Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

westie_justa napisał(a):
Co kupić mojej suni (ta z avatarka) myślę o jakiejś taniej eleganckiej obroży;)

ja bym jej kupiła czarną obrożę, najlepiej z kolcami albo obroża w drut kolczasty z rogza xd i mówię serio, strasznie mi się podobają takie połączenia xd tzn dla psów uważanych za agresywne róż, a dla małych, które ludzie traktują jak przytulanki coś poważnego.
a tak poza tym, bo jestem świadoma, że moja wizja nie koniecznie przypadnie innym do gustu, ja bym dla niej wzięła coś żywego. Motylki z Lupine, Florala itp. jakiś zieleń w kwiatki czy wzorki, jasny niebieski z czymś, ew. sunrisa, hydranty z rogza. Albo coś od Tani(aktivdog) lub Marty, mają ładne, kolorowe taśmy i wychodzi taniej niż za rogza np :)

Posted

[quote name='Iś & Chester'] ja bym dla niej wzięła coś żywego. Motylki z Lupine, Florala itp. jakiś zieleń w kwiatki czy wzorki, jasny niebieski z czymś, ew. sunrisa, hydranty z rogza. Albo coś od Tani(aktivdog) lub Marty, mają ładne, kolorowe taśmy i wychodzi taniej niż za rogza np :)
Ja też myślałam o czymś wzorzystym chociaż Dotka chodzi na szelkach to obróżka to fajny dodatek, szczególnie podobają mi się szerokie obroże i chyba zakupie coś od Marty- ma taką fajną obrożę w panterkę:loveu: albo ta po środku różowa,

lub któraś z tych

:lol:

Posted

A ja mialam kupowac skore pitmana 4 cm, ale czy jest sens na zime? Nie mam pojecia jak to to sie zachowuje...iii mialam prosbe do posiadaczy psow podpalanych, czy maja zdjecia ROGZA RETRO REX na swoim psie???;)

Posted

Krowy czy peace pup z lupine'a dla mojej psicy? :roll:
I takie małe pytanko w sprawie lupinów combo. Jeśli chce się używać jej jako zwykłej obroży to trzeba za każdym razem zmniejszać ją po przełożeniu przez głowę, prawda? Czy ja tu czegoś nie ogarniam?

Śliczne te Hamiltony ale za duuuże... :(

Posted

[quote name='barberry']Krowy czy peace pup z lupine'a dla mojej psicy? :roll:
I takie małe pytanko w sprawie lupinów combo. Jeśli chce się używać jej jako zwykłej obroży to trzeba za każdym razem zmniejszać ją po przełożeniu przez głowę, prawda? Czy ja tu czegoś nie ogarniam?

Śliczne te Hamiltony ale za duuuże... :(

Haha, dla mnie te lupiny combo są w ogóle nie do ogarnięcia. Mieliśmy kiedyś, ale szybko się go pozbyłam:eviltong:

A teraz tak, zamówiłam bulwom komplety skórzane. Są trzy wzory ornamentu do wyboru. Pomóżcie, który wziąć dla Shilli, a który dla Rolexa? Ja już mam swoje typy, ale ciekawa jestem Waszego zdania.

http://img11.allegroimg.pl/photos/oryginal/13/36/75/20/1336752016_2

Posted

barberry napisał(a):
Krowy czy peace pup z lupine'a dla mojej psicy? :roll:

Ja mam dwa Lupiny combo, ale używam jako zaciskowe. Przy czym Jelly roll jest fajna - miękka taśma, dobrze się luzuje, a Puppy love to maskara - sztywne strasznie, nie luzuje się i obroża leży gdzieś w kącie..

Wiecie czy dostanę gdzieś smycz w rogzowe krowy? :razz:

Posted

Squ napisał(a):
Ja mam dwa Lupiny combo, ale używam jako zaciskowe. Przy czym Jelly roll jest fajna - miękka taśma, dobrze się luzuje, a Puppy love to maskara - sztywne strasznie, nie luzuje się i obroża leży gdzieś w kącie..

Wiecie czy dostanę gdzieś smycz w rogzowe krowy? :razz:

Puppy Love faktycznie wykonane jest ze sztywnej taśmy, innej niż np. surf pup czy splash, ale przez to wolniej sie niszczy i mechaci. Takie mam wrażenie.

Posted

jo_ann napisał(a):
wszystkich zaciskow uzywam jako normalnych obrozy- wkladam na psa, dopasowuje rozmiar i juz. mam dobra obroze bez ryzyka, ze mi klamerka peknie;)

A nie ma ryzyka , że obroża zaciskowa spadnie jak pies jest puszczony bez smyczy ? Taka obroża jezt przeciez dosyć luźna w porównaniu do takiej na zatrzask ?

Posted

toyota napisał(a):
A nie ma ryzyka , że obroża zaciskowa spadnie jak pies jest puszczony bez smyczy ? Taka obroża jezt przeciez dosyć luźna w porównaniu do takiej na zatrzask ?
nam tylko raz się zsunęła jak węszyła za długo...

Posted

Mi ostatnio podobają się tylko czarne obroże. w Marcu Raszplon dostanie czarna z kolcami a w międzyczasie chce kupic 4cm z ferplasta z tym śmiesznym podszyciem :P

EDIT:
Mógłby mi ktoś zmierzyc ile ma MAKSYMALNIE (takie maximum maxymalności) jakakolwiek wzorkowa obroża hilton 15mm? W zimę nie będę psu łańcuszka zakładac a na czymś adresówkę musi nosic...
Póki co ma ja na hiltonie 2cm ale może w 15mm też się zmiesci.