Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ewa&Duffel napisał(a):
Kurczę, ta rozmiarówka Ezy Doga jest jakaś strasznie dziwna...:roll:
Jak Duffel ma 50 cm w szyi to powinnam mu wziąć L czy XL ? Obawiam się, ze L będzie na styk...

Ja miałam ten sam problem, dlatego zrezygnowałam z zakupu... Nie wiedziałam czy brać M czy L. Dziewczyny pisały, że gładkie są ogólnie mniejsze niż być powinny, a moro są większe. Myślę, że jek on ma 50 cm. to powinnaś wziąć XL jednak...

Posted

Diora napisał(a):
Ja miałam ten sam problem, dlatego zrezygnowałam z zakupu... Nie wiedziałam czy brać M czy L. Dziewczyny pisały, że gładkie są ogólnie mniejsze niż być powinny, a moro są większe. Myślę, że jek on ma 50 cm. to powinnaś wziąć XL jednak...

Ezy ma dziwne rozmiarówki. M była dla mojej na styk (na maxa powiększona) a L zmniejszona na maxa była za luźna. Ni w natkę ni w pietruszkę.
Myślę że L bedzie dobre, ale głowy nie daję.

Posted

Diora napisał(a):
Macie może obrożę odblask (albo z naszywką) Rogz XXL? Teoretycznie regulacja jest od 50 cm, ale słyszałam, że naprawdę jest od 45... Ciekawa jestem

Ja mam 2 z naszywką. W obu min to 44 cm

Posted

Yorkomanka napisał(a):
proszem

Ja aż zaniemówiłam z wrażenia , że to może tak fajnie wyglądać. Jednak trochę obawiałabym się o jego sierść , czy tam włos ;)?

Posted

NightQueen napisał(a):
mam ochotę na activ doga tylko kompletnie się nie potrafię zdecydować na wzór :mdleje: za duży wybór, nawet nie potrafię się określić jakie kolory by mnie interesowały :roll:

To masz tak samo jak ja :evil_lol: Myślę już dość długo nad szelkami tego typu co ma Niunia Deer w podpisie i na myśleniu się kończy :evil_lol::evil_lol: CHOCIAŻ! kolor CHYBA mniej więcej mam gdzieś tam w głowie wybrany :roll: :lol:
Czy to się już leczy? :cool1:

Fajnie Miśce w tym EZ.
Śliczne są te szwedzie obroże.

Marta, gwiazdeczki :loveu:

Posted

[quote name='NightQueen']Szweckie
Z zamówieniem będzie problem, bo raczej u nas ich nie ma, chyba że zrobisz to za pośrednictwem kogoś kto mieszka w Szwecji (bądź Dani bo tam też są)
A w przeliczeniu to ok 130 zł za jedną
NightQueen nie ma nic co jest szweckie, sa szwedzkie :cool3: Myslalam ze takie podstawy gramatyki to Ty znasz :razz:

a po za tym to nie sa sa szwedzkie tylko amerykanskie sprzedawane m.in. w szwecji przeciez podalam strone producenta

http://www.wagginggreen.com/earth.shtml

[quote name='Kajusza']mam kuzynke w szwecji, mogłabym odświeżyć kontakty :-) .... ale cena niestety nie na moją kieszeń , szkoda :placz:
No ale to nie sa nasze :lol: Nie na moja kieszen tez to nie placze :evil_lol: ale fajnie wygladaja :loveu:

[quote name='Od-Nowa']pszczółki i płetwonurek boskie :-)
to są materiałowe czy nadruk na ekoskórce?
To juz musisz doczytac na stronie producenta

[quote name='anetta']To masz tak samo jak ja :evil_lol: Myślę już dość długo nad szelkami tego typu co ma Niunia Deer w podpisie i na myśleniu się kończy :evil_lol::evil_lol: CHOCIAŻ! kolor CHYBA mniej więcej mam gdzieś tam w głowie wybrany :roll: :lol:

Śliczne są te szwedzie obroże.

No ja bardzo sobie ten typ szelek cenie, te akurat Hurtta.

