Luzia Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 [quote name='Magda25']Grochy z pomarańczem. Mur beton![/QUOTE] W końcu już myślałam że tylko mi się to połączenie podoba :evil_lol: Quote
MakeBelieve Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Dobra ciotki, dzieki ;** Postanowione: grochy z.... pomarańczem! ;] Różu mam dość po muscacie, którego chce sprzedać ;d Teraz tylko zebrać.... z 60 zł i kupuje szeleczki z obróżką xD Ciekawe jak śmiesznie będa wygladac te szeleczki sportowe na dżorku ^ Quote
rev Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Koniecznie pochwal się, jak już będą u Ciebie :) Quote
MakeBelieve Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 A chcesz sie wymienić za coś ode mnie? :D Mam nadzieje, ze bedzie jej wygodnie ^^ Quote
Migori Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Czy ma ktoś Hamiltona zapinanego na metalową klamrę ? Jak sie sprawuje ? p.s. Przypominam o podpisie :) Quote
Diora Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Magda, czy ta Twoja smycz ma duże czy średnie karabińczyki? Quote
Migori Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Hym... Takie jak przy 20mm smyczy Dingo ( to średnie ? :hmmmm: ) Ale są cięższe. Quote
Diora Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 A masz jakąś smycz RD (L) albo Rogz (XL) żeby porównać? Zależy mi na dużych... Quote
Migori Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='Diora']A masz jakąś smycz RD (L) albo Rogz (XL) żeby porównać? Zależy mi na dużych... Nie, nie mam. Mogę zrobić jedynie zdjęcie tego karabinka obok Dingo20mm, bo tylko taką mam. Mam jeszcze Flexi Maxi 8m - karabinek jest chyba większy. Quote
Diora Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Mam Dingo, tyle, że skórzany pejcz. Karabińczyk faktycznie mniejszy, ale jest OK. Zastanawiam się teraz nad szerokoscią... 10 mm do dosyć mało... A może się mylę? Nigdy nie miałam smyczy szytej na okrągło. Myślisz, że będzie wytrzymała dla dużej i silnej suczki? Jeżeli możesz, to zrób zdjęcie obok innej smyczy, żebym mogła porównać. Chciałabym coś solidnego Quote
Migori Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='Diora']Mam Dingo, tyle, że skórzany pejcz. Karabińczyk faktycznie mniejszy, ale jest OK. Zastanawiam się teraz nad szerokoscią... 10 mm do dosyć mało... A może się mylę? Nigdy nie miałam smyczy szytej na okrągło. Myślisz, że będzie wytrzymała dla dużej i silnej suczki? Jeżeli możesz, to zrób zdjęcie obok innej smyczy, żebym mogła porównać. Chciałabym coś solidnego Mam wrażenie, że jest wygodniejsza w trzymaniu niż 10mm linka Dingo ( bo taką też miałam) Tak jak mówiłam, mam tylko 20mm Dingo, więc nawet nie mam jak i do czego porównać. Mam natomiast takie zdjęcie Ta czerwona lina to 14mm. Quote
Diora Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 A ta fioletowa AmiPlay jakiej jest szerokości? Chodzi mi o porównianie do smyczy taśmowej. Dziewczyny, używacie smyczy szytych na okrągło? Czy 10mm to nie za mało dla ONkowatej?:hmmmm::huh: Quote
NightQueen Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='Diora'] Dziewczyny, używacie smyczy szytych na okrągło? Czy 10mm to nie za mało dla ONkowatej?:hmmmm::huh:[/QUOTE] ja na 1cm prowadzam 9 kg psa ;) Myślę że nieco za mało jeśli chodzi o zwykły spacer, a nie ring. Dla mnie przy takiej wielkości psa 15 to minimum Quote
gops Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 skora jest o wiele wytrzymalsza niz tasmowe smycze uwazam ze 10mm z odpowiednimi karabinczykami bedzie okey :) ta smycz szyta na okraglo nie wyglada na taka mala Quote
Migori Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='Diora']A ta fioletowa AmiPlay jakiej jest szerokości? Chodzi mi o porównianie do smyczy taśmowej. Dziewczyny, używacie smyczy szytych na okrągło? Czy 10mm to nie za mało dla ONkowatej?:hmmmm::huh:[/QUOTE] Ta fioletowa ma 20mm. Quote
