i taka opaska kosztuje 10 zł, a nie 70 zł, co przy zamówieniu dla 3 psów (bo zamówiłam jeszcze dla jamniczek, ale aktualnie nie mam jak ich sprezentować na modelach) robi sporą różnicę.

Posted

oj tam wymyślacie, ja mam rogza od półtorej roku i co prawda wygląd jak wygląda, trochę kolory wyblakły, weszło trochę brudu i się ciut zmechaciło (Anula stwierdziła że wstyd:D) ale żyje i swoją funkcję spełnia. A była używama przez rok jako jedyna obroża, więc non stop i do wszystkiego.

Ha, kupuje szelki xd tatę nakłoniłam w końcu. Tylko Tania mi nie odpisuje, więc na razie czekam.

Posted

nie można pokazywać psu gwiazdkowego prezentu przed gwiazdką :mad:
ja też do gwiazdki będę musiała czekać z Nuki obróżkami, bo wcześniej ich nie dostanie :evil_lol:
Masz rację :loveu: Poczekam do Gwiazdki z prezentem :loveu::loveu::loveu:

Posted

Ja też jak mam prezent to nie pokazuje go psinie:), nawet jak go pakuję to zamykam się w pokoju, pakuje prezent i chowam do szafki a potem wychodzę nie dając poznak że coś tam robiłam;)

Posted

Poluję na jakiś pomarańcz. Tzn na obrożę pomarańczową. Mocną, nierdzewiejącą, porządną- na każdą pogodę. 4cm. Chciałam upolować rogza funky retro albo retro rex ale gdy spojzałam na cenę- od razu mi się rogza odechciało :P Na pitmanie pomarańczów nie ma.. Kurcze, macie coś godnego polecenia w tym kolorze?