Zuzia&Snoopy Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Agnes napisał(a):"widzialam Twojego psa w obrozach Tani (na kynologicznym) i to mega wielkie kolko mnie przerazilo" ;) Ale tutaj chodzi o zdjęcie ;) Quote
DorkaWD Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 [quote name='MakeBelieve']Magda, myślisz, że krasnale? Bo ja właśnie nie wiem ;P Pomoze ktoś jeszcze? Nie dziwię Ci się,że masz taki dylemat... też mam zamęt w głowie od tych kolorów i wzorów :crazyeye: :loveu: Ja bym obstawiała to --> lub krasnale :loveu: A najlepiej to obie :evil_lol: Quote
Agnes Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Zuzia&Snoopy napisał(a):Ale tutaj chodzi o zdjęcie ;) aaaa to sorki ;) Ale reszty wypowiedzi sie zgadza ;) (mojej) Quote
gops Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Squ napisał(a):Skąd wiesz jakie są okucia, skoro nie masz obroży z activdoga? widze po zdjeciach spojz na zdjecia obroz Marty 2,5cm czy pitmana a potem spojz na okucia od Tani zanim napisze cokolwiek negatywnego o czyms sprawdzam o czym mowie , i przejzalam ich strone mase razy sa duzo ciensze co za tym idzie slabsze kazdy ma swoje zdanie , mi sie nie podobaja wiec nie bd ich kupowac :) tak samo jak rogzy sie mechaca, lupiny sa sztywny a pitmany nie maja super wzorkow ale kazda z tych firm ma jakas zalete np pitmany sa bardzo wytrzymale mam sztuk 5 . wierze ze obroze Tani tez maja w sobie cos fajnego tylko ja tego nie widze ;p Quote
Unbelievable Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 gops napisał(a):widze po zdjeciach spojz na zdjecia obroz Marty 2,5cm czy pitmana a potem spojz na okucia od Tani zanim napisze cokolwiek negatywnego o czyms sprawdzam o czym mowie , i przejzalam ich strone mase razy sa duzo ciensze co za tym idzie slabsze ale za to te okucia są spawane w przeciwieństwie do np. Mek rogzowych ;) Quote
gops Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Unbelievable napisał(a):ale za to te okucia są spawane w przeciwieństwie do np. Mek rogzowych ;) ja wiem ze przy 7kg psie to starczy ale przy zrywny 17kg niekoniecznie :) i gdybym miala cos kupic od Tani to na pudelsa bo na suke bym sie zwyczajnie bala do rzeczy Marty jestem przekonana nie raz mialam i teraz tez mam , a z tymi nowymi okuciami to juz wogole swietne obroze robia , lepsze niz byly okucia sa bardzo wazne przy silnych psach i ja na to takze zwracam uwage a wlasciwie glownie na to a dopiero potem patzre na wzorki Quote
Unbelievable Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 gops napisał(a):ja wiem ze przy 7kg psie to starczy ale przy zrywny 17kg niekoniecznie :) i gdybym miala cos kupic od Tani to na pudelsa bo na suke bym sie zwyczajnie bala do rzeczy Marty jestem przekonana nie raz mialam i teraz tez mam , a z tymi nowymi okuciami to juz wogole swietne obroze robia , lepsze niz byly okucia sa bardzo wazne przy silnych psach i ja na to takze zwracam uwage a wlasciwie glownie na to a dopiero potem patzre na wzorki Kaduszka też do małych nie należy, a szelki od Tani ma i jeszcze żyją :diabloti: tak samo jak i inne akcesoria u cięższych psów ;) Quote
Pinesk@ Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Mi tam się wyroby z ActivDOG'a podobają, ładnie wyglądają na psach ale co do jakości wypowiedziec się nie mogę bo nie posiadam nic z owych produktów ;) Quote
