DorkaWD Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Właśnie zrobiłam przegląd rzeczy od activdoga i... piszę e-mail z prośbą o cennik :) Wzory taśm są bajeczne! :loveu: Polar u nas się nie nada, ale co za problem zamówić wersję bez polaru? :cool3: Quote
Unbelievable Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 polar w activdogach jest tylko opcją, a nie koniecznością ;) mam tylko marne zdjęcie Szczurzego w nowej obroży postaram się zrobić ładniejsze zdjęcie jak choć trochę więcej światła się pokaże ;) Quote
Coffee&Nera Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Poszukuje jakis szeleczek najlepiej M z rogza lub S z RD. Tanio :) Quote
gops Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 polar to jedna rzecz ktora mnie drazni ,nastepna to zatrzaski sa bardzo slabe mialam takie, zaciski sa inne -moim zdaniem brzydkie , tasmy nie wydaja sie mocne i wogole obroza nie robi wrazenia porzadnej ale wlasnie dlatego jest tyle roznych firm aby kazdy znalazl cos dla siebie :) Quote
puchu Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 De gustibus... Zaciski masz dwa rodzaje (taki dziwny i lupinowy), taśmy są mocne i bardzo porządnie szyte. Szczurze obroże noszą się bardzo dobrze i to na pewno nie ostatnie od Tani. Quote
gops Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 puchu napisał(a):De gustibus... Zaciski masz dwa rodzaje (taki dziwny i lupinowy), taśmy są mocne i bardzo porządnie szyte. Szczurze obroże noszą się bardzo dobrze i to na pewno nie ostatnie od Tani. ja nikomu nie zabraniam kupowac u nich mowie ze mi sie wcale nie podobaja wiec nie kupie , wyrazam swoja opinie a zaciski te lupinowe rowniez mi sie nie podobaja, takie rogzowe sa najlepsze wedlug mnie tzn najlepiej spelniaja role zacisku Quote
NightQueen Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 gops napisał(a): a zaciski te lupinowe rowniez mi sie nie podobaja, takie rogzowe sa najlepsze wedlug mnie tzn najlepiej spelniaja role zacisku a ja znowu bardziej wole zacisk lupine, zacisk rogza nie luzuje się gdy pies nie ciągnie, tylko zostaje zaciągnięty (przynajmniej wszystkie moje obroże się tak zachowywały), lupine luzuje się automatycznie samo, po za tym lubię jak są dwa kółka, jedno do przypięcia smyczy a drugie do ID ;) Quote
gops Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 NightQueen napisał(a):a ja znowu bardziej wole zacisk lupine, zacisk rogza nie luzuje się gdy pies nie ciągnie, tylko zostaje zaciągnięty (przynajmniej wszystkie moje obroże się tak zachowywały), lupine luzuje się automatycznie samo, po za tym lubię jak są dwa kółka, jedno do przypięcia smyczy a drugie do ID ;) dlatego najbardziej lubie zaciski od taks ;p bo maja dodatkowe kolko ktorego uzywam do adresowki Quote
Avaloth Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 mój rogzowy też tak ma(że zostaje zaciągnięty), co zresztą mnie wkurza, bo pies przez to mi nie wie, kiedy ma smycz luźną a kiedy nie. ale nie miałam nigdy lupiny więc nie mogę powiedzieć co lepsze. a taśmy Tani w większości mi się bardzo podobają, co do jakości nie wiem, bo nie widziałam na żywo, ale jak dla mnie robią wrażenie ;) Quote
NightQueen Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 miałam parę rzeczy od taks, ale akurat nie zaciski. Najlepiej wg. mnie sprawdzają się łańcuszkowe zaciski, najlepiej i najszybciej się luzują, tylko minus jest taki że łańcuszki farbują sierść, no i ogólnie lubią się w nią wplątywać. O tak, taśmy activdog są super, kusi mnie żeby coś zamówić, ale zrobię sobie przerwę. A powiedzcie mi czy polar nie wyciera sierści? tak jak np. filc na skórzanych obrożach? Quote
