Iza. Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Ale kusicie tym activ dogiem :cool3: A ja nadal mam do sprzedania odblask muscata i pomarańczową obróżkę w kropki ;P aaaa i jeszcze swiecacą z trixie wszystko rozmiar XL ;) Quote
sator_k_ Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Endher napisał(a):Rozmiar M nie nadaje się raczej dla ONka - 26-33cm Pytam się, bo np. M 20mm widzę, że jest regulacja do 56cm To jest w takim razie 16mm? Quote
rev Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Pytam się, bo np. M 20mm widzę, że jest regulacja do 56cm To jest w takim razie 16mm? Tak, rozmiar M ma 16mm :) Quote
toyota Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 [quote name='catie'] to moj mix jamnika w manmatach W jakim rozmiarze są te szeleczki ? Zastanawiam sie , aby mojemu też sprawić. Dlaczego niewygodna ta regulacja ? Quote
catie Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 [quote name='toyota']W jakim rozmiarze są te szeleczki ? Zastanawiam sie , aby mojemu też sprawić. Dlaczego niewygodna ta regulacja ? Ten pasek za krótki żeby włożyć do tego co jest pod brzuchem a tak to za dużo odstawał, ale sobie poradziłam przykleiłam go plastrem do bandaży (jest to pod brzuchem więc nie widać) To jest xs, ale teraz psisko schudło więc myślę że w XXs by wszedł (tłuścioszek 2kg schudł) Quote
Ewa&Duffel Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Magda, jaka regulacje ma ten Hamilton ? Sliczny kolor... Quote
Migori Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Ewa&Duffel napisał(a):Magda, jaka regulacje ma ten Hamilton ? Sliczny kolor... Trudno to dokładnie określić. Ma cztery dziurki. Najmniejszy obwód to 32cm, największy ok. 43cm. Quote
zaba14 Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 catie a powiedz mi kupowałas tego MM z pełnej miski ?? czy gdzie ?? bo tam w rozmiarach pisze że trzeba zmierzyć obwód szyji psa .. moja suka ma 39cm w szyji ale mówie tu o obroży zacisniętej, a szelki leżą ciut niżej,, jak to mierzyć? normalnie jak obroże, czy luzno i niżej ?? jakby nie było szelki układają się w trójkąt z przodu .. Quote
Agnes Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 zaba tu raczej chodzi o barki, czyli tam gdzie sie szelki z przodu znajduja. Taka mam nadzieje, bo ida do mnie MM ;) Quote
catie Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 zaba14 napisał(a):catie a powiedz mi kupowałas tego MM z pełnej miski ?? czy gdzie ?? bo tam w rozmiarach pisze że trzeba zmierzyć obwód szyji psa .. moja suka ma 39cm w szyji ale mówie tu o obroży zacisniętej, a szelki leżą ciut niżej,, jak to mierzyć? normalnie jak obroże, czy luzno i niżej ?? jakby nie było szelki układają się w trójkąt z przodu .. Zamawiałam z PM tam jest napisane o szyi, ale ja mierzyłam trochę niżej, bo dziwnie wydawało mi się gdyby od szyi mierzyć Quote
Ewa&Duffel Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Magda25 napisał(a):Trudno to dokładnie określić. Ma cztery dziurki. Najmniejszy obwód to 32cm, największy ok. 43cm. To za mały niestety będzie... Szkoda :( Quote
zaba14 Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Agnes a jakie zamawialas ?:> bo mnie kusi błękitny odblaskowy wzór .. ;) miałaś chyba taką obrożę dla Azy .. ;) tylko szkoda że tam tylko jedno kółko jest .. :P no właśnie dla mnie też dziwne żeby mierzyć samą szyję .. jak Ci Agnes dojdą to daj znać czy Twój sposób sprawdzania był okej ... ;) Quote
Agnes Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 zaba, ja kupilam z dogo czerwone Mki. Mialam blekitna obroze i jest to cudny kolor, ale dla mnie za jasne na szelki ;) I ten wzor ma ciut inna rozmiarowke z tego co patrzylam na pelnej misce. ok dam znac ;) pewnie i nawet foto wstawie ;);) Quote