gops Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Unbelievable napisał(a):Kaduszka też do małych nie należy, a szelki od Tani ma i jeszcze żyją :diabloti: tak samo jak i inne akcesoria u cięższych psów ;) pies psu nie rowny znam 60kg mix podhalana co od 7 lat chodzi w jednej 2cm chabie na zatrzasku :) wazne ze Ci sie podoba i u was sie bd sprawdzac moja suka jest inna wiec ja nie ryzykuje i uzywam tylko rzeczy ktorych jestem pewna takie same okucia mam w obrozy pudelsa trixie z chusta jak mi pokazesz rzucajacego sie psa powyzej 20kg na obrozy od Tani ktora przezyje dluzej niz tydzien z tymi okuciami co ma Zuza to sie przekonam :diabloti: bo za pitmana, rogza czy obroze od Marty to ja moge poreczyc ze napewno kolko nie zawiedzie ;) bo w tej chwili mowie tylko o kolku . a obroza ogolnie mi sie nie podoba , tzn przyznam ze jedna mi sie podoba (w czachy ):evil_lol: ale poki co sie nie zdecyduje Quote
NightQueen Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 [/QUOTE">Agnes;15453391 Co do szelek..nie uwierze, ze to taki model i juz... na blogu Tani widac zdjecia w tych szelkach i widac tez, ze nie sa dobrze dopasowane do psow. Modele tych szelek byly juz tu nie raz prezentowane, przez innych "producentow" i nigdzie tak to nie wygladalo. [/QUOTE napisał(a): ja też widziałam ten krój szelek na psie i to nie raz i faktycznie one są blisko za pachami jak na zdjęciach Tani. A forum już na tym polega, żeby dyskutować :cool3: [QUOTE]ja wiem ze przy 7kg psie to starczy ale przy zrywny 17kg niekoniecznie :smile: i gdybym miala cos kupic od Tani to na pudelsa bo na suke bym sie zwyczajnie bala tak się czasami zastanawiam czy ty piszesz o psie czy o jakiejś 400 kg krowie? Rozumiem że możesz czegoś nie lubić, mnie osobiście pitman nie przekonuje, ale nie przesadzaj mówiąc że obroże z firm (lupine, rogz, activdog) się rozsypują przy większym psie, dobrze wiesz ilu ludzi na tym wątku (i nie tylko) ma te obroże i sprawdzają się świetnie (nie mówię o swoim psie bo to akurat żadne wyzwanie dla obroży), noszą je psy 40, 50 kg i jest dobrze, więc jakim cudem na twojej 17 kg suce wszystko się rozsypuje? nie wierze że można mieć aż takiego dużego pecha żeby nabywać obroże felerne przy tej ilości rzeczy jaką ty kupujesz dla psów. Quote
gops Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 NightQueen napisał(a):ja też widziałam ten krój szelek na psie i to nie raz i faktycznie one są blisko za pachami jak na zdjęciach Tani. tak się czasami zastanawiam czy ty piszesz o psie czy o jakiejś 400 kg krowie? Rozumiem że możesz czegoś nie lubić, mnie osobiście pitman nie przekonuje, ale nie przesadzaj mówiąc że obroże z firm (lupine, rogz, activdog) się rozsypują przy większym psie, dobrze wiesz ilu ludzi na tym wątku (i nie tylko) ma te obroże i sprawdzają się świetnie (nie mówię o swoim psie bo to akurat żadne wyzwanie dla obroży), noszą je psy 40, 50 kg i jest dobrze, więc jakim cudem na twojej 17 kg suce wszystko się rozsypuje? nie wierze że można mieć aż takiego dużego pecha żeby nabywać obroże felerne przy tej ilości rzeczy jaką ty kupujesz dla psów. znajdz mi post w ktorym pisalam zle o okuciach lub zatzraskaxch lupina lub rogza nigdy tego nie napisalam wiec nie