Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Magda25'] A taki zapinany byłby okej, tyle że zbyt masywny. Wolałabym żeby miał małe ogniwa.[/QUOTE]

nie jest masywny, zrobię zdjęcie na psie, może będzie widać. Mój posok (22 kg) chyba drobniejszy od Twojego psa, a nie wygląda na nim masywnie.

Posted

[quote name='murakami']nie jest masywny, zrobię zdjęcie na psie, może będzie widać. Mój posok (22 kg) chyba drobniejszy od Twojego psa, a nie wygląda na nim masywnie.[/QUOTE]
OOO bardzo chętnie zobaczę, dziękuję!

Posted

[quote name='Magda25']OOO bardzo chętnie zobaczę, dziękuję![/QUOTE]

tylko chwilkę cierpliwości, bo nie jest łatwo:mad: btw - jak Wy wszyscy robicie takie cudne zdjęcia w statyce? mnie się udają tylko wówczas, kiedy Bono jest zmęczony, w przeciwnym razie - masakra.

Posted

[quote name='murakami']tylko chwilkę cierpliwości, bo nie jest łatwo:mad: btw - jak Wy wszyscy robicie takie cudne zdjęcia w statyce? mnie się udają tylko wówczas, kiedy Bono jest zmęczony, w przeciwnym razie - masakra.[/QUOTE]
pies juz od małego nauczony komendy zostań/ patrz :D

Posted

[quote name='murakami']tylko chwilkę cierpliwości, bo nie jest łatwo:mad: btw - jak Wy wszyscy robicie takie cudne zdjęcia w statyce? mnie się udają tylko wówczas, kiedy Bono jest zmęczony, w przeciwnym razie - masakra.[/QUOTE]

dokładnie tak jak mówi Marta ;)

Posted

Wystarczy komenda zostan i troche wysilku ze strony wlasciciela ;) Gwizdanie, cmokanie, klaskanie, strzelanie palcami itp itd wszystko by zaciekawic psa ;)

Posted

cześć :multi:
Mam dylemat jaką obrożę wybrać dla swojej goldenki ;) Ma 3 lata, jest kremowa. Byłoby super, jakbyście napisały, która obróżka waszym zdaniem będzie najlepsza :razz:
1)
2)
3)
4)
5)

Posted

[quote name='Kasia&Mela']cześć :multi:
Mam dylemat jaką obrożę wybrać dla swojej goldenki ;) Ma 3 lata, jest kremowa. Byłoby super, jakbyście napisały, która obróżka waszym zdaniem będzie najlepsza :razz:
[/QUOTE]

Obawiam się , że na goldenie to wszystkie te wzory będą super wyglądały , chociaż nie pamiętam abym widziała goldena w różu . Szczególnie podobają mi się wszelkie niebieskie odcienie na kremowym.

Posted

[quote name='Kasia&Mela']cześć :multi:

Ja bym wzięła tą 2. Mam złotą goldenkę i ma tą pomarańczową obrożę i super na niej wygląda mniej więcej tak ale na żywo ten pomarańcz jest wręcz odblaskowy.

Róż też fajny taki dziewczęcy.

Posted

Szczurosława- czy to jagdterier ? Aż się boję pytać , czy znowu jakiejś gafy nie strzelę ze znajomością ras. :roll:

Dlaczego one noszą szelki i obroże jednocześnie ?

Posted

Jestem zła na szelki z Muscata (Mc Leather). Najpierw młody dostał 20mm, były ok, nie wycierały sierści (może pod pachami trochę), nie odbarwiały itd. Pochodził w nich parę miesięcy i musieliśmy zmienić na większe. Bez wahania kupiłam te same tyle, że 25mm. Po 3 miesiącach pasek, który jest pomiędzy łapkami (na klacie) zaczął pękać. Trzyma się ale tworzywo (to kolorowe) się łuszczy. Teraz to już właściwie same łuski są. W dodatku klamerki regulujące obwód rozjeżdżają się i po kilku spacerach szelki z psa prawie spadają. Chyba nie zostało mi nic innego, jak rozglądać się za czymś innym.

Posted

[quote name='Patsi']Jestem zła na szelki z Muscata (Mc Leather). Najpierw młody dostał 20mm, były ok, nie wycierały sierści (może pod pachami trochę), nie odbarwiały itd. Pochodził w nich parę miesięcy i musieliśmy zmienić na większe. Bez wahania kupiłam te same tyle, że 25mm. Po 3 miesiącach pasek, który jest pomiędzy łapkami (na klacie) zaczął pękać. Trzyma się ale tworzywo (to kolorowe) się łuszczy. Teraz to już właściwie same łuski są. W dodatku klamerki regulujące obwód rozjeżdżają się i po kilku spacerach szelki z psa prawie spadają. Chyba nie zostało mi nic innego, jak rozglądać się za czymś innym.

To niestety mnie nie dziwi, bo tak samo mialam w obrozy, ktorej sie pozbylam po jakims czasie

Posted

Kasia&Mela moim zdaniem najładniej by wyglądał pomarańczowy RD :)
żółwie mi się też podobają.

KapiPrzybysz - zależy co wolisz ^^ a smycz wydłużana to mas zna myśli taką przepinaną czy automatyczną ?

Posted

[quote name='Iś & Chester']Kasia&Mela moim zdaniem najładniej by wyglądał pomarańczowy RD :)

KapiPrzybysz - zależy co wolisz ^^ a smycz wydłużana to mas zna myśli taką przepinaną czy automatyczną ?[/QUOTE]

Pewnie automatyczną :)

Ja ich nie lubię,

Posted

Obawiam się , że na goldenie to wszystkie te wzory będą super wyglądały , chociaż nie pamiętam abym widziała goldena w różu . Szczególnie podobają mi się wszelkie niebieskie odcienie na kremowym.
Mam to samo :grin: Na goldenie wszystkie wzorki się prezentują ok.
Ja bym wzięła tą 2. Mam złotą goldenkę i ma tą pomarańczową obrożę i super na niej wygląda mniej więcej tak ale na żywo ten pomarańcz jest wręcz odblaskowy.

Róż też fajny taki dziewczęcy.

śliczna goldenka :smile: no i obroża też ;-)
Kasia&Mela, wybrałabym Lupine Puppy Love :smile:
Kasia&Mela moim zdaniem najładniej by wyglądał pomarańczowy RD :smile:
Ja osobiście bardzo lubię ten 1 wzór z RD, ale myślę, że 2 też byłaby ok :smile:
Dziękuję za opinie! Myśle, że kupię którąś z tych:
Ewentualnie tą z Lupine z żółwikami... Tylko teraz mam problem, bo nie mogę sie zdecydować :-) Różowa obroża z Lupine odpadła, bo tak jakoś nie jest w stylu mojej Meli, a ciemnoniebieska chyba by się gorzej komponowała z sierścią niż inne :-) A gdzie kupujecie obroże itp.? Przez internet czy raczej w zoologicznym?

Posted

Też nie lubię automatycznych. Może u małych psów się sprawdzają, ale ja ich nie lubię xd

Ładnie Gabi w tym planecie :)

Kasia w internetowych obroże są zazwyczaj taniej, w dodatku w większości zoologów jest dużo mniejszy wybór obroży (wzory, rozmiary).
Ja obroże przez internet kupuję ( na pelnej-misce np, albo stronahc producentów)