catie Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 jak zamawiałam szelki 2,5 miesiąca temu to wydawało mi się że rozmiar inny był (teraz xs jak wtedy chyba byla xxs) Quote
zaba14 Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Będę czekać .. ;) a MM wszystkie szelki ma 3cm?? z jednej strony błękitne podobają mi się z wzoru najbardziej, ale z drugiej strony dwa kółka mogą być przydatne.. mamy jedne szelki po Mikim 2 cm szerokości ale Miya jak je widzi to ucieka na górę :D nie chce chodzić w szelkach .. :o nie wiem czemu, bo ma je dobrze dopasowane, nic jej nie uciska, nic nie obciera... :o Quote
catie Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 mój drugi pies też nie chciał chodzić w szelkach (dlatego ma obroże) też uciekał żeby mu nie zakładać, w domu się w nich z miejsca nie ruszył, a na dworzu było lepiej, ale w obroży jemu najwygodniej jednak Quote
Agnes Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Dwa kolka sa przydatne ;) Mam tego typu i uzywam glownie to dodatkowe ;) Moze 2 cm to za waska i malo wygodnie dla niej ;) Tak, chyba wszystkie maja 3 cm Quote
Okamia Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 A ja miałam nic na razie nie kupować ale mnie podkusiło i wzięłam nowy wzór rogza dla prochy ... Ech te wystawy ... Quote
sator_k_ Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 catie napisał(a):mój drugi pies też nie chciał chodzić w szelkach (dlatego ma obroże) też uciekał żeby mu nie zakładać, w domu się w nich z miejsca nie ruszył, a na dworzu było lepiej, ale w obroży jemu najwygodniej jednak Może każdy pies ma jakieś preferencje. Mój pies sam się w szelki ubiera (dosłownie ;)) Quote
catie Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 sator_k_ napisał(a):Może każdy pies ma jakieś preferencje. Mój pies sam się w szelki ubiera (dosłownie ;)) mój jamnior też swój łepek wkłada jak biore szelki. Jak kiedyś byłam zaspana i rano próbowałam drugiemu szelki założyć to się na mnie dziwnie spojrzał i zaczął wycofywać się Quote
gops Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 zaba14 napisał(a):Będę czekać .. ;) a MM wszystkie szelki ma 3cm?? z jednej strony błękitne podobają mi się z wzoru najbardziej, ale z drugiej strony dwa kółka mogą być przydatne.. mamy jedne szelki po Mikim 2 cm szerokości ale Miya jak je widzi to ucieka na górę :D nie chce chodzić w szelkach .. :o nie wiem czemu, bo ma je dobrze dopasowane, nic jej nie uciska, nic nie obciera... :o Twoja MIya jak nic powinna miec xs lub S rozmair manmata szelek zmierz jej barki , jakby szyja w najnizszym miejscu ja mam dla mojej xski ale ledwo w nie wlazi sa opiete na mojej a w barkach ma 50cm Quote
Guest papillonek Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 moja też się w szalnki ubiera:) staje na tylnych łapach a przednie wpycha w szelki :) Quote
Cieplutkaa. Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Pomóżcie mi proszę, bo zaraz oszaleję, a Marta razem ze mną. ;) Jaką obrożę dla tej pannicy 1) Błękit + niebieski http://i1014.photobucket.com/albums/af269/Marta_Ares/DSC01743.jpg 2) Różowy + niebieski http://i1014.photobucket.com/albums/af269/Marta_Ares/DSC01742.jpg 3) Szary + żółty http://i1014.photobucket.com/albums/af269/Marta_Ares/DSC01741.jpg 4) Różowy + purpura http://images39.fotosik.pl/344/72dca853fe1fd159med.jpg (bardzo mi się podoba też purpura z brązem, ale podobnież na żywo wygląda smutno ) 5) Takie zestawienie http://i26.servimg.com/u/f26/13/36/53/45/ob_pur11.jpg Chyba jestem najbardziej niezdecydowaną klientką Marty. Ja się zastanawiam i zastanawiam, a pies nie ma dobrej obroży (tylko szelki).. ;) Quote
toyota Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Podoba mi się zestawienie 1, 2, 5. Dla dziewczynki wzięłabym jednak z różem czyli 2 lub 5. 5 jest super , ale nie wiem czy na rudym tle nie lepiej jednak będzie nr 2 ? Quote
Recommended Posts