wiem skad to wzielas mialam mase rogzow i Lki czy Xlki zadnej nigdy nie zerwala (zerwala Mki ale to moja wina bo powinna chodzic juz w Lkach), fakt ze sie mechacily i rdzewialy kolka to co innego ,zatrzaski i kolka maja wporzadku na pitmana nigdy nie powiem zlego slowa ,sa to moje ulubione obroze i napewno moja suka sobie z nimi nie poradzi TY majac 10kg czy mniej psa zapewne nie masz takich problemow a ja mam i wcale mnie to nie cieszy ami play poszedl zatrzask ,rd sie odpinalo Mka, trixie poszedl zatzrask , hilton kolko , dingo kolko :) a ostanio zerwala kolko w kolczatce ale to byly kolce za 10zl wiec luzik i nie rozsypuje sie wszystko , nigdy nie mialam zastrzezen do wyrobow Marty ,pitmana czy lupine ale tu sie juz powtarzam niepotrzebnie i rowniez nie powiedzialam ze aktivdog sie rozsypuje nie wiem sakd TY bierzesz takie bzdury :) powiedizalam ze widac na zdjeciach ze maja slabe kolka czytaj ze zrozumieniem Quote
vpassione Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 [quote name='NightQueen']ja wiem ze przy 7kg psie to starczy ale przy zrywny 17kg niekoniecznie i gdybym miala cos kupic od Tani to na pudelsa bo na suke bym sie zwyczajnie bala tak się czasami zastanawiam czy ty piszesz o psie czy o jakiejś 400 kg krowie? Rozumiem że możesz czegoś nie lubić, mnie osobiście pitman nie przekonuje, ale nie przesadzaj mówiąc że obroże z firm (lupine, rogz, activdog) się rozsypują przy większym psie, dobrze wiesz ilu ludzi na tym wątku (i nie tylko) ma te obroże i sprawdzają się świetnie (nie mówię o swoim psie bo to akurat żadne wyzwanie dla obroży), noszą je psy 40, 50 kg i jest dobrze, więc jakim cudem na twojej 17 kg suce wszystko się rozsypuje? nie wierze że można mieć aż takiego dużego pecha żeby nabywać obroże felerne przy tej ilości rzeczy jaką ty kupujesz dla psów. Podpisuje się pod tym. Gops, może warto zacząć z swoja suką pracować - skoro potrzebny pitman żeby 20 kilowy piesek sie nie zerwał. Współczuje. Jak dla mnie śmiesznie wyglądają psy średnie, czy wręcz małe, mające 4cm obrożę na szyjce (nie mówię o charcich) - rzecz gustu. Activdoga nie mam, ale widziałam obroże na psach, nie wygląda to licho i nie widzę potrzeby robić komuś antyreklamy. Quote
Agnes Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 [quote name='vpassione']Podpisuje się pod tym. Gops, może warto zacząć z swoja suką pracować - skoro potrzebny pitman żeby 20 kilowy piesek sie nie zerwał. Współczuje. czego wlasciwie? :roll::evil_lol: [quote name='vpassione']Jak dla mnie śmiesznie wyglądają psy średnie, czy wręcz małe, mające 4cm obrożę na szyjce (nie mówię o charcich) - rzecz gustu. a suka gops nosi takie? No teraz to juz jest czepianie dla czepiania i zaraz pojedziemy po wszystkich obrozach, psach w tym watku, tylko badzmy sprawiedliwi:diabloti: Bez przesady, temat dotyczy activdoga:evil_lol: [quote name='vpassione']Activdoga nie mam, ale widziałam obroże na psach, nie wygląda to licho i nie widzę potrzeby robić komuś antyreklamy. A jak ktos zle pisal o innych firmach, to moze byc? Bo ja tu roznicy nie widze ;) Widzialam tez negatywne opinie o rzeczach Marty (em jej Tza), ktore byly wg mnie wyssane z palca i co? Tak mozna? Quote
