Onomato-Peja Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Evl, może charcia obroża, tak jak gops wspomniała? Albo u marty, według twojego projektu. Odradzam lossferros, bo robi obroże dla dużych, mocnych psów, więc pewnie nie ma żadnych delikatnych okuc. ;) Spróbuj może na początek te 40mm ale np. konstrukcji martingale (czy jakoś tak) Czyli obroża szeroka i cieniutki pasek zaciskowy = mniejsze, delikatniejsze okucia. Quote
evel Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Spróbujemy miękkiej, jednowarstwowej taśmy 40mm podszytej polarem, z delikatnymi okuciami ;) Quote
barberry Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Yorkomanka napisał(a):mój york ma obroże 2,5 cm:diabloti: pokaż, pokaż! :D Quote
zaba14 Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Marta , Ares dobrze wygląda w tych 4cm ;) i waży tyle co moja sucz :D Quote
Kateczka Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 doszedł zestaw ManMatowy :D :D :D jest cudny...dobrze, że szele wziełam xxl bo w xl by się chłopisko nie zmieściło;) Quote
Agnes Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Jednak? To spory chlopak jest ;) Koniecznie zdjecia. Ale czy ty nie masz odblaskowych? Wg pelnej miski to jest inna rozmiarowka o jeden, czyli odblask XL to L klasyczne Mki ;) Quote
Diora Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Ja dziś miałam zamówić właśnie odblaskowego Manmata, ale miałam dylemat czy czasem nie Rogz, więc się wstrzymałam ;) Wstaw fotki!! :) Quote
Kateczka Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Taniulka nieszczególnie zadowolona ze zdjeć (ostrzegam chłopak jest po wylince :P) Quote
Agnes Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Kolorek rewelka! Ale tak jak sadzilam, ten XXL to XL klasyczny, czyli ten sam rozmiar ktory ja mam ;) Quote
drzalka Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Witamy :D Lena Standardowo w swojej obroży Manmat'a :) Chyba żadna obroża mi tak nie podpasuje jak ta :D ( najwyżej jakaś Pitman'a czy Los Ferros ale tez 3cm ) Quote
toyota Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Akita boski , przepięknie wygląda w tych szelkach ! Lena w tej obroży idealnie . Oba do reklamy Manmat'a :lol: ! Quote
Marta_Ares Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Kateczka ślicznie mu w tym niebieskim komplecie!!! ale macie chyba w podobnych kolorach szele rogzowe, planet?? obroza z bazarku :) Quote
taxelina Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Ktos tu w szwedzka firme Limex poszedl :razz: Quote
diabelkowa Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 ja w przyszlym roku zamienie sobie poduszkowe szelki hifiki na zielone manmaty z duza regulacja bo jakos nie wierze ze chopak jeszcze kiedykolwiek schudnie ;) a hifikii na prawde juz duzo przeszly przez te kilka lat Quote
Marta_Ares Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 deer_1987 napisał(a):Ktos tu w szwedzka firme Limex poszedl :razz: a to u nas na bazarku było :D wlaśnie sie zastanawiałam skąd firma, masz jakąś strone gdzie jest wiecej ich produktów?? Quote
Kateczka Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Marta masz racje mam już Rogzy niebieskie ;)...jakoś wszystkie szele mam niebieskie :P (gładkie niedługo będą wystawione na bazarku;) Quote
Agnes Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Marta sliczna ta obroza:loveu: Chociaz typ zacisku jak MM:roll: A ja mam ochote na skore pitmana 4 cm:evil_lol: Tylko nie wiem czy niebieska, czy czerwona...:roll: Quote
