Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

NightQueen napisał(a):
I siebie i psa ubieram pod kolor bądź w podobny deseń, nie lubię chaosu :cool3:

Fajnie, akurat moja psina ma wszystko różowe ma szelki i smycz różową w kratkę burberry, no a ja bardziej lubię zielony niż róż, ale chyba sobie kupię szal burberry różowy. Byłby wtedy jakiś akcent:)

Posted

NightQueen napisał(a):
I siebie i psa ubieram pod kolor bądź w podobny deseń, nie lubię chaosu :cool3:

Haha ;) To ciekawe co byś powiedziała, jakbyś spotkała mnie i mojego psa na spacerze

Posted

westie_justa napisał(a):
Fajnie, akurat moja psina ma wszystko różowe ma szelki i smycz różową w kratkę burberry, no a ja bardziej lubię zielony niż róż, ale chyba sobie kupię szal burberry różowy. Byłby wtedy jakiś akcent:)

ja z kolei muszę kupić ten komplet bo torebkę burberry różową już mam :evil_lol:

Posted

go|denk@! napisał(a):
Już za nie długo święta i zastanawiam się co oprócz najróżniejszych smakołyków kupić Hary'emu. W sumie zastanawiam się nad kolejną obrożą. Jak myślicie jaka będzie pasować dla tego pana? Ogólnie myśle nad kolejnym zaciskiem Rogza, tylko jaki wzór? Mamy już Viva rogz, Bones on red i Green tartan.

Moim zdaniem funky retro :)
Kupujesz zaciski eMki? Musisz chyba zmniejszać, prawda?

Posted

Mi tam nie przeszkadza jak do ubioru nie pasuje, przykładowo ja na czarno i w glanach a suka w różu :D Nie znoszę za to jak mi smycz nie pasuje to obroży, dlatego mamy i czarną zwykłą i flexi też czarną, żeby pasowało do wszystkiego.
I jak już piszę to się od razu zapytam,która obroża dla Azy?

czy

? :)

Posted

Magda25 napisał(a):
Haha ;) To ciekawe co byś powiedziała, jakbyś spotkała mnie i mojego psa na spacerze

o tym samym pomyslalam:evil_lol: na spacerach ufajdana, w blocie, kurtka w blocie, spodnie w blocie, bo przeciez prac codziennie nie bede, ze o kolorystysce jakiejkolwiek nie wspomne:lol: Pies, no tyle o ile, ale fioletowa smycz do czerwonej obrozy tez zakladalam i kompletnie mi to nie przeszkadzalo:evil_lol:

Posted

Agnes napisał(a):
o tym samym pomyslalam:evil_lol: na spacerach ufajdana, w blocie, kurtka w blocie, spodnie w blocie, bo przeciez prac codziennie nie bede, ze o kolorystysce jakiejkolwiek nie wspomne:lol: Pies, no tyle o ile, ale fioletowa smycz do czerwonej obrozy tez zakladalam i kompletnie mi to nie przeszkadzalo:evil_lol:

pfiii .. ja mam red sport smycz do wszystkich obroży ... :) i czerwoną flexi też do wszystkich obroży .. ale idzie do mnie krótka czarna smycz z serii miekkie i lekkie :)

Posted

a ja mam smycz czarno-niebieską do wszystkiego xd czyli do czerwono-niebieskiego pitmana i funky retro. bezguście totalne :D
wcześniej do tego samego funky retro miałam smycz czerwoną ^^ nie mówiąc już o moim ubraniu, które jest przeróżnych kolorów. dobrze że byłam bez psa na zlocie bo by się Patrycja przeżegnała :D

Mi też się bardziej druga dla Azowej widzi ;)
puchu zagięłaś mnie :D tyle obróżek dla jednego psa, łał
Konikowa świetnie sweterkowi w niebieskim :)

Posted

[quote name='Magda25']Haha ;) To ciekawe co byś powiedziała, jakbyś spotkała mnie i mojego psa na spacerze

