Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Od-Nowa']Anula Bono - a eghm,eghm...... może byś kiedyś przechodziła koło tego sklepu i spytała czy jeszcze mają?? i jakie kolorki i czy jakimś cudem nie półzacisk?? (jedna z moich suk po prostu wychodzi z każdej obroży która nie jest zaciskowa.... więc moje najpiękniejsze robione na zamówienie "WOZY" leżą i się kurzą!! ).
chciałabym takie na letnie wyprawy jak pies ciągle w wodzie siedzi.

Wiesz co sa też u mnie u weterynarza(przyjajmniej jak ostatnio byłam) czerwona, niebieska i chyba czarna nie wiem czy fioletowa też bądź zielona no nie pamiętam:evil_lol:, nie półzacisków nie ma tylko są na klips;)

Posted

Kateczka napisał(a):
ani kolczatka ani kantar ani takie szelki nie powinny być raczej stosowane bez wsparcia ze strony specjalisty....ja psa nauczyłam bez tego typu metod a nie mam małej i łagodnej rasy....takie zabawki moga przyniesć wiecej szkody niz pożytku.
Mi sie te szelkie nie podobają i juz :P

No dobra, a ja mając psa, który z przyczyn zdrowotnych ma absolutny zakaz ciągnięcia na smyczy, mam mu co założyć? Bo kolczatka odpada ze względów j/w, kantarem bym się bała, że jej łeb ukręcę, bo to pies - wariat, na dodatek mały, więc postanowiłam spróbować takich szelek. Jak przetestuję to się wypowiem :razz: Ach, i standartowe metody na nie-ciągnięcie czasami przestają działać, temu zamówiłam szelki, które właśnie przylazły ;) Jutro zrobię zdjęcia może, jak TŻ mi je przywiezie :cool3:

Posted

ale czy ja komus zabraniam?? :P
jak dla mnie to nie zdrowe i nie do konca bezpieczne dla psa...to moje zdanie...tak samo jak kantar w niektorych przypadkach co nie zmienia faktu ze penie nic sie psu przy pierwszym lepszych ruchu stac nie powinno...Moj pies tez mial momenty ze ciagnał na smyczy i bylam juz bardzo zrezygnowana...ale mi wynalazki do glowy nie pzrychodzily bo przede wszystkim stawiam na bezpieczenstwo psa...a tym bardziej ze moj jeszcze przez poltorej roku bedzie sie rozwijal....Dla mnie takie zabawki działają na zasadach kremow wyszczuplajacych w odniesieniu do np diety i cwiczen :P tyle

Posted

[quote name='MakeBelieve']Są w Białym? Hahah ;)
A ja nie moge sie zdecydować jaki podkład do groszków activdogowych :([/QUOTE]

Są, są.
Jakiś zielony :)

Posted

Tyle, ze szelki juz biore niebieskie -.- Huk, wezme krasnale z czerwoną taśmą i zielonym polarkiem *.*
Iza, czekam aż kupisz ode mnie rogza i zamawiam xD
Może chciałby ktoś z Białegostoku podpiąć się pod zamówienie na activdoga?;)