Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cieplutkaa. napisał(a):
Ooj szkoda.:shake: Zawsze chciałam kupić dla Larsy rogza, w końcu mam okazję i nie wiem, na który wzór się zdecydować. Zakochałam się właśnie w gekko, ale skoro występuje tylko taki wąski to może stanie na rogzette? Nie wiem.

Gekko jest 25mm szerokości. To wąski?

Posted

Cieplutkaa. napisał(a):
Ooj szkoda.:shake: Zawsze chciałam kupić dla Larsy rogza, w końcu mam okazję i nie wiem, na który wzór się zdecydować. Zakochałam się właśnie w gekko, ale skoro występuje tylko taki wąski to może stanie na rogzette? Nie wiem.

Moja mix ON (wielkości suczki ON) chodzi w XLkach i są idealne. Twój psiak jest większy? Moim zdaniem w XXL dobrze wyglądają jedynie duże, bardzo masywne psy. Ale oczywiście wszystko zależy od upodobań...

Posted

Smile of Red Witch napisał(a):
Hmmm ja np moją sukę lubię tylko w szerokich obrożach ( choć ma kilka xlek ) Cieplutka dla Twojej suczki wybrałabym VIVE ;)

No tak, tyle, że Twoj pies zalicza się właśnie do dużych i masywnych :) Tamta sunia, przynajmniej na avatarku, wygląda na drobną. Może się mylę ;)

Posted

Lara nie jest może masywna, ale z tego co się orientuję jest spora, mniej więcej głową do pasa sięga. I ma długą szyję, wg mnie jej lepiej w 4 niż 2,5 ;)

Weszka to ja albo jestem ślepa, albo to jest w jakiejś części sklepu której nigdy nie widziałam(chociaż to chyba nie możliwe, bo tam się idzie wg strzałek xd). ale dzięki za informacje :D

Posted

Nasza kolekcja: OBROŻE: :)
1. Taks 2. Taks 3. Woza 4. Flexi Elegance 5. Ferplast Sun 6. Woza 7. Rogz Gekko 8. Lupine Meadow 9. Rogz odblask 10. Ferplast 11. Taks

Szelki: (brakuje czerwonych muscatów)

Smycze: (brakuje czarnej z odblaskiem Rogza)

1. Lupine Meadow 2. Dingo 3. skora przepinana 4. Rogz gekko 5. rogz retro rex 6. viva rogz 7. red dingo

Kiepska jakość zdjęć, bo robione komórką, ale nie mam niestety dostępu do aparatu...

Posted

Dzięki :) RD ostatnio baaardzo podniosło ceny... Szkoda!
A propo RD Chain - byłam kiedyś z suczką na spacerze i przechodziłam koło grupki nastolatków. Nagle usłyszałam - "Jeja! Patrzcie, założyła psu łańcuch!Biednyyyyy". Zdążyłam się roześmiać, gdy ktoś drugi odpowiedział koleżance "Głupia! To tylko takie szelki".

Mieliśmy niezły ubaw z TZtem :)

Posted

Tak jak pisała Dominika - Lara nie jest masywna, ale jest całkiem wysoka i ma długą szyję. Mam jedną obrożę 20 mm (pamiątka z okresu młodzieńczego) i teraz wygląda na niej jak sznureczek, więc trochę szkoda mi pieniędzy na 25 mm, gdyż zapewne i tak leżałaby w szafie.

Diora kolekcję masz niesamowitą.

Posted

Ma ktoś z Was szelki Lupine? Mogę prosić o podanie długości paska, który idzie po grziecie i tego pod brzuchem w rozmiarze "dla średnich psów"? One są zdaje się nieregulowane...

Tak w ogóle to potrzebuje pomocy: szelki ~16mm szerokości ale żeby ten pasek na górze miał tylko ok 9cm. Istnieje coś takiego? Mam teraz Rogzy M i musiałam przerabiać.

Posted

Ma ktoś z Was szelki Lupine? Mogę prosić o podanie długości paska, który idzie po grziecie i tego pod brzuchem w rozmiarze "dla średnich psów"? One są zdaje się nieregulowane...

Rozmiar 3/4 (dla średnich psów):
Górny pasek: 10cm
Dolny pasek: 16,5cm

Notabene naprawdę je polecam. W żadnych innych nie prowadzi mi się psa tak wygodnie, jak w tych Lupine.
Posted

Endher napisał(a):
Rozmiar 3/4 (dla średnich psów)
Górny pasek: 10cm
Dolny pasek: 16,5cm

Naprawdę polecam szelki,w żadnych innych nie prowadzi mi się psa tak wygodnie ;)

Dzięki :)
Jaki ten dolny pasek długi! Ja potrzebuję żeby miał gdzieś tak 11-12cm.... Chyba że wezmę szerokość 1cm ale to już chyba lepiej Red Dingo (1.2cm)

Guest papillonek
Posted

świetna kolekcja nie wiem dlaczego,ale najbardziej podobają mi się 3 i 5 ;)może dlatego ,że takie eleganckie nie wiadomo ,czy praktyczne... fajne te szele w łańcuchy!!!skąd macie?????

Posted

Smile of Red Witch napisał(a):
Hmmm ja np moją sukę lubię tylko w szerokich obrożach ( choć ma kilka xlek ) Cieplutka dla Twojej suczki wybrałabym VIVE ;)

jeśli interesuje cie całkiem nowa xxl red sport to mogę sie wymienic na jakies dwie 25mm uzywane z rogza..
daj znać jakbyś chciała.

Posted

Iś & Chester napisał(a):

Weszka to ja albo jestem ślepa, albo to jest w jakiejś części sklepu której nigdy nie widziałam(chociaż to chyba nie możliwe, bo tam się idzie wg strzałek xd). ale dzięki za informacje :D

Miejsce rzeczywiście dość dziwne bo na samym końcu przed wejściem do magazynu, tam gdzie są kwiatki, doniczki itp. Ale teraz Ikea się rozbudowuje to być może będzie gdzie indziej ;)

Jako opiniotwórcze środowisko zapytam Was o zdanie na temat nowej serii Dublin Dog "eco-Lucks" http://www.facebook.com/album.php?aid=248533&id=37991857767 ? Wykonane z recyklowanych plastikowych butelek!