Kinia Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 gops napisał(a):podobne zabudowane szelki to dingo strong :) duzo tansze:) spojz sobie ,chyba ze zalezy Ci na kolorach i napisach Rzeczywiście bardzo podobne, ale na napisach jednak mi zależy;) Quote
gops Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Kinia napisał(a):Rzeczywiście bardzo podobne, ale na napisach jednak mi zależy;) no ja tez planowalam juliusy ale jednak dingo podobne za polowe ceny tylko bez napisu i kupilam dingo :) Quote
Kateczka Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 55 maxymalna regulacja to trochę mało kurcze....ma ktoś zacisk ManMatowy ten błękitny z odblaskową nitka?? potrzebowałabym minimum 53cm z dodatkową regulacją...jak bedę pewna to zamawiam;P trzeba gdzieś wydać cieżko zarobione pieniażki...poza tym myśle juz o drugim psie, który moze w przyszłym roku się u ans pojawi.... Quote
Kinia Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 gops napisał(a):no ja tez planowalam juliusy ale jednak dingo podobne za polowe ceny tylko bez napisu i kupilam dingo :) Przemyślę to jeszcze, ale kurcze na czarnego laba, czarne szelki? Ja wolę jak jednak widać co pies ma na sobie...:roll: Quote
gops Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Kinia napisał(a):Przemyślę to jeszcze, ale kurcze na czarnego laba, czarne szelki? Ja wolę jak jednak widać co pies ma na sobie...:roll: ja mam moro :) Quote
Kateczka Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Onomato-Peja EzyDogi fajne...ale nie na Akitę chyba :P a Trixie przejrzałam...podoba mi się głownie wzór w rąby :) ale to nie to...nie odblask i nie zacisk hehe Quote
Kinia Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 gops napisał(a):ja mam moro :) Moro to kolor który najmniej lubię... Ale są inne kolory? Przeglądnęłam net i widziałam tylko czarne... Co do tych Juliusów, bo nie znam się w ogóle jaki rozmiar? Chudszy labiszon, 30 kg, w porywach 32 (zależy od pory roku) W klacie mierzony przed chwilą na szybko 77 cm. Znalazłam je na pl stronie i powiedźcie mi czym się różnią te: http://www.p1es.pl/uprzaz-julius-k9-power-original-rozmiar-p-4.html?manufacturers_id=2 od tych http://www.p1es.pl/uprzaz-idc-p-19.html?manufacturers_id=2 oprócz ceny i tego, że te drugie na pierwszy rzut oka są jakieś ładniejsze? Quote
gops Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Kinia napisał(a):Moro to kolor który najmniej lubię... Ale są inne kolory? Przeglądnęłam net i widziałam tylko czarne... Co do tych Juliusów, bo nie znam się w ogóle jaki rozmiar? Chudszy labiszon, 30 kg, w porywach 32 (zależy od pory roku) W klacie mierzony przed chwilą na szybko 77 cm. Znalazłam je na pl stronie i powiedźcie mi czym się różnią te: http://www.p1es.pl/uprzaz-julius-k9-power-original-rozmiar-p-4.html?manufacturers_id=2 od tych http://www.p1es.pl/uprzaz-idc-p-19.html?manufacturers_id=2 oprócz ceny i tego, że te drugie na pierwszy rzut oka są jakieś ładniejsze? sa tylko moro i czarne te juliusy to drugie sa z napisem z tego co widze a pierwsze bez Quote
Kinia Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 gops napisał(a):sa tylko moro i czarne te juliusy to drugie sa z napisem z tego co widze a pierwsze bez Ale napis jest do kupienia osobno. Tylko nazwa inna i zastanawiam się nad różnicą, pewnie jakoś inaczej szyte? Quote
Kateczka Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Agnes :) bo wydają mi się zbyt "ciężkie" a akita to jednak lekki pies przynajmniej ta japońska ;) bardzo podobają mi się te obroże na masywniejszych psach :) toja znów zapytam...kiedy juz chciałąm brać jednak XL w szelkach MM okazało sie, że jest albo l albo XXL (planowane wcześniej) no i tak sobie oglądam foty tych szelek i nie wiem czy da się te XXL w razie czego zregulować na mniejszy obwód wokół szyi? Quote
Kateczka Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 szelki? zdecydowanie XXL nie jest wiekszy od L jeśli chodzio szerokość taśmy:) poza tym mówimy tu o obroży i MM wyglada ona na pewno "lżej" niż EzyDo mimo, ze ten drugi bardzo fajnie prezentuje się na psie :)no i podstawowa sprawa...ja potrzebuję zacisku :) Quote
Agnes Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Coz, myslalam ze chodzi o obroze ;) Wczesniej pisalas o komplecie rogza w tym obrozy XXL ;) Quote
Kateczka Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 dobra moja gafa :P przeczytałam że XXL ManMat a nie Rogz :P nie pytaj jak to zrobiłam bo nie wiem:) owszem Rogz jest cieżki, mam już liski i uważam, że idalna byłaby tak z 1cm węższa...i krótsza bo teraz to na półtorej szyi :P poza tym, ze wyglada świetnie to nie jest też do końca dla mnie wygodna...jak wisi ąłdnie na szyi to istnieje ryzyko, że rudy z niej wyskoczy....a jak dobrze dopasuje to mu się kamufluje w futro i zaburza proporcje szyi i głowy :P Quote
Kateczka Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 ładnie w tym kolorze :) może Ty mi powiesz czy przody są do regulacji?? Quote
BBeta Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Kateczka napisał(a):ładnie w tym kolorze :) może Ty mi powiesz czy przody są do regulacji?? Nie, nie są ;) Quote
gops Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Kateczka napisał(a):ładnie w tym kolorze :) może Ty mi powiesz czy przody są do regulacji?? mm ma gabki na przodzie dlatego nie ma regulacji , jest wersja bez gabek ale chyba tylko w jednym kolorze Quote
Kateczka Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 kurczaki....to moze L wezme bo XXL mogą być za duże... Quote
gops Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Kateczka napisał(a):kurczaki....to moze L wezme bo XXL mogą być za duże... zmierz mu poporstu "barki " zazwyczaj to kolo 10-15cm wiecej niz w szyi , szyje w najnizszym miejscu Quote
Agnes Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Kateczka napisał(a):kurczaki....to moze L wezme bo XXL mogą być za duże... :roll: przeciez masz pomiedzy XL...dla mojej suki wzielam XL i sa idealne, nie za ciasne w barkach nie za luzne. Ja akurat quardy dobieram tak, ze ciut wisza w barkach a mocniej zapiete jest na brzuchu i nic sie z szelkami nie dzieje (nie przekreca etc) Zmierz po prostu barki A co do obrozy - bezpieczenstwo jest na pierwszym miejscu, bo juz wiele historii na dogo czytalam jak pies wyszedl z obrozy, wiec ma byc ona ciasno zalozona. Proporcje szyi/glowy to na wystawie mozna porownac, a na spacerze ma byc wygodnie i bezpiecznie ;) Nie przejmuj sie tak;) Jak lubisz rogza bierz rogza. Ja z zacisku MM bylam tak sobie zadowolona, cos mi w nim nie pasowalo. Quote
Kateczka Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 ale na PM nie ma XL :( i dlatego mam kłopot Quote
Cieplutkaa. Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 BBeta padłam.:mdleje:Cudowne zdjęcie, cudowny pies, cudowne szelki.:loveu: Quote
Recommended Posts