Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Evl, może charcia obroża, tak jak gops wspomniała? Albo u marty, według twojego projektu. Odradzam lossferros, bo robi obroże dla dużych, mocnych psów, więc pewnie nie ma żadnych delikatnych okuc. ;)
Spróbuj może na początek te 40mm ale np. konstrukcji martingale (czy jakoś tak) Czyli obroża szeroka i cieniutki pasek zaciskowy = mniejsze, delikatniejsze okucia.

Posted

Jednak? To spory chlopak jest ;) Koniecznie zdjecia. Ale czy ty nie masz odblaskowych? Wg pelnej miski to jest inna rozmiarowka o jeden, czyli odblask XL to L klasyczne Mki ;)

Posted

ja w przyszlym roku zamienie sobie poduszkowe szelki hifiki na zielone manmaty z duza regulacja bo jakos nie wierze ze chopak jeszcze kiedykolwiek schudnie ;) a hifikii na prawde juz duzo przeszly przez te kilka lat

Posted

Marta sliczna ta obroza:loveu: Chociaz typ zacisku jak MM:roll:

A ja mam ochote na skore pitmana 4 cm:evil_lol: Tylko nie wiem czy niebieska, czy czerwona...:roll:

Posted

Śliczny ten odblask MM... Tylko nie wiem czy chcę niebieski... Dobrze, że się wczoraj wstrzymałam z zakupem ;)

Agnes, dlaczego się Wozy pozbywasz? Ja mam identyczną i nie oddałabym jej ;)

edit: Kateczka, jak Ci się sprawuje obroża Flexi? Jaki macie rozmiar? Ja swojej kupiłam, ale nawet metki nie odczepiłam, bo za mała się wydaje.

Posted

Diora napisał(a):
Śliczny ten odblask MM... Tylko nie wiem czy chcę niebieski... Dobrze, że się wczoraj wstrzymałam z zakupem ;)

Agnes, dlaczego się Wozy pozbywasz? Ja mam identyczną i nie oddałabym jej ;)

edit: Kateczka, jak Ci się sprawuje obroża Flexi? Jaki macie rozmiar? Ja swojej kupiłam, ale nawet metki nie odczepiłam, bo za mała się wydaje.

Azowa wyrosla z wozy :evil_lol:
za mala jest ;)

manmat sliczny !

Posted

[quote name='evl']Mam wrażenie, że traktujecie mnie jak debila, który nie potrafi nauczyć psa chodzenia na smyczy. Owszem, nie potrafię psa z uszkodzoną krtanią prowadzać na tasiemce 11mm czy nawet na 25mm, bo najzwyczajniej na świecie bardziej sobie cenię jej zdrowie niż wygląd czy cokolwiek innego. Pomyślałam sobie, że może szeroka obroża nadałaby się na początek, żeby jej wytłumaczyć, że na obroży nie trzeba robić rodeo tylko można normalnie, ale nie :) Na pewno jestem upośledzona i nie wpadłam na to, żeby zacząć od smakołyków, metody drzewka i wszystkich innych, jakie można znaleźć w literaturze i w necie :) Widać mój pies to kosmita, bo nic konwencjonalnego na niego nie działa, na dodatek chory, więc może powinnam go wypuścić z powrotem do schroniska, bo się biedaczyna męczy z pańcią-wariatką, co uznała, że będzie szukać jakiegoś rozwiązania :)

Nie wątpię, że macie większe doświadczenie obrożowe, właśnie dlatego spytałam tutaj, ale widzę, że to był błąd - już widzę te tłumy skandujące "NIE DLA 4CM! WOLNOŚĆ DLA ZUZANKI!" :evil_lol: a wystarczyłoby normalnie podpowiedzieć, gdzie można nabyć szerokie obroże z miękkiej taśmy na zamówienie, na wąską szyjkę ;)

psa z uszkodzoną krtanią NIE prowadza się w obroży! Zainwestuj w szelki. :roll:

Posted

Chantell napisał(a):
psa z uszkodzoną krtanią NIE prowadza się w obroży! Zainwestuj w szelki. :roll:

Byłoby miło, gdybyś przeczytała ze zrozumieniem dalsze posty, a później pisała :cool3:

Posted

Flexi mamy do 35 kg.....sprawuja sie swietnie choc czytałam dużo ze smycz powinna byc na wyższą wage niz pies ;) a mój ma 33-35kg, nastepną już kupię do 50 pewnie :)
Zacisk ManMata faktycznie na spacerze sie nie luzuje-przy dołaczonej smyczy....ale i tak sprawuje sie super, bo rudy głowy nie wyciąga ani sie nie dusi :)

Posted

[quote name='Marta_Ares']a to u nas na bazarku było :D

wlaśnie sie zastanawiałam skąd firma, masz jakąś strone gdzie jest wiecej ich produktów??
http://limex.se a w sumie to jako prywatna osoba to tylko zobaczysz w ich sklepie produkty ale nie kupisz
http://limex.se/produkter.html

http://limex.nordicshops.com/

Halsband to obroza
Sele szelki
Koppel smycz
Hund pies (czasami czesc jest dopiero pod pies nie pod szelki czy smycze)