Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja moją linkę kupiłam w czymś typu castorama i rączkę związałam, jakiś dziadowski karabińczyk przywiązałam i żaden węzeł jeszcze nigdy się nie rozwiązał. Karabińczyk pękł po jakimś czasie i teraz po prostu przywiązuję linke do obroży kilkoma węzłami. Pies siły ma, jakoś we wrześniu mnie ładnie załatwił, bo zobaczył zająca, ja sobie stałam rozluźniona i gadałam, nie zdążyłam ani psa uspokoić, ani stanąć stabilnie i poleciałam na ziemię, na pamiątkę została mi dziura w placu ( zdarty naskórek plus z dwie warstwy skóry) ale linka i węzły wytrzymały także śmiem twierdzić że to wystarczy ^^

Coraz większą mam ochotę na szelki aktivdoga. Jaki wzór byście proponowali dla łowczarka ? mi się podobają dwa niebieskie (bodajże ptaszki i gałązki) i krasnale na zielonym tle (te chyba najbardziej, ale Krów już ma z czerwonym obrożę z pitmana), ale jestem otwarta na propozycję xd

Posted

Moim zdaniem powinnaś wziąć taśme minimum 1,5 cm ;) Wtedy na szerszej taśmie podkładowej będzie ładniej widać. A superhero? Bardzo ładny wzorek ;P Sama żałuje, że taki szeroki .Możesz też piłkarzyki, ładna zieleń ;>

Posted

Musiałam kupić dla suki jakąś ładna obrożę. W naszym genialnym zoologu oczywiście jak zawsze niewielki wybór, jak jest coś ładnego, to jak dla ONka :-( A że suka mała - jedyna obroża, ktora mi się tam podobała i była na nią dobra, to taka:

Posted

Iś&Chester

Mi się bardzo podobają takie połączenia:
gałązki na brązwoym tle
las turkusowo-bordowy tło
matrioszki czerwono-zielone tło

P.S. Szelek jeszcze nie mamy

Marta_Ares
Panterka jest po prostu genialna :)

Posted

a mi się ten lupin nie podoba :-)

Marta_Ares jaka to szerokość ta panterka? Myślę, czy mojej Nuce na gwiazdkę nie sprawić jakiś dwóch obroży 2,5 cm :diabloti:

Posted

[quote name='vege*']a mi się ten lupin nie podoba :-)

Marta_Ares jaka to szerokość ta panterka? Myślę, czy mojej Nuce na gwiazdkę nie sprawić jakiś dwóch obroży 2,5 cm :diabloti:
tamta to akurat 20mm,

ale na 25mm też robiliśmy:

Posted

[quote name='Luzia&Funia']Mam pytanie,
poszukuję porządnych skórzanych szelek. Tylko takich na prawdę sensownych - z przeznaczeniem do szkolenia.
Gdzie i jakie możecie polecić?

Przypomnę się z moim pytaniem ;)