[quote name='Agnes']o tym samym pomyslalam:evil_lol: na spacerach ufajdana, w blocie, kurtka w blocie, spodnie w blocie, bo przeciez prac codziennie nie bede, ze o kolorystysce jakiejkolwiek nie wspomne:lol: Pies, no tyle o ile, ale fioletowa smycz do czerwonej obrozy tez zakladalam i kompletnie mi to nie przeszkadzalo:evil_lol:

A czy wy sądzicie że mój jasny pies się nie brudzi ? :cool3:
To standard że chodzimy upaprane z spaceru "brudny pies to szczęśliwy pies", ale obroży i smyczy nie pod kolor nie trawię, do szału mnie to doprowadza dosłownie :cool3:

Oczywiście nie mam 17 smyczy bo tyle mam obroży, ale mam kilka smyczy i ewentualnie jedną czarną która pasuje do większości rzeczy, choć nie lubię też np. rogza z serii z nitką dobrać do smyczy z serii lekkie i miękkie :diabloti: ale niektórzy mają takie zboczenia już i co poradzić :eviltong:

nie mówiąc już o moim ubraniu, które jest przeróżnych kolorów. dobrze że byłam bez psa na zlocie bo by się Patrycja przeżegnała :-D

masz szczęście :evil_lol::diabloti:

Posted

barberry napisał(a):
Moim zdaniem funky retro :)
Kupujesz zaciski eMki? Musisz chyba zmniejszać, prawda?

Jest na maxa zwężone tylko i pasuje, aczkolwiek przed jej kupieniem miałam pewne obawy i zastanawiałam się na wszelki wypadek ją skrócić.

Funky retro super wzór, ale jakoś nie podoba mi się pomarańcz na Harry'm.

hmm a co myślicie o Barbwire? hmm chciaż Choc Faminine i Paws on blue zebra tez mi się podobają. ehh trudny wybór

Posted

Agnes napisał(a):

Ubieram się w takie ciuchy żeby mi nie było ich żal, jak suka mi je ubrudzi, but na płaskim bo inaczej trudno mi utrzymać równowagę jak szuka szarpnie, ale.... Smycz do obroży pasować musi idealnie. Innego wyjścia nie ma.

Posted

Ja też nie znoszę jak smycz jest innego koloru co obroża, dlatego moje jamniki mają komplety z rogza, i flexi kolorystycznie dopasowane (niebieskie i czarne), a doberman jak było ciepło chodził w łańcuszkowej obroży, która ma tą ogromną zaletę, że pasuje to każdej smyczy. Za to teraz łańcucha nie nosi, tylko zieloną obrożę do czarnej smyczy. Smyczy mojej z IPO sklepu nie zamienię na żadną inną, a obroża też mi się szalenie podoba, więc nie mam wyboru ;).

Posted

Ana04 - zdecydowanie druga.

Ja też baaardzo nie lubię jak mi smycz nie pasuje do obroży, jeszcze zniosę jak jest innego koloru, ale bez żadnych wzorków. Ale już np. obroża załóżmy Paws on Blue Zebra i do tego smycz Florala to jakaś masakra:d

Posted

MakeBelieve napisał(a):
Pytanie do właścicieli łańcuszków rogzowych- jak one się zachowują w zimę? Bo tak się przymierzam do kupna jednego, ale nie wiem jak będzie reagować na mróz ..

Jak mocno zmokną od śniegu to czasem mogą przyrdzewieć jak od razu się nie wyczyści ale schodzi przy czyszczeniu ;)

Posted

Planuje mojemu czarnemu labkowi kupić jakąś obrożę pod choinkę. ;)
Tylko nie mam pojęcia z jakiej firmy ..
Andy jest dość silny, więc chciałabym żeby obroża była wytrzymała..
Jeżeli chodzi o wzorek, to nie chce jakiegoś rzucającego się w oczy, najlepiej w ciemnych kolorach, bo z psem wychodzi brat i pewnie trochę by się wstydził gdyby pies miał np różową obrożę (kupiłam mu niebieską, to nie chciał z nim w niej wychodzić..) :evil_lol:
No i cena.. nie mam za dużo kasy, dlatego nie może być zbyt droga ..
Zastanawiałam się nad tym rogzem zaciskowym .. ale jak z jego wytrzymałością ?