Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

My teraz czekamy na szelki sportowe i obroże półzaciskową superhero od Tani z Activdoga *.* I ID z ArtMagic

Na Aresie zdecydowanie lepiej Fioletowo-pomarańczowa. Chociaż bez psa obie mi się średnio podobają.

Posted

Nie lubię was :mad:

Coraz bardziej podobają mi się te ActivDogi.
Mam pytanie. Między polarem a tą naszywką jest taśma? bo na zdjęciach słabo widać

Posted

Luzia&Funia napisał(a):

mi tak samo -.-

z tego co wiem taśma jest. a jak nie to chyba jest opcja żeby była

Posted

Luzia&Funia napisał(a):

Mam pytanie. Między polarem a tą naszywką jest taśma? bo na zdjęciach słabo widać

Jest taśma ;)

Posted

help help help.

Dostałam od znajomej w spadku po jej dogu, świetny skórzany kaganiec. ręcznie robiony. Niestety długo leżał w szafce nieużywany i się odkształcił.
Jak przywrócić miękkość i kształt skórze ? słyszałam o jakimś natłuszczaniu ??.. hmm są w necie jakies tutoriale hehehe ?

Posted

Zamocz na godzine w oleju do skór najlepiej jak bedzie lekko podgrzany, , nastepnie wypchaj go gazetami wsiakna nadmiar tłuszczu i utrzymaja kształt, najlepiej jakby polezal w ciepłym miejscu na słoncu albo niedaleko ciepłego kaloryfera ale napewno nie na kaloryferze ;)

Posted

moon_light napisał(a):
help help help.

Dostałam od znajomej w spadku po jej dogu, świetny skórzany kaganiec. ręcznie robiony. Niestety długo leżał w szafce nieużywany i się odkształcił.
Jak przywrócić miękkość i kształt skórze ? słyszałam o jakimś natłuszczaniu ??.. hmm są w necie jakies tutoriale hehehe ?

Jak jeszcze pracowałam w stajni to wszelkie sprzęty typu siodła czy ogłowia zabezpieczaliśmy zwykłym olejem roślinnym :)

Posted

Luzia&Funia napisał(a):
Jak jeszcze pracowałam w stajni to wszelkie sprzęty typu siodła czy ogłowia zabezpieczaliśmy zwykłym olejem roślinnym :)

Oleje roslinne zle wpływaja na skore :-/

Posted

SZPiLKA23 napisał(a):
Zamocz na godzine w oleju do skór najlepiej jak bedzie lekko podgrzany, , nastepnie wypchaj go gazetami wsiakna nadmiar tłuszczu i utrzymaja kształt, najlepiej jakby polezal w ciepłym miejscu na słoncu albo niedaleko ciepłego kaloryfera ale napewno nie na kaloryferze ;)

później można "polerować" skórę (jak buty) żeby nadmiar tłuszczu zlikwidować, po za tym będzie się ładnie świecić