Tepes Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 no tak super dublin dog:loveu: ale jak dziewuchy wyżej cena masakra... i dlatego my mamy fajną gumową za niecałe 20 zł:evil_lol: hmm i szczerze mówiąc jakoś nie kusi mnie kupienie czegoś nowego:D podobają mi się np wyroby od Tani i inne duperelki ale jakoś:evil_lol: czyżbym była na dobrej drodze, żeby się wyleczyć ?:evil_lol: Quote
Luzia Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 http://img831.imageshack.us/img831/6907/dsc02862s.jpg Ta jest najładniejsza moim zdaniem :) Choć ten Dublin Dog też niczego sobie :p Quote
Ewa&Duffel Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Dzięki wszystkim :) Obrożę zamawiałam na eko-pies. pl ;) owszem, cena spora, ale idzie za tym jakość i nareszcie nie będę musiała prać obroży po leśnych spacerach i błotnych kąpielach:cool3: Quote
diabelkowa Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 [quote name='Anula & Bono']no tak super dublin dog:loveu: ale jak dziewuchy wyżej cena masakra... i dlatego my mamy fajną gumową za niecałe 20 zł:evil_lol: hmm i szczerze mówiąc jakoś nie kusi mnie kupienie czegoś nowego:D podobają mi się np wyroby od Tani i inne duperelki ale jakoś:evil_lol: czyżbym była na dobrej drodze, żeby się wyleczyć ?:evil_lol: a skad ja macie ? ;) Quote
Tepes Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 ze zoologa w Dąbrowie Górniczej firma jakiś Delfin czy coś takiego:evil_lol: już kiedyś ja tu pokazywałam;) Quote
gops Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 nie za krotki jest ten scisk na klacie? chyba im dluzszy tym lepiej dziala? czy nie? Quote
Od-Nowa Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 nie no, Dublin Dog - obłędnie http://img801.imageshack.us/img801/2870/dsc02848w.jpg gdyby tylko zechcieli półzaciski zrobić od razu ustawiłabym się w kolejce. tylko nie wiem czy z tego akurat tworzywa by się dało zgrabny półzacisk zrobić. Anula Bono - możesz wkleić zdjęcie jeszcze raz tej gumowej? link podać chociaż Quote
NightQueen Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 [quote name='Od-Nowa'] Anula Bono - możesz wkleić zdjęcie jeszcze raz tej gumowej? link podać chociaż Mam zdjęcie Bonka, ale Anula pewnie da lepsze ;) a obroża jest fajna, ale nie jest całkiem gumowa, to połączenie gumy i taśmy, na zewnątrz jest guma. Ma fajny, żywy kolor, zjdęcie tego nie oddaje zdjęcie robiła Iśka zdjęcie od Ady Quote
weszka Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 [quote name='Ewa&Duffel']Dzięki wszystkim :) Obrożę zamawiałam na eko-pies. pl ;) owszem, cena spora, ale idzie za tym jakość i nareszcie nie będę musiała prać obroży po leśnych spacerach i błotnych kąpielach:cool3: Śliczne Duffel wygląda w "naszej" obroży :loveu: [quote name='Od-Nowa']nie no, Dublin Dog - obłędnie http://img801.imageshack.us/img801/2870/dsc02848w.jpg gdyby tylko zechcieli półzaciski zrobić od razu ustawiłabym się w kolejce. tylko nie wiem czy z tego akurat tworzywa by się dało zgrabny półzacisk zrobić. Obawiam się że to nie jest materiał na półzacisk. Choć sama bym była pierwsza w kolejce do zakupu takowego ;) Quote
Marta_Ares Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 gops napisał(a):nie za krotki jest ten scisk na klacie? chyba im dluzszy tym lepiej dziala? czy nie? nie jest za krótki, one zawsze takie są :) właścicielka napisała, ze swietnie zdają swoją role bo poskromiły psiaka :D mam zdjęcia Aresa w rogzie :P Quote
Kateczka Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 a mnie te "szelki treningowe" nie przekonują....wrecz wydaja sie niebezpieczne....Szelki maja być dla psa wygodne ...najbardziej cenie sobie fakt blokowania klatki kiedy sie za nie pociagnie w tym wypadku ta klatka jest zciskana....co jakoś do mnie nie trafia... Quote
Marta_Ares Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Kateczka napisał(a):a mnie te "szelki treningowe" nie przekonują....wrecz wydaja sie niebezpieczne....Szelki maja być dla psa wygodne ...najbardziej cenie sobie fakt blokowania klatki kiedy sie za nie pociagnie w tym wypadku ta klatka jest zciskana....co jakoś do mnie nie trafia... wydaje mi się ze jesli ludzi mają wybierać między kolczatką a szelkami, to jednak te szelki są zdecydowanie wygodniejsze dla psa, a przecież jest ogólna swiadomość ze jak pies ciagnie to koniecznie trzeba mu zalozyć kolce.... dobrze dobrane i używane kolce OK, ale z tych psów co ja widuje to 3/4 ma tragicznie dobrane kolczatki, za wielkie, za male itp jak sama nazwa wskazuje to szelki treningowe do ćwiczenia z psem chodzenia na luźnej smyczy, maja stwarzac dyskomfort, żeby pies nie ciągnął. jak ktos chce wygodne szelki na spaceryi to kupuje guardy itp :) Quote