gops Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 [quote name='vpassione']Podpisuje się pod tym. Gops, może warto zacząć z swoja suką pracować - skoro potrzebny pitman żeby 20 kilowy piesek sie nie zerwał. Współczuje. Jak dla mnie śmiesznie wyglądają psy średnie, czy wręcz małe, mające 4cm obrożę na szyjce (nie mówię o charcich) - rzecz gustu. Activdoga nie mam, ale widziałam obroże na psach, nie wygląda to licho i nie widzę potrzeby robić komuś antyreklamy. suke mam bardzo posluszna , jedynie nie lubi niektorych innych psow poniewaz byla 3 razy powaznie pogryziona i sie jej nie dziwie ze tak reaguje ja akurat z pitmana kupuje 3cm , ogolnie suka nosi 2,5 lub 3cm obroze ja nie chcialam robic im antyreklamy , wyrazilam swoje zdanie ktore inni pociagneli dalej i dlatego rozpetala sie dyskusja :) i nadal podtrzymuje moje slowa po to jest forum , nie raz padaly tu zle opienie o rogzach ,lupine czy innych i nikogo to tak nie ruszylo jak moje posty o aktiv dogu a pozatym cena dla mnie jest duzo za duza za kawalek tasiemki polaru Quote
Migori Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Gops, piszesz o kółkach w obroży, a jak to jest ze smyczami? Wspominałaś, że używasz Dingo czy Chaby (w sumie na jedno wychodzi) regulowanych, tam też są kółka i co? Nie pękają? Są jeszcze słabsze niż w obrożach ActivDog. Też nie raz zastanawiałam się jakim cudem Miśka (suczka Gops) rozpieprza w drobny mak te obroże. Sama mam 30kg sukę, która się świga na obrożach, nosiła swego czasu 18mm Lupine i 18mm Hamiltona i obroże żyły. Zarówno kółka jak i zatrzaski. Zawiodło kółko od szelek od Taks, ale o tym wspominałam nie raz. ActiveDog ma moja koleżanka dla swojej springerki (szalonej i zrywnej) i obroża ma sie świetnie, kumpela bardzo zadowolona. Może jak te metalowe okucia takie ważne, to przerzućmy się na krowie łańcuchy hehehe :) Quote
vpassione Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Agnes napisał(a):czego wlasciwie? :roll::evil_lol: Czego współczuje? Bo "potrzebny pitman żeby 20 kilowy piesek sie nie zerwał". Agnes napisał(a):a suka gops nosi takie? No teraz to juz jest czepianie dla czepiania i zaraz pojedziemy po wszystkich obrozach, psach w tym watku, tylko badzmy sprawiedliwi:diabloti: Bez przesady, temat dotyczy activdoga:evil_lol: To była ogólna uwaga, w ramach tematu, który dotyczy m.in obroży. Agnes napisał(a):A jak ktos zle pisal o innych firmach, to moze byc? Bo ja tu roznicy nie widze ;) Widzialam tez negatywne opinie o rzeczach Marty (em jej Tza), ktore byly wg mnie wyssane z palca i co? Tak mozna? To co za problem odpowiedzieć takiej osobie? Ja napisałam w tym wypadku, bo akurat jestem z doskoku. Nie ślęczę w temacie 24h/dobę, w dodatku moja suka jakieś 2 lata w tej samej obroży(rogz, który ani nie chce się rozpaść, ani rdzewieć - na całe wakacje spędzone w wodzie, ani mechacić). Quote
gops Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Magda25 napisał(a):Gops, piszesz o kółkach w obroży, a jak to jest ze smyczami? Wspominałaś, że używasz Dingo czy Chaby (w sumie na jedno wychodzi) regulowanych, tam też są kółka i co? Nie pękają? Są jeszcze słabsze niż w obrożach ActivDog. Też nie raz zastanawiałam się jakim cudem Miśka (suczka Gops) rozpieprza w drobny mak te obroże. Sama mam 30kg sukę, która się świga na obrożach, nosiła swego czasu 18mm Lupine i 18mm Hamiltona i obroże żyły. Zarówno kółka jak i zatrzaski. Zawiodło kółko od szelek od Taks, ale o tym wspominałam nie raz. Activegod ma moja koleżanka dla swojej springerki (szalonej i zrywnej) i obroża ma sie świetnie, kumpela bardzo zadowolona. Może jak te metalowe okucia takie ważne, to przerzućmy się na krowie łańcuchy hehehe :) bosz w jaki drobny mak ? Magdo nie w drobny mak tylko puszczaja "dziadoskie" klipsy i kolka smyczy uzywam roznych , mam 2,5cm i 2cm chaby spisuja sie swietnie, mam plecione i skorzane wszystko jest okey linowa dingo poszla po roku dopiero wlasnie powyrywala 2 kolka z przpeinana dalej uwazam ze kawalek tasiemki i polaru nie moze byc porzadny , tak sie nie da :) napewno nie tak porzadny jak ja wymagam Quote
BBeta Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Najwięcej krytycznych słów pod adresem ActivDoga napisały osoby, które wyrobów Tani nie miały nigdy w rękach, ciekawe :cool3: gops, jak czytam Twoje posty w tym temacie to też odnosze wrażenie, że masz co najmniej 60kg mastifa, a nie 17kg kundelka :diabloti: Quote
Migori Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 gops napisał(a):bosz w jaki drobny mak ? Magdo nie w drobny mak tylko puszczaja "dziadoskie" klipsy i kolka smyczy uzywam roznych , mam 2,5cm i 2cm chaby spisuja sie swietnie, mam plecione i skorzane wszystko jest okey linowa dingo poszla po roku dopiero wlasnie powyrywala 2 kolka z przpeinana dalej uwazam ze kawalek tasiemki i polaru nie moze byc porzadny , tak sie nie da :) napewno nie tak porzadny jak ja wymagam Gops, spokojnie :) Meliska od rana ;) Wiesz sama, że pisząc "w drobny mak" troszkę ukoloryzowałam :) Tak jak napisałam, że mogę zrozumieć dlaczego pękają kółka i zatrzaski od rogza, a nie pęka dziadowskie (wg mnie) kółko do regulacji długości smyczy firmy Chaba. Mam smycz Chaba, mam smycz Dingo (obie regulowane) i te kółeczka są mizerne. Ogólnie nie uznaję rzeczy robionych, mam awersję zarówno do taksowych akcesoriów, Marty, czy Tani, a o PitManie nie wspomnę (ale może w jego wypadku miałam pecha), tak samo przejechałam się na LosFerros. Nie chce się sprzeczać, ale obroże ActiveDog mają taśmę podkładową, są bardzo dokładnie szyte. Quote
Marta_Ares Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 to ja się wtrącę w sprawie tych szelek norweskich, wiem że taki typ, bo nawet te które robiliśmy dla Mayki tez wyglądały jakby miała je bardzo blisko za pachami, ale tak nie jest. Natomiast te z blogu activdog wyglądają jakby jednak były troche za małe chyba? szczególnie ten zatrzask na łapach.... http://i84.photobucket.com/albums/k35/Tanieczka/na%20drozdowisko/Msz1.jpg http://i84.photobucket.com/albums/k35/Tanieczka/na%20drozdowisko/Msz2.jpg http://i84.photobucket.com/albums/k35/Tanieczka/na%20drozdowisko/Toro8752.jpg http://i84.photobucket.com/albums/k35/Tanieczka/na%20drozdowisko/szele10.jpg tutaj juz zdecydowanie lepiej to wyglada http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs150.ash2/40835_145407435477687_100000252933688_351359_1582484_n.jpg Quote
Migori Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 [quote name='Marta_Ares'] tutaj juz zdecydowanie lepiej to wyglada http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs150.ash2/40835_145407435477687_100000252933688_351359_1582484_n.jpg Tu, to niewiele widać, tak szczerze mówiąc. Tylko czy w przypadku tych szelek to nie jest wina właściciela? Może źle wymierzył psa ? Ale fakt ten zatrzask pod pachą wygląda nieciekawie. Quote
Marta_Ares Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 w większości przypadków to na pewno chodzi o źle podane wymiary, chociaż to zawsze mniej więcej proporcjonalnie sie układa do obwodu psa Quote
NightQueen Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 [quote name='gops']znajdz mi post w ktorym pisalam zle o okuciach lub zatzraskaxch lupina lub rogza nigdy tego nie napisalam wiec nie wiem skad to wzielas A ty mi znajdź fragment mojej wypowiedzi który się tyczy okuć i zatrzasków :cool3: pisałam ogólnie o obrożach, więc czytaj ze zrozumieniem TY majac 10kg czy mniej psa zapewne nie masz takich problemow a ja mam i wcale mnie to nie cieszy Owszem mam 8 kg psa, aczkolwiek zdarza mi się prowadzić inne psy na smyczy, czasem psy ściągnięte z łańcucha które w życiu na smyczy nie chodziły i jakoś obroże wytrzymują, a nie są one ani firmowe, ani wybitnie bezpiecznie, a jednak nie zrywają się, więc tym bardziej dziwi mnie twoje podejście do okuć czy zatrzasków. i rowniez nie powiedzialam ze aktivdog sie rozsypuje nie wiem sakd TY bierzesz takie bzdury :) powiedizalam ze widac na zdjeciach ze maja slabe kolka czytaj ze zrozumieniem myślę analogicznie tzn. piszesz że okucia w activdog są słabe więc z założenia coś słabego się rozsypuje Naucz psa chodzić na smyczy i będzie po problemie ;) Jak dla mnie śmiesznie wyglądają psy średnie, czy wręcz małe, mające 4cm obrożę na szyjce (nie mówię o charcich) - rzecz gustu. ja już pomijam tę kwestie (też mi się to okropnie nie podoba :roll:) [quote name='Agnes']a suka gops nosi takie? No teraz to juz jest czepianie dla czepiania i zaraz pojedziemy po wszystkich obrozach, psach w tym watku, tylko badzmy sprawiedliwi:diabloti: Bez przesady, temat dotyczy activdoga:evil_lol: wątek dotyczy wszystkich obroży,smyczy itd. nie tylko avtivdoga :cool3: [quote name='Agnes']A jak ktos zle pisal o innych firmach, to moze byc? Bo ja tu roznicy nie widze ;-) Widzialam tez negatywne opinie o rzeczach Marty (em jej Tza), ktore byly wg mnie wyssane z palca i co? Tak mozna? to już się robi śmieszne :shake: Quote
Agnes Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 NightQueen kiepsko zacytowalas moja wypowiedz, wyrwane z kontekstu ;) Jesli zerkniesz raz jeszcze nie tyczyla sie ona firm, a szerokosci obrozy - co ma piernik do wiatraka? ;) I wreszcie sie tu cos dzieje, bez ciumciania i niuniania:diabloti: Quote
MaDi Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Zrobiło się gorąco... Dla podratowania opinii wyrobów ręcznych powiem tylko,że w niedzielę szelki od Taks przeżyły atak bernardyna. Szarpałam, podnosiłam, gryzł je, tarzały się po asfalcie i trawie. Moje 2 psy kotłowały się z agresorem, dzięki szelkom jednego psa udało mi się wyciągnąć z pod bernardyna,a drugiego utrzymać po ataku gdyby miały obroże pewnie by się to źle skończyło. Wyroby są powierzchownie zniszczone na szczęście nic nie pękło. Niestety kiedyś przy szarpnięciu 21kg psa pękły nici na szelkach od TZta Marty, całość jednak nie puściła więc nic strasznego na szczęście się nie stało. Quote
Recommended Posts