MakeBelieve Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 A ja właśnie mam dylemat, bo Tania ma nowe taśmy i nie wiem którą wziąć dla Daisy: I ew. jaka taśma podkładowa i polarek xD Quote
Zuzia&Snoopy Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 gops napisał(a):polar to jedna rzecz ktora mnie drazni ,nastepna to zatrzaski sa bardzo slabe mialam takie, zaciski sa inne -moim zdaniem brzydkie , tasmy nie wydaja sie mocne i wogole obroza nie robi wrazenia porzadnej A zamawiałaś coś kiedyś u Tani? ;) gops napisał(a):dlatego najbardziej lubie zaciski od taks ;p bo maja dodatkowe kolko ktorego uzywam do adresowki U Tani też można domówic dodatkowe kółko do obroży ;) Nie wiem jak to wygląda itd. bo nie zamawiałam ale wiem że można ;) Ja jestem bardzo zadowolona :) Widac że obróżki są bardzo dobrze wykonane. Zobaczymy co będzie dalej :evil_lol: Później wstawię zdjęcia z nowymi nabytkami na łaciatym :D Quote
Feigned Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Zuzia, czekamy :cool3: Marta, krasnale na yorasach fajnie wyglądają :) Quote
puchu Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 gops napisał(a):ja nikomu nie zabraniam kupowac u nich mowie ze mi sie wcale nie podobaja wiec nie kupie , wyrazam swoja opinie a zaciski te lupinowe rowniez mi sie nie podobaja, takie rogzowe sa najlepsze wedlug mnie tzn najlepiej spelniaja role zacisku Przecież też tylko wyraziłam swoją opinię. Rogzowych nie lubię, bo się nie luzują. Najlepiej dla mnie sprawują się właśnie lupinowe i łańcuszkowe. Trixie ma nową piękną fioletową taśmę :loveu: Trzeba uzupełnić Szczurzą szafę o ten kolor ;) Quote
gops Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Zuzia&Snoopy napisał(a):A zamawiałaś coś kiedyś u Tani? ;) U Tani też można domówic dodatkowe kółko do obroży ;) Nie wiem jak to wygląda itd. bo nie zamawiałam ale wiem że można ;) Ja jestem bardzo zadowolona :) Widac że obróżki są bardzo dobrze wykonane. Zobaczymy co będzie dalej :evil_lol: Później wstawię zdjęcia z nowymi nabytkami na łaciatym :D nie zamawialam i nie zamowie poniewaz mi sie nie podobaja widzialam Twojego psa w obrozach Tani (na kynologicznym) i to mega wielkie kolko mnie przerazilo :) moj pies milaby to na jeden spacer sorry ale dla mnie to jest minus, obroza dosc szeroka a okucia slabe o szelkach juz nie mowie skoro wy uwazacie ze to taki model :) dla mnie one sa za blisko pach wystraczylo by 2cm roznicy Quote
DorkaWD Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Czyli osoba od activdog jest na forum :) Proszę linka do tej osoby, bo na e-mail nie odpowiedziała a ja w gorącej wodzie kąpana :eviltong: Quote
rev Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Czyli osoba od activdog jest na forum :) Proszę linka do tej osoby, bo na e-mail nie odpowiedziała a ja w gorącej wodzie kąpana :eviltong: http://www.dogomania.pl/members/33731-Od-Nowa Quote
sator_k_ Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 DorkaWD napisał(a):Czyli osoba od activdog jest na forum :) Proszę linka do tej osoby, bo na e-mail nie odpowiedziała a ja w gorącej wodzie kąpana :eviltong: Szybciej na mailu Ci odpowie niż na dogo, ale próbuj ;) Quote
MakeBelieve Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Magda, myślisz, że krasnale? Bo ja właśnie nie wiem ;P Pomoze ktoś jeszcze? Quote