NightQueen Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Marta_Ares napisał(a):wydaje mi się ze jesli ludzi mają wybierać między kolczatką a szelkami, to jednak te szelki są zdecydowanie wygodniejsze dla psa, a przecież jest ogólna swiadomość ze jak pies ciagnie to koniecznie trzeba mu zalozyć kolce.... dobrze dobrane i używane kolce OK, ale z tych psów co ja widuje to 3/4 ma tragicznie dobrane kolczatki, za wielkie, za male itp zawsze można jeszcze kupić kantar ;) Nigdy nie miałam do czynienia z szelkami tego typu i powiem szczerze że nie wiem na jakiej zasadzie one działają :roll: może i bym je kupiła i przetestowała, tyle że nie mam psa który by tego wymagał, a szkoda bom ciekawa ;) Quote
Kateczka Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 ani kolczatka ani kantar ani takie szelki nie powinny być raczej stosowane bez wsparcia ze strony specjalisty....ja psa nauczyłam bez tego typu metod a nie mam małej i łagodnej rasy....takie zabawki moga przyniesć wiecej szkody niz pożytku. Mi sie te szelkie nie podobają i juz :P Quote
NightQueen Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Kateczka napisał(a):ani kolczatka ani kantar ani takie szelki nie powinny być raczej stosowane bez wsparcia ze strony specjalisty....ja psa nauczyłam bez tego typu metod a nie mam małej i łagodnej rasy....takie zabawki moga przyniesć wiecej szkody niz pożytku. Mi sie te szelkie nie podobają i juz :P oczywiście że tak, choć nawet specjalista nie jest konieczny jeżeli ktoś wie jak do tego podejść, aczkolwiek wielu ludzi nie stać na to by chodzić z psem na szkolenie, nie potrafią sami nauczyć psa ładnie chodzić na smyczy, wtedy taki kantar się sprawdza (kolczatki nie uznaję w ogóle). Quote
Kateczka Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 czasem kantar moze przyniesc wiecej szkody niz kolczatka :( tu nie chodzi o szkolenia...tu chodzi o sposób w jaki szkolimy psa....ale to nie ten dział....Sama tez mam kantar ale używam go jako kaganca :P Quote
Marta_Ares Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 no wlasnie o to mi chodzilo, bo wiadomo jak ktoś chce/ potrafi troche poczytać to bez problemu nauczy bez tego typu rzeczy. Mayka jest haszczakiem a chodzi pieknie na smyczy, za to jak ma szelki to przy rowerze potrafi pociągnąć :) na Milanie testowałam szele z czystej ciekawości bo on ciągnie jak parowóz jak ja go prowadze :D (słucha tylko Tzta) i jakoś nie zauważyłam, żeby mu coś przeszkadzały :), ale faktycznie po kilku pociągnięciach (korekcji) przestał dalej ciągnąć Bbeta fajnie wygląda ten Twój "morderca " :D Quote
Tepes Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Mutu super wygląda w kolcach:loveu::loveu: a ta moja to tak jest połączenie i gumy i taśmy ale taśmy jest tam niewiele i szybko schnie;) i wg mnie jest bardzo fajna czy na błotko czy na jakieś spacery po lesie wypłucze się i schnie zaraz;) i przypominam o podpise smycz EzyDog jak i Muscaty:diabloti: Quote
NightQueen Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Kateczka napisał(a):czasem kantar moze przyniesc wiecej szkody niz kolczatka :( tu nie chodzi o szkolenia...tu chodzi o sposób w jaki szkolimy psa....ale to nie ten dział....Sama tez mam kantar ale używam go jako kaganca :P szkolenie czasami tez może nie przynieść oczekiwanych skutków i zaszkodzić obu stronom. Kantar jest stosowany i polecany przez wielu szkoleniowców, nie tylko Polskich, więc diabelskim urządzeniem być nie może, na temat szelek się nie wypowiadam bo nie mam na ten temat wiedzy Quote
Od-Nowa Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Anula Bono - a eghm,eghm...... może byś kiedyś przechodziła koło tego sklepu i spytała czy jeszcze mają?? i jakie kolorki i czy jakimś cudem nie półzacisk?? (jedna z moich suk po prostu wychodzi z każdej obroży która nie jest zaciskowa.... więc moje najpiękniejsze robione na zamówienie "WOZY" leżą i się kurzą!! ). chciałabym takie na letnie wyprawy jak pies ciągle w wodzie siedzi. Quote
Marta_Ares Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Ares w rogzowym kompleciku :), swoja drogą to strasznie dlugie robią te rogzowe łańcuszki, to jest L-ka czyli rozmiar Aresowy, a musialam go skrocic gdzieś o 3cm, bo zajmował 3/4obrozy, obijał sie psu o klatkę taki długi był.... Quote
Recommended Posts