Onomato-Peja Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Rogzowe trzeba po prostu dobrze założyc - ot cała filozofia. ;) Quote
NightQueen Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Onomato-Peja napisał(a):Rogzowe trzeba po prostu dobrze założyc - ot cała filozofia. ;) w takim razie ja, znajome psy które chodzą w rogzach i kilku dogomaniaków nie znają się na filozofii Quote
gops Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 NightQueen napisał(a):w takim razie ja, znajome psy które chodzą w rogzach i kilku dogomaniaków nie znają się na filozofii lub nie sa uswiadomieni jaki robia blad zakladajac zacisk rogza :) Quote
NightQueen Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 gops napisał(a):lub nie sa uswiadomieni jaki robia blad zakladajac zacisk rogza :) albo te rogzy nie funkcjonują jak powinny Pozbyłam się wszystkich zwykłych zacisków, a szkoda by nagrałabym filmik Quote
Onomato-Peja Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 A na logice się znacie :D? Pies musi iśc ciągle po tej samej stronie, żeby zacisk luźno chodził. Quote
gops Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 NightQueen napisał(a):albo te rogzy nie funkcjonują jak powinny Pozbyłam się wszystkich zwykłych zacisków, a szkoda by nagrałabym filmik tylko nie rozumiem dlaczego jednym funkcjonuja dobrze a innym zle :) moze rogz ma jakis blad w produkcji wiekszasc zaciskow jest robionych jak rogza, mam kilka od taks identycznie zaciskajacych sie i wszystkie dizalaja Quote
NightQueen Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Onomato-Peja napisał(a):A na logice się znacie :D? Pies musi iśc ciągle po tej samej stronie, żeby zacisk luźno chodził. Błagam oszczędź mi takich informacji, doskonale wiem o tym. Moli chodzi tylko i wyłącznie po prawej stronie. Quote
NightQueen Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 gops napisał(a):tylko nie rozumiem dlaczego jednym funkcjonuja dobrze a innym zle :) moze rogz ma jakis blad w produkcji wiekszasc zaciskow jest robionych jak rogza, mam kilka od taks identycznie zaciskajacych sie i wszystkie dizalaja od taks też mi zwykły zacisk działał. Nie wiem dlaczego, ale być może jest to jakaś wadliwa seria, tak jak w przypadku ostatnio dodanych zdjęć szelek trixie Quote
Unbelievable Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 NightQueen napisał(a):Błagam oszczędź mi takich informacji, doskonale wiem o tym. Moli chodzi tylko i wyłącznie po prawej stronie. no to musiałaś mieć nie w tą stronę założony zacisk ;) Quote
gops Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 jedyne zaciski ktore nie poluznialy sie to w manmatach mialam Quote
NightQueen Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Unbelievable napisał(a):no to musiałaś mieć nie w tą stronę założony zacisk ;) no musiałabym go chyba ubrać przypadkowo źle, ale przy kilku zaciskach i wiedzy jak należy je zakładać jest to niemożliwe. Mówcie co chcecie, mi rogz się nie luzował i koniec :diabloti: Quote
Onomato-Peja Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 To może inaczej : Prawidłowo przy smyczy z prawej strony i nie prawidłowo przy smyczy z lewej strony Wiem, że piękna grafika, ale chodzi tylko o pokazanie na czym polega błąd. Quote
Luzia Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 NightQueen napisał(a):no musiałabym go chyba ubrać przypadkowo źle, ale przy kilku zaciskach i wiedzy jak należy je zakładać jest to niemożliwe. Mówcie co chcecie, mi rogz się nie luzował i koniec :diabloti: A może to kwestia tego że psiak mały i dlatego. Quote
Avaloth Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 ja mam psa dużego i też zazwyczaj rogz mi się nie luzuje. czasem mu się zdarzy, ale najczęściej muszę sama poprawiać ręcznie. jest założony dobrze, tak jak pokazany w grafice Onomato-pei ^^ macie pomysł co poza obrożą można kupić z odblaskiem ? bo u mnie obroża nie przejdzie, za duże futro żeby ten odblask było widać.. myślałam o czymś do przypięcia rzepem czy jakimś zapięciem do smyczy ale jest w ogóle coś takiego ? albo jakiś pasek który mogłabym przepinać i do obroży i do szelek(jak je już kupie xd) ? generalnie coś odblaskowego nie w obroży/szelkach Quote
NightQueen Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Dominika kup to http://www.zoomania.pl/product_info.php/products_id/3049 będzie widać z daleka :) Quote
Korenia Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 [quote name='NightQueen']Dominika kup to http://www.zoomania.pl/product_info.php/products_id/3049 będzie widać z daleka :) Szczerze powiedziawszy to zdaje egzamin gdy jest przypięte do smyczy i to takiej niewyciąganej, a nie obroży czy szelek. Ja musiałam mocować swojej to gumką recepturką na szelkach żeby w ogóle to było widać, a i tak jak samochód jedzie face to face do psa to zupełnie nie widać, tylko i wyłącznie jak prostopadle do psa. Jak przy obroży jest umocowane, to tylko jak samochód jedzie prostopadle do psa, od tej strony od której to wisi. Ja mam takie coś: http://www.krakvet.pl/images/trixie2/I_13391_g.jpg I z każdej strony to widać :) Quote
Chantell Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 a mnie podoba się ten nowy niebieski rogz :loveu: ma go ktoś już? Quote
chrupcia Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Ja mam takie pytanko :p Tak sobie pomyślałam że może na mikołaja kupiłabym Jazzikowi smycz lupine peace pup, ale na stronce lupine i wszędzie gdzie szukam jest tylko 180cm dla małych ras, a ja bym chciała 120cm... może ktoś zna stronke gdzie takowe posiadają ? :razz: Quote
DomixX Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 No rzeczywiście są tylko o szerokości 1,8 Quote
Luzia Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 [SIZE="4"]Zapraszam wszystkich serdecznie na bazarek ze ślicznymi i bardzo orginalnymi obróżkami i smyczami dla psiaków + miarka do karmy gratis! http://www.dogomania.pl/threads/195111-Smycze-i-obroże-oraz-kubeczek-gratis-na-tarnobrzeskie-biedy-do-31.10.2010r.-20.00 Quote
Guest papillonek Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 ja ostatnio widziałam u psa jakby niebieską latarkę ,ale świeciła się tylko wtedy kiedy biegł,kiedy szadł już nie :razz: :razz: :razz:.Niestety właściciela z nim nie było,więc nie wiem skąd brał :shake:.Jeśli widzieliście to w jakimś sklepie to mówcie :loveu: Quote
Diora Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Ślicznie Mayce :) U mnie w zoologicznym jest teraz wyprzedaż - 30% na Rogzy... Z XL została jedynie 1 smycz, więc zrezygnowałam, a miałam wielką ochotę coś kupić :D Quote
Recommended Posts