Ktore? :razz: bo jedyne szwedzkie to Limex te co Marta pokazala, te co dalam obrazek sa z USA :razz:

Posted

Deer śmieszy mnie to że komuś wytykach błędy, przeczytaj sobie Twój post, i zacznij od siebie ;) a jak sama nie potrafisz dobrze składać zdań to nie wytykaj innym błędów, bo to naprawdę śmiesznie wygląda :)

te obróżki z USA - boskie !! :)

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']Kurczę, ta rozmiarówka Ezy Doga jest jakaś strasznie dziwna...:roll:
Jak Duffel ma 50 cm w szyi to powinnam mu wziąć L czy XL ? Obawiam się, ze L będzie na styk...
Xl raczej :)

Marta na rozowym polarku swietne!

Posted

Napisał Od-Nowa
pszczółki i płetwonurek boskie :smile:
to są materiałowe czy nadruk na ekoskórce?
To juz musisz doczytac na stronie producenta

doczytałam ;-) nadrukowana tasiemka naszyta na podkład.
Ciekawe na ile to trwałe. strasznie mi się podobają :loveu:

a od pierwszego grudnia zapraszam na forum border collie - gdzie będzie się toczyła doroczna aukcja na schronisko w Buku.
Licytacja potrwa od 1 do 10 grudnia

Między innymi takie kompleciki będą do zlicytowania ;)

Posted

[quote name='anetta']To masz tak samo jak ja :evil_lol: Myślę już dość długo nad szelkami tego typu co ma Niunia Deer w podpisie i na myśleniu się kończy :evil_lol::evil_lol: CHOCIAŻ! kolor CHYBA mniej więcej mam gdzieś tam w głowie wybrany :roll: :lol:

eee ja mam tylko jedne szelki więc nie ma tak źle :diabloti::evil_lol:

ale nadal nie wiem co wybrać, najgorsze jest to że mi do psa każdy kolor pasuje :mdleje:

NightQueen nie ma nic co jest szweckie, sa szwedzkie :cool3: Myslalam ze takie podstawy gramatyki to Ty znasz :razz:
owszem jest.
Szewckie używa się w mowie, szwedzkie w piśmie, a jakbyś nie zauważyła to niektórzy robią celowe błędy na dogo, żeby było swojsko :diabloti:

a po za tym to nie sa sa szwedzkie tylko amerykanskie sprzedawane m.in. w szwecji przeciez podalam strone producenta

łatwiej sprowadzić z Szwecji niż USA, może nie łatwiej ale z pewnością taniej

Posted

deer_1987 napisał(a):
No ja bardzo sobie ten typ szelek cenie, te akurat Hurtta.

Ktore? :razz: bo jedyne szwedzkie to Limex te co Marta pokazala, te co dalam obrazek sa z USA :razz:

Tak, wiem :p Napisałam dla przykładu o nich bo nigdzie nie miałam zdjęcia pod ręką.

Aha, no to te z USA.

NightQueen napisał(a):
eee ja mam tylko jedne szelki więc nie ma tak źle :diabloti::evil_lol:

ale nadal nie wiem co wybrać, najgorsze jest to że mi do psa każdy kolor pasuje :mdleje:

Ja też jedne, ale to sledy więc nie używane na zwykłych spacerach. W ogóle się zastanawiam czy taki typ szelek będzie odpowiedni dla niego, czy zawracać sobie nimi głowę...On nosi tylko obroże. Ale one mi się taaak podobają :rolleyes:

:evil_lol: Ja mam troszke ułatwoine zadanie, na stronie są zdjęcia czarno-białych bc :lol:

Posted

anetta napisał(a):

Ja też jedne, ale to sledy więc nie używane na zwykłych spacerach. W ogóle się zastanawiam czy taki typ szelek będzie odpowiedni dla niego, czy zawracać sobie nimi głowę...On nosi tylko obroże. Ale one mi się taaak podobają :rolleyes:

Mam dokładnie tak samo ;)
Nigdy nie miałam (tzn miałam ale dawno temu jak M. była szczeniakiem) tego typu szelek, prowadzamy się głównie w obroży. Ale tak z ciekawości chciałam zamówić i wypróbować te szelki, głównie tez dlatego że mi się bardzo podobają :diabloti: a zamawianie obroży troszkę mi się już znudziło, no bo ileż można ich mieć (mam 17) :evil_lol: