Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

NightQueen napisał(a):
Ale jeśli mogę wyrazić swoją opinię, to nie uważam żeby dławik był super pomysłem dla psa który bardzo ciągnie na dłuższa metę, jeśli faktycznie zadziała i pies nie będzie ciągną to ok, ale jak pies będzie mimo wszystko ciągną (a są tacy delikwenci) to bym zrezygnowała ze względu na tchawicę.

Zgadzam się z Tobą.

Posted

ja rowniez sie zgadzam co do tego dlawika
ale na spora czesc psow dziala i moze warto sprobowac , z jakiegos powodu ludzie ktorzy maja duze agresywne psy uzywaja ich i daja rade utrzymac psa , u nas spaceruje 50kg kobieta z 90kg niufkiem ktory nie lubi innych pieskow , daje rade :)
oczywiscie to calkeim inny przypadek niz ciagiecie ciagle na smyczy

Posted

Czerwony już mamy - mam do wyboru żółty,pomaranczowy, fioletowy i niebieski - takie sa kolory odblaskow w wersji S RD a takich znowu poszukuję - chociaz niebylam zadowolona z poprzednich to jednak widac je gdy pada na nie swiatlo ;)

Posted

Coffee&Nera napisał(a):
Czerwony już mamy - mam do wyboru żółty,pomaranczowy, fioletowy i niebieski - takie sa kolory odblaskow w wersji S RD a takich znowu poszukuję - chociaz niebylam zadowolona z poprzednich to jednak widac je gdy pada na nie swiatlo ;)

pomarańcz fajnie będzie wyglądał
Po za tym RD pomarańcz ma bardzo fajny odcień :) fiolet jest przytłumiony i ciemny, osobiście niezbyt mi się podoba

Posted

Coffee&Nera napisał(a):
Ja poszukuję czegoś co bedzie widać z dość grubej gęstej siersci. Te szelki co teraz mamy z RD to praktycznie widze tylko na piersi kolor i ewentualnie ciut z góry ;)

rażące kolory będą się przebijać ;)

bierz niebieski, fiolet RD jest bardziej purpurowy niż fioletowy

Posted

Cieplutkaa. napisał(a):

ja z kolei mam pytanie.. wolicie łańczuszki, czy zwykłe zaciski? mam dylemat co wziąć dla Larsy.

Jeśli chodzi o rogz to zwykły zacisk jest beznadziejny, nie luzuje się, pies cały czas ma zaciśnięty na szyi, czyli mija się z powołaniem. Łańcuszek rogza jest rewelacyjny :loveu: Zacisk lupine też jest dobry, szybki się luzuje, ale niektórych denerwuje jego budowa, mnie nie, ja go lubię.
Ja najbardziej lubie łańcuszki, ale w zimie się nie sprawdzają, więc jak chcesz coś kupować przed zimą to zwykły zacisk, byleby nie z rogza ;)

Posted

Marta_Ares napisał(a):
fajne te obroże oczo**bne :D ale pewnie sporo kosztuja??

Marta_Ares napisał(a):
piękne skórzane obroże i smycze są na tej stronie Hurtty

u was pelna miska ma czesc hurtta ale nie wszystko

Posted

NightQueen napisał(a):
Jeśli chodzi o rogz to zwykły zacisk jest beznadziejny, nie luzuje się, pies cały czas ma zaciśnięty na szyi, czyli mija się z powołaniem

Mam kilka Rogzowych zacisków i żaden nie mija się z powołaniem :hmmmm: :diabloti: