Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Infortune. napisał(a):
Vini., jeśli masz możliwość jedź do sklepu i przymierz te szelki bo takie gdybanie chyba Ci nie pomoże. ;)

Też myslę, że będzie to najlepszy pomysł. Pies mały, można go przemycic :lol:

Posted

Moja sucz waży 4,5kg i nosi obroże 18mm lupine, nie wygląda na psa, który by cierpiał z tego powodu.
Jakoś tragicznie raczej też nie wygląda, przynajmniej mi się podoba.

Zastanawiam się na szelami o tej samej szerokości, ale zakupu będę mogła dokonać dopiero, jak dojdzie nowa dostawa. Obawiam się trochę takiej szerokości, jeśli chodzi o szele, ale akurat materiał, z którego są wykonane jest miękki i nie sądzę, żeby przeszkadzał mojej suczce. Poza tym jeżeli zdarzy jej się pociągnąć to wszystko ładnie rozłoży się na szerszej taśmie, jakby miała na sobie 1cm to by się jej wpinały w skórę.

Jeśli ma się możliwość przymierzenia takich rzeczy, to trzeba z tego korzystać. Ja bym chętnie wcześniej zobaczyła, jak mój pies w tym wygląda, czy jest mu wygodnie, ale niestety nie mam, jak tego zrobić i jedynym wyjściem jest zakup.

Chantell, jak szeroki pas ma być pod pachami, jak pasek pod pachami nie powinien się znajdować?

Posted

Ma ktoś może zacisk z Lupine? Jeśli tak, to warto kupić? Ja nie mam żadnej obroży jeszcze z tej firmy, ale przymierzam się do zakupu i zastanawiam sie czy wytrzyma zrywy mojego psa ;)

Posted

Pestka napisał(a):
Ma ktoś może zacisk z Lupine? Jeśli tak, to warto kupić? Ja nie mam żadnej obroży jeszcze z tej firmy, ale przymierzam się do zakupu i zastanawiam sie czy wytrzyma zrywy mojego psa ;)

Ja mam 2 zaciski i jestem bardzo zadowolona. Co prawda nie mam ich długo i też strasznie często ich nie używam, ale trzymają się bardzo ładnie.

Posted

Vini, moim zdaniem powinnas zostac przy szelkach S-kach. Jednak szelki to nie to samo, co obroza. Wezmiesz te M-ki bedziesz miala same problemy z przerobieniem i w ogole, a te z Rd S-ki wygladaly tak akurat : )

Posted

[quote name='Vini.']Infortune- wiem :) Jade za tydzien zmierze.
W szyi ma ok. 20-22, w klatce 30.

a ty patrzylas w ogole na rozmiary tych szelek M?? jesli mowao rogzach

Zakres regulacji z przodu - na szyję - 28 cm - 44 cm, a z tyłu za przednimi łapami na obwód klatki piersiowej od 30 cm - 49 cm :roll::roll::roll:

doczytalam, ze chcesz przerobic...coz wszystko mozna:evil_lol:

Posted

gops napisał(a):
Agnes a TY wiesz ze rozmairowka klamie ;p

wiesz i wiesz tez, ze czasami mozna sie pomylic o cm przy mierzeniu - a tu wlasnie o ten cm chodzi;)

Posted

[QUOTE=Agnes;13554053
doczytalam, ze chcesz przerobic...coz wszystko mozna:evil_lol:

ja przerabialam z 16mm na 20mm i to na wieksze i to calkiem calkiem wyszlo:D
za szelki zaplacilam 20zł, a za 20mm musialabym zaplacic ok 70 :D

zdjecia w bardziej naturalnych warunkach :D
zakochalam sie w 3cm obrozach...:loveu:

Posted

Pestka napisał(a):

Ja mam i zacisk i zatrzask, o ile z tego drugiego jestem bardzo zadowolona to zacisk dla mnie jest totalnym niewypałem... Ale Benka na pewno wytrzyma. ;)

Marta, bardzo fajnie Mayce w takiej szerokości. :loveu:

Posted

Ja mam jednego jedynego lupina zacisk combo i jest fatalny! Niedojże sam lupine mi się średnio podoba, jest sztywny i niemiły w dotyku, a ten zacisk wygląda okropnie. Ale jest mocny

Posted

Talia napisał(a):
Moja suka wazy 27kg i ma 20mm, czyli tylko 4mm różnicy. A waży jakieś 10razy tyle ;)

Moja suka waży 30kg i chodzi w 18mm Lupine, a to tylko 2mm różnicy :p
Ale każdemu co innego sie podoba, ważne żeby i psu i właścicielowi było wygodnie.
Pestka napisał(a):

Zależy jaki to pies.
Jak pisałam wcześniej mam zacisk Lupine dla mojej suki, wytrzymuje zrywy i nagłe szarpnięcia, taśma jest mocna, ładna, szybko schnie i łatwo sie pierze, na początku irytowało mnie, że nie rozluźnia sie tak jak łańcuszek, ale teraz to mi nie przeszkadza. Jedyny minus to taki że zmechaciła sie odrobinkę :roll:

Posted

[quote name='Infortune.']Ja mam i zacisk i zatrzask, o ile z tego drugiego jestem bardzo zadowolona to zacisk dla mnie jest totalnym niewypałem... Ale Benka na pewno wytrzyma. ;)
Benka to niewątpie, ale teraz szukam odpowiedniej obroży dla Saby ;)

Zależy jaki to pies.
Jak pisałam wcześniej mam zacisk Lupine dla mojej suki, wytrzymuje zrywy i nagłe szarpnięcia, taśma jest mocna, ładna, szybko schnie i łatwo sie pierze, na początku irytowało mnie, że nie rozluźnia sie tak jak łańcuszek, ale teraz to mi nie przeszkadza. Jedyny minus to taki że zmechaciła sie odrobinkę

Owczarek niemiecki.

Właśnie przymierzam się do kupna jakiegoś zacisku dla mojej suki, ale jakiegoś zaprawdę mocnego... Biorąc pod uwagę obroże Rogzowe, RD czy Lupine to ten ostatni chyba wydaje się najtrwalszy. Jeszcze myslałam nad czymś z Pitmana, bo chyba z tego tez są dobre obroże?