Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Agnes napisał(a):
Klata tak, tylko szyja mizerna, w barach wg moich wymiarow wychodzi jakies 58 cm...

Magda, ale Twoja suka ma niewiele mniej w szyi wiec mimo dlugosci lap i wagi nie wiem czy jest dwa razy wieksza;)

XL? Dobre powinno być.

Diora napisał(a):
W tym tygodniu musze zrobić porządek w psich rzeczach. Już mi się nie mieszczą w szufladzie... A ciągle mam ochote coś nowego kupić ;)

Jak masz coś na zbyciu do DT to bardzo chetnie przyjme :D

Posted

A ja szukam teraz linki ok. 20m i jak na razie znalazłam tylko coś takiego. http://www.zooplus.pl/shop/psy/smycz_obroza_dla_psa/smycze_wielofunkcyjne/32256
Czy to ma rację bytu przy owczarku niemieckim?
Jak na razie mamy linkę 5m bliżej nieokreślonej firmy i się trzyma już z dwa lata i smycz z trixie i też jest ok, także psisko nie jest raczej smyczo-psujne.
Gdyby komuś rzuciło się jeszcze coś takiego w oczy to byłabym wdzięczna za info.

Posted

Paulina87 napisał(a):
bricomarche

Nie mam pojęcia co to ;)

Ja też myślałam, żeby zrobić sama, ale nie mam pomysł jak ten karabińczy przczepić do linki. Taśmę łatwo jest zaszyć, ale linkę już trudniej.

Posted

Może znajdę jakiś skrawek liny i spróbuję. A nici to muszą być jakieś specjalne, czy takie krawiecki mogą być?

P.S.Myślę jednak, że z moimi zdolnościami to będę musiała, zakupić gotowy produkt ;)

Posted

sator_k_ napisał(a):
Nie mam pojęcia co to ;)

Ja też myślałam, żeby zrobić sama, ale nie mam pomysł jak ten karabińczy przczepić do linki. Taśmę łatwo jest zaszyć, ale linkę już trudniej.

linkę należy zszyć jakimiś mocnymi nićmi, a potem naciągnąć rurkę termokurczliwą (są różnej średnicy, można na sztuki kupować) podgrzać zapalnczką i gotowe. Chociaż ja pierwszą linkę mam zszytą i okręconą taśmą izolacyjną i - o dziwo - parę ładnych miesięcy wytrzymuje, także deszcz i szarganie po ziemi.

Posted

sator_k_ napisał(a):
Może znajdę jakiś skrawek liny i spróbuję. A nici to muszą być jakieś specjalne, czy takie krawiecki mogą być?

ja mam mocniejsze nici, krawieckie szybko pękają już przy szyciu kiedy mowa o twardym sznurku.

Posted

sator_k_ napisał(a):

P.S.Myślę jednak, że z moimi zdolnościami to będę musiała, zakupić gotowy produkt ;)

Ja zszywam takie rzeczy żyłką wędkarską. Taką na większa rybę :razz: jeszcze nigdy nie puściło/

Posted

Mam pytanie,
poszukuję porządnych skórzanych szelek. Tylko takich na prawdę sensownych - z przeznaczeniem do szkolenia.
Gdzie i jakie możecie polecić?

Posted

Pochwale się i ja,mój klopsik xD

By narcyza at 2010-10-24

Obróżka jest na sprzedaż lub wymianę,chodził w niej kilka dni,jest w stanie idealnym.Jednak dla mopsa odpowiedniejsze okazały się szelki szelki.Szczegóły na pw.

A tu mój mopsik w szeleczkach,znacznie dla niego wygodniejszych niż obroża

By narcyza at 2010-10-03