Diora Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Śliczny ten odblask MM... Tylko nie wiem czy chcę niebieski... Dobrze, że się wczoraj wstrzymałam z zakupem ;) Agnes, dlaczego się Wozy pozbywasz? Ja mam identyczną i nie oddałabym jej ;) edit: Kateczka, jak Ci się sprawuje obroża Flexi? Jaki macie rozmiar? Ja swojej kupiłam, ale nawet metki nie odczepiłam, bo za mała się wydaje. Quote
NightQueen Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 mam ochotę na activ doga tylko kompletnie się nie potrafię zdecydować na wzór :mdleje: za duży wybór, nawet nie potrafię się określić jakie kolory by mnie interesowały :roll: Quote
gops Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Diora napisał(a):Śliczny ten odblask MM... Tylko nie wiem czy chcę niebieski... Dobrze, że się wczoraj wstrzymałam z zakupem ;) Agnes, dlaczego się Wozy pozbywasz? Ja mam identyczną i nie oddałabym jej ;) edit: Kateczka, jak Ci się sprawuje obroża Flexi? Jaki macie rozmiar? Ja swojej kupiłam, ale nawet metki nie odczepiłam, bo za mała się wydaje. Azowa wyrosla z wozy :evil_lol: za mala jest ;) manmat sliczny ! Quote
Chantell Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 [quote name='evl']Mam wrażenie, że traktujecie mnie jak debila, który nie potrafi nauczyć psa chodzenia na smyczy. Owszem, nie potrafię psa z uszkodzoną krtanią prowadzać na tasiemce 11mm czy nawet na 25mm, bo najzwyczajniej na świecie bardziej sobie cenię jej zdrowie niż wygląd czy cokolwiek innego. Pomyślałam sobie, że może szeroka obroża nadałaby się na początek, żeby jej wytłumaczyć, że na obroży nie trzeba robić rodeo tylko można normalnie, ale nie :) Na pewno jestem upośledzona i nie wpadłam na to, żeby zacząć od smakołyków, metody drzewka i wszystkich innych, jakie można znaleźć w literaturze i w necie :) Widać mój pies to kosmita, bo nic konwencjonalnego na niego nie działa, na dodatek chory, więc może powinnam go wypuścić z powrotem do schroniska, bo się biedaczyna męczy z pańcią-wariatką, co uznała, że będzie szukać jakiegoś rozwiązania :) Nie wątpię, że macie większe doświadczenie obrożowe, właśnie dlatego spytałam tutaj, ale widzę, że to był błąd - już widzę te tłumy skandujące "NIE DLA 4CM! WOLNOŚĆ DLA ZUZANKI!" :evil_lol: a wystarczyłoby normalnie podpowiedzieć, gdzie można nabyć szerokie obroże z miękkiej taśmy na zamówienie, na wąską szyjkę ;) psa z uszkodzoną krtanią NIE prowadza się w obroży! Zainwestuj w szelki. :roll: Quote
evel Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Chantell napisał(a):psa z uszkodzoną krtanią NIE prowadza się w obroży! Zainwestuj w szelki. :roll: Byłoby miło, gdybyś przeczytała ze zrozumieniem dalsze posty, a później pisała :cool3: Quote
Yorkomanka Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 [quote name='chantell'] York w 2,5 !? Weź pokaż :P [quote name='barberry'] pokaż, pokaż! :-D proszem i na koniec sama obroża :diabloti: Quote
Kateczka Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Flexi mamy do 35 kg.....sprawuja sie swietnie choc czytałam dużo ze smycz powinna byc na wyższą wage niz pies ;) a mój ma 33-35kg, nastepną już kupię do 50 pewnie :) Zacisk ManMata faktycznie na spacerze sie nie luzuje-przy dołaczonej smyczy....ale i tak sprawuje sie super, bo rudy głowy nie wyciąga ani sie nie dusi :) Quote
taxelina Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 [quote name='Marta_Ares']a to u nas na bazarku było :D wlaśnie sie zastanawiałam skąd firma, masz jakąś strone gdzie jest wiecej ich produktów?? http://limex.se a w sumie to jako prywatna osoba to tylko zobaczysz w ich sklepie produkty ale nie kupisz http://limex.se/produkter.html http://limex.nordicshops.com/ Halsband to obroza Sele szelki Koppel smycz Hund pies (czasami czesc jest dopiero pod pies nie pod szelki czy smycze) Quote
Recommended Posts