Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

śliczny ten Hunter...na razie dla chłopaka mi nie wypada ;) ale jak bedzie sunia to dopiero zacznę sobie pozwalać :)
osobiscie uważam Huntera za lepszego niż Rogz :) szkoda, ze nie mają zacisków i dysponują niewielkim wyborem we wzorach czy szerokosciach

Posted

Kateczka napisał(a):
śliczny ten Hunter...na razie dla chłopaka mi nie wypada ;) ale jak bedzie sunia to dopiero zacznę sobie pozwalać :)
osobiscie uważam Huntera za lepszego niż Rogz :) szkoda, ze nie mają zacisków i dysponują niewielkim wyborem we wzorach czy szerokosciach

dla mnie jakościowo są praktycznie identyczne, ale mój pies nie jest ekstremalnym przypadkiem ;)
Wymiarówka jest faktycznie okrojona, wolałabym żeby ta obroża była nieco szersza, bo ma tylko 15mm

Posted

Kateczka napisał(a):

oo lepszy ? ja sobie niedawno darowalam huntera wlasnie na rzecz rogza
ale jak mowisz ze tak fajny jakosciowo to moze kupie przy nastepnej okazji

Posted

jeśli TAKS się nie obrazi, ze wykorzystuję jej zdjęcia, to pokażę wam nasze dwie obróżki, które dotrą za jakiś czas, Nuka dostanie je na święta :-) nie wiem jak wy ale ja się w nich zakochałam, strasznie mi się podobają :loveu:

Posted

mamy 3 obroże i jedna smycz :) dodatkowo dwie "smycze" do kluczy pod kolor hehe:) taśma jest dobra jakościowo, bardzo starnnie przyszyta i obszyta, dobry zatrzask i mocowanie :), po praniu też rewelacja :) poza tym wydaje mi się, że mniej się brudzi, ale to może być tylko takie odczucie, cenowo chyba też lepiej wychodzi...mam w planach jeszcze jeden komplet smycz plus obrożę i szelki...ale czekam aż przecenią :P poza tym moje rude chwilowo jest na etapie, ze bezpieczniejsze są zaciski jednak ;)

Posted

Kateczka napisał(a):
mamy 3 obroże i jedna smycz :) dodatkowo dwie "smycze" do kluczy pod kolor hehe:) taśma jest dobra jakościowo, bardzo starnnie przyszyta i obszyta, dobry zatrzask i mocowanie :), po praniu też rewelacja :) poza tym wydaje mi się, że mniej się brudzi, ale to może być tylko takie odczucie, cenowo chyba też lepiej wychodzi...mam w planach jeszcze jeden komplet smycz plus obrożę i szelki...ale czekam aż przecenią :P poza tym moje rude chwilowo jest na etapie, ze bezpieczniejsze są zaciski jednak ;)

szkoda ze nasz rozmiar to 2cm ale kupie jedna na probe moze akurat :)
na zooplusie widze duuzy wybor

Posted

gops napisał(a):
szkoda ze nasz rozmiar to 2cm ale kupie jedna na probe moze akurat :)
na zooplusie widze duuzy wybor

zooplus ma największy wybór huntera, ja tam zamawiałam ;)
Cenowo wychodzą znacznie lepiej niz RD, rogz czy lupine :cool3:

Posted

NightQueen napisał(a):
zooplus ma największy wybór huntera, ja tam zamawiałam ;)
Cenowo wychodzą znacznie lepiej niz RD, rogz czy lupine :cool3:

no ja tam i tak karme zamawiam zawsze wiec przy okazji cos wezme teraz , szkoda ze tylko 2cm ale jedna cienka moze miec :)

Posted

zooplus to mój podstawowy sklep do większości zakupów więc przy okazji i akcesoria kupuje :P najlepiej jak są promocje a ja robię większe zamówienie bo wtedy dodatkowo 10% rabatu dostaje ;)

heh zdążyłaś odpisac ;)
ceny sa naprawdę ok...a wyglad obroży to w moim przypadku nawet te 2,5 cm nadrabia-choć zdecydowanie u rudego lubie 3cm

Posted

[quote name='Agnes']Na pierwszy rzut oka nie widac co jest co:diabloti:

Hahahah pies kompletny :d obroża, głowa,uszy, kucyki, brwi, wąsy, nos, broda..... można by wymieniać więcej:D

EDIT
Co powiecie o firmie Karlie?
Bo nie znam zbytnio a mają fajny kolor smyczy i obroży. Jaka jest taśma w dotyku?

