Onomato-Peja Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Szelki RD L są raczej na mniejsze psiaki. Owczarkowate np. Dla mojej były idealne a np, szelki rogza XL miały za długi pasek grzbietowy więc pewnie Tobie, Natula by pasowały ;) Spróbuj z RD XL lub rogzem XL ;) Quote
Natula Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 No to trzeba bedzie spóbować z XLkami, ale swoją droga to mogliby napisac długości tych pasków... ma ktos zdjęcie szelek z rogza na duzym psie? Quote
Marta&Gabi Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Natula napisał(a):No to trzeba bedzie spóbować z XLkami, ale swoją droga to mogliby napisac długości tych pasków... ma ktos zdjęcie szelek z rogza na duzym psie? Ja moge zrobić zdjęcie xl rogza na goldenie. My mamy te fioletowe z nitka pasek na pelcach ma 16 cm a w l-kach rd ma on 13 cm. Quote
Agnes Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 weszka ja zmierzylam barki po prostu (tam gdzie idzie pierwsza obrecz) i dodalam kilka cm, jak sie okazalo akurat ;) Quote
weszka Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Mam 2 rozmiary MM - niebieskie chyba XL i zielone L. Zielone są w rozmiarze lepsze ale któryś z psów zeżarł klamrę i już się nie nadają do użytku, a jakoś nie mam zaufania gdyby dać do naprawy i przyszyć nową, choć może jednak spróbuję bo szkoda dobrych szelek. Natula wstawiam dla ciebie foty - tu w tych za dużych co mnie denerwują i się kręcą a tu dobry rozmiar ale zdjęcie historyczne bo klamerka została zeżarta Quote
Migori Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 ActiveDog staje sie coraz bardziej popularny. Bedąc na wystawie w Poznaniu widziałam wiele piesków w tych kompletach. Quote
toyota Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Te Man Maty świetnie wyglądają zarówno na Azie jak i na sznaucerze. Fajne kolory. Quote
psikut_zabrze Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Zakla, super Suri wygląda w tym activie :] Quote
sator_k_ Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Magda25 napisał(a):ActiveDog staje sie coraz bardziej popularny. Bedąc na wystawie w Poznaniu widziałam wiele piesków w tych kompletach. Wiesz myślę, że dla tego, że jest to w sumie jeszcze nowość. Rogzy i RD po prostu już sie trochę znudziły, a tu jest jednak coś innego. Quote
rev Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Wiesz myślę, że dla tego, że jest to w sumie jeszcze nowość. Rogzy i RD po prostu już sie trochę znudziły, a tu jest jednak coś innego. Dodatkowo istnieje możliwość dobrania taśmy ozdobnej, podkładowej, nitki i polaru, co przy wyrobach hurtowych jest niewykonalne. Quote
Lucky. Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 nasze nowe/stare obroże ; ) RD Rogz Floral, zaraz poszukam zdj. na dworze . I dzisiejszy komplet od Marty Quote
sator_k_ Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Nie otwierają mi się piewrsze dwa zdjęcia... Quote
sator_k_ Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Lucky. napisał(a):chyba już dobrze ? Tak :) Rogz mi się bardzo podoba :) Quote
Cieplutkaa. Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Dziękuję wszystkim za podpowiedzi odnośnie obroży dla Lary. Po długich przemyśleniach stanęło na żółtym (4cm) z szarym, mam nadzieję, że nie będzie za szeroka i bd pasować do psicy. ;) Quote
Diora Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 [quote name='Natula'] ma ktos zdjęcie szelek z rogza na duzym psie? Ma :) Proszę... Poszukam jeszcze innych fotek, bo to jest z oddali Quote
Kasia&Mela Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Cieplutkaa. napisał(a):Dziękuję wszystkim za podpowiedzi odnośnie obroży dla Lary. Po długich przemyśleniach stanęło na żółtym (4cm) z szarym, mam nadzieję, że nie będzie za szeroka i bd pasować do psicy. ;) Nie ma za co ;) Dogomaniacy zawsze służą dobrą radą. Quote
weszka Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Diora napisał(a):Ma :) Proszę... Poszukam jeszcze innych fotek, bo to jest z oddali Jesteś zadowolona z tych szelek? Jaki to rozmiar i jakie ma wymiary pasków? Można gdzieś znaleźć rozmiarówkę Rogza z podanymi długościami? Quote
Diora Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Tak, bardzo je lubię. To jest seria z odblaskową nitką - Lumberjack XL, brązowy kolor. Są dużo bardziej miękkie niż te z naszywką (mam jeszcze Vivę). Szelki mają zakres regulacji z przodu - na szyję - 56 cm do 98 cm, a z tyłu za przednimi łapami na obwód klatki piersiowej od 54 cm do 94 cm (skopiowane z netu). Wydaje mi się, że te wymiary są autentyczne (w tej chwili nie mam szelek pod ręką i nie mogę zmierzyć). W każdym razie bardzo polecam Quote
MakeBelieve Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 A ja bym nie wierzyła rozmiarówce internetowej, bo tam chociażby wymiary eMek są fałszywe ;d Chociażby obróżka na zatrzask jest od 25 do ok. 30-31, a nie 46 jak podaje internet. Quote
weszka Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Diora napisał(a):Tak, bardzo je lubię. To jest seria z odblaskową nitką - Lumberjack XL, brązowy kolor. Są dużo bardziej miękkie niż te z naszywką (mam jeszcze Vivę). Szelki mają zakres regulacji z przodu - na szyję - 56 cm do 98 cm, a z tyłu za przednimi łapami na obwód klatki piersiowej od 54 cm do 94 cm (skopiowane z netu). Wydaje mi się, że te wymiary są autentyczne (w tej chwili nie mam szelek pod ręką i nie mogę zmierzyć). W każdym razie bardzo polecam Dzięki! A ktoś może zmierzyć w realu szelki Rogz rozm. L? Quote
Diora Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Weszka, a dla jakiego psiaka? Tzn. jakie ma wymiary? Quote
Recommended Posts