Diora Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='NightQueen']ja na 1cm prowadzam 9 kg psa ;) Myślę że nieco za mało jeśli chodzi o zwykły spacer, a nie ring. Dla mnie przy takiej wielkości psa 15 to minimum[/QUOTE] Wyprowadzam psicę na 25 mm smyczach ;) Mam tą krótką skórzaną smyczkę Dingo 20mm - i to jest najwęższa jaką ryzykuję... Myślałam, że szyta na okrągło, to trochę inaczej... Dlatego pytam ;) Może ktoś ma podobną... Quote
NightQueen Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='gops']skora jest o wiele wytrzymalsza niz tasmowe smycze uwazam ze 10mm z odpowiednimi karabinczykami bedzie okey :) ta smycz szyta na okraglo nie wyglada na taka mala[/QUOTE] Kompletnie nie pojmuję twojego rozumowania. Dla swojej 17 kg. suki kupujesz szerokie obroże bo boisz się że zerwie okucia przy szarpnięciu, a dla Onka polecasz 1 cm smycz? myślę że przy cm karabińczyki wcale nie są aż tak mocne. Quote
Migori Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='Diora']Wyprowadzam psicę na 25 mm smyczach ;) Mam tą krótką skórzaną smyczkę Dingo 20mm - i to jest najwęższa jaką ryzykuję... Myślałam, że szyta na okrągło, to trochę inaczej... Dlatego pytam ;) Może ktoś ma podobną...[/QUOTE] Moim zdaniem nie ma co porównywać smyczy płaskiej - taśmowej, do okrągłej. Bo tego nie można nijak porównać w sensie szerokości. Jak przyłożyłam miarkę do tej okrągłej to ma szerokości 18mm, natomiast 10mm to średnica liny, która jest obszyta tą czarną skórzaną nappą. Nie potrafię tego wyjaśnić. Moja suka na niej chodziła kilka razy, waży 30kg. Przykro mi, ale chyba nie pomogę. Quote
NightQueen Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='Diora']Wyprowadzam psicę na 25 mm smyczach ;) Mam tą krótką skórzaną smyczkę Dingo 20mm - i to jest najwęższa jaką ryzykuję... Myślałam, że szyta na okrągło, to trochę inaczej... Dlatego pytam ;) Może ktoś ma podobną...[/QUOTE] szyte na okrągło może wcale się nie różnią tak bardzo od zwykłych prasowanych skórzanych smyczy, dodatkowo posiadają nici które mogą się spruć przy szarpaniu. Ale myślę że akurat szerokość ma tu małe znaczenie, chodzi o same karabińczyki, po prostu przy 1cm są one stosunkowo nie duże, bo muszą być proporcjonalne, myślę że lepiej kupić szytą na okrągło ale nieco szerszą np. 15 z większym, mocniejszym karabińczykiem. Quote
Migori Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='NightQueen']szyte na okrągło może wcale się nie różnią tak bardzo od zwykłych prasowanych skórzanych smyczy, dodatkowo posiadają nici które mogą się spruć przy szarpaniu. Ale myślę że akurat szerokość ma tu małe znaczenie, chodzi o same karabińczyki, po prostu przy 1cm są one stosunkowo nie duże, bo muszą być proporcjonalne, myślę że lepiej kupić szytą na okrągło ale nieco szerszą np. 15 z większym, mocniejszym karabińczykiem.[/QUOTE] A miałaś w ręce taką skórzaną okrągłą smycz? W ogóle masz WOZE? Pruć to się może guma w majtkach a nie wyrób tej firmy. Quote
gops Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='NightQueen']Kompletnie nie pojmuję twojego rozumowania. Dla swojej 17 kg. suki kupujesz szerokie obroże bo boisz się że zerwie okucia przy szarpnięciu, a dla Onka polecasz 1 cm smycz? myślę że przy cm karabińczyki wcale nie są aż tak mocne.[/QUOTE] idz do sklepu i obejzyj skorzane smycze :) potem dyskutuj to inna bajka skorzana mam 2cm smycz i jestem pewna ze jest mocniejsza niz tasmowe 2,5cm Quote
Migori Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='gops']idz do sklepu i obejzyj skorzane smycze :) potem dyskutuj to inna bajka skorzana mam 2cm smycz i jestem pewna ze jest mocniejsza niz tasmowe 2,5cm[/QUOTE] Anges od Azy to potwierdzi, bo dla swojej suczy wzięła 15mm skóry natłuszczanej. Quote
NightQueen Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 [quote name='Magda25']A miałaś w ręce taką skórzaną okrągłą smycz? W ogóle masz WOZE? Pruć to się może guma w majtkach a nie wyrób tej firmy.[/QUOTE] a czy wspominana była firma woza w rozmowie? nie zauważyłam Więc nie wsadzaj mi do ust słów które nie powiedziałam, bo ja nie pisałam że woza się pruje. Quote
Recommended Posts