Ten wzorek jest śliczny dla suczki i jakie super ceny

Posted

Ja mam jedną obroże z Karlie, tzn mój pies, odkupioną od Marty:cool3:
Mamy taką:

Obroża ma blokadę przy zapięciu, ogólnie fajna, taśma z której jest zrobiona jest jak by to powiedzieć sztywniejsza, jednak w niczym to nam nie przeszkadza.

Posted

Nasz wczorajszy zakup:p.
Choć może teraz nie ta pora roku, ale zawsze chciałam coś zielonego dla rudego:eviltong: (najpierw chciałam zielonego RD, ale trochę za ciemna w porównaniu z tą).

Posted

[quote name='Pietruszka']
Nasz wczorajszy zakup:p.
Choć może teraz nie ta pora roku, ale zawsze chciałam coś zielonego dla rudego:eviltong: (najpierw chciałam zielonego RD, ale trochę za ciemna w porównaniu z tą).
O Boże !!! piękna obroża i jeszcze mój kolor:loveu: Akurat kolor mojej psiny to różowy:eviltong: Jeszcze na takiej rudej szyjce:loveu: pięknie, choć na Wescie nie wyglądało by to tak ładnie.... chociaż:roll:

Posted

Kateczka napisał(a):
relacja z pierwszego długiego spaceru w szelkach MM
przód bomba, pięknie sie trzyma na psie, pozwala go ładnie kontrolować :) za to tylna obręcz masakra.....moze się krecić dowolnie w koło bo nie jest nigdzie przymocowana na stałę....tak wiec na pewno muszę to zrobić bo taśma się zwiją (w tym mocowaniu z górnym paskiem) poza tym pasek od obręczy jest za długi nie ma gdzie tego nadmiaru umocowac (do obcięcia)-tu wielka przewaga Rogza.....w jakości klipsa również...

Kateczka, też po zakupie MM miałam ten problem - bardzo nie lubię przekręcających się w każdą stronę szelek no i ten wiszący pasek do regulacji tylnej obręczy...
Ale uporałam się z tym w ten sposób, że obręcz przyszyłam do pozostałej części szelek w miejscu, gdzie znajduje się kółko do zapinania smyczy (to dalsze od szyi psa). A co do zwisającego paska, poprostu niepotrzebną część obcięłam, a potem też przyszłam do tylnej obręczy. No i od tej pory mam spokój, a z szelek jestem baaardzo zadowolona. ;)

Posted

westie_justa napisał(a):
O Boże !!! piękna obroża i jeszcze mój kolor:loveu: Akurat kolor mojej psiny to różowy:eviltong: Jeszcze na takiej rudej szyjce:loveu: pięknie, choć na Wescie nie wyglądało by to tak ładnie.... chociaż:roll:

Czemu nie, ja widziałam kiedyś Westa w tym zielonym Hiltonie i wyglądał super! W ogóle ten wzorek jest świetny (i do tego bardzo tani - jakieś 8 zł za obrożę:p), ale my właśnie pozbywamy się szmaciaków i za parę dni zamawiam bulwom porządne komplety skórzane:d

Posted

kupiłam dziś Nuce komplet skórzany (pisało, że z bawolej skóry) w IKEA za całe 9.99 zł (przecenione z 49.99), już wypróbowałam, super wygodnie mi się psa prowadzi na skórzanej obroży, zapinanej na klamerkę :loveu: Nuce chyba też w niej wygodnie, smycz dla mnie akurat (150 cm), także jestem mega zadowolona :-)

westie_justa tego hiltona (ten wzorek zielony, łączka) widziałam dziś w realu, albo carrefour smycz, za chyba 12-13 zł (szer. 2 cm) :-)