Zuzia&Snoopy Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 [quote name='gops']nie zamawialam i nie zamowie poniewaz mi sie nie podobaja widzialam Twojego psa w obrozach Tani (na kynologicznym) i to mega wielkie kolko mnie przerazilo :) moj pies milaby to na jeden spacer sorry ale dla mnie to jest minus, obroza dosc szeroka a okucia slabe o szelkach juz nie mowie skoro wy uwazacie ze to taki model :) dla mnie one sa za blisko pach wystraczylo by 2cm roznicy Oczywiście jednemu może się coś podobac, drugiemu coś innego i ja to doskonale rozumiem ;) Tylko strasznie nie lubię, jak ktoś wypowiada się na jakiś temat a nie ma o nim zielonego pojęcia (skoro nie kupowałaś, to nie wiesz :D ). Możesz mi wierzyc ale koło jest dokładnie takie samo jak w lupinach! Szerokośc obroży możesz sobie dobrac jaki chcesz, przecież to są obroże szyte na zamówienie ;) Ja akurat lubię szersze. Co do wytrzymałości to nie wypowiadam się na ten temat, bo łaciaty nie był w nich jeszcze na spacerze ;) Ok, to tyle ode mnie, czas na zdjęcia :D Na modelu :) Quote
Squ Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 gops napisał(a):nie zamawialam i nie zamowie poniewaz mi sie nie podobaja widzialam Twojego psa w obrozach Tani (na kynologicznym) i to mega wielkie kolko mnie przerazilo :) moj pies milaby to na jeden spacer sorry ale dla mnie to jest minus, obroza dosc szeroka a okucia slabe Skąd wiesz jakie są okucia, skoro nie masz obroży z activdoga? Quote
Agnes Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Squ napisał(a):Skąd wiesz jakie są okucia, skoro nie masz obroży z activdoga? Pisala, ze widziala... Nie rozumiem takiego obruszenia, temat zostal zalozony po to zeby dyskutowac, obroze activdoga sa nowoscia i w czym problem, ze komentujemy ta "nowosc" ? Ja widzialam na zywo szelki, gops widziala obroze, wiec w czym problem? Musza byc achy i ochy? ;) Co do szelek..nie uwierze, ze to taki model i juz... na blogu Tani widac zdjecia w tych szelkach i widac tez, ze nie sa dobrze dopasowane do psow. Modele tych szelek byly juz tu nie raz prezentowane, przez innych "producentow" i nigdzie tak to nie wygladalo. Tyle ode mnie na ten temat. Quote
rev Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Co do szelek..nie uwierze, ze to taki model i juz... na blogu Tani widac zdjecia w tych szelkach i widac tez, ze nie sa dobrze dopasowane do psow. Modele tych szelek byly juz tu nie raz prezentowane, przez innych "producentow" i nigdzie tak to nie wygladalo. Tania dostała wymiary i uszyła szelki według nich. Jaki ma wpływ na to, że nie pasują one na psa? Miały odpowiadać podanym wymiarom i jeśli odpowiadają, to w tym miejscu jej praca i rola się kończy :mdrmed: Poza tym szelki norweskie mają to do siebie, że na zdjęciach lubią wyglądać na niedopasowane. Quote
Zuzia&Snoopy Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Agnes napisał(a):Pisala, ze widziala... Przepraszam, miałam już nie pisac ale mnie tak kusiiii :evil_lol: Gdzie pisała że widziała? :hmmmm: czy coś przeoczyłam? Quote
Agnes Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 [quote name='Zuzia&Snoopy']Przepraszam, miałam już nie pisac ale mnie tak kusiiii :evil_lol: Gdzie pisała że widziała? :hmmmm: czy coś przeoczyłam? "widzialam Twojego psa w obrozach Tani (na kynologicznym) i to mega wielkie kolko mnie przerazilo" ;) Endher ja nie mowie ze to wina Tani, pewnie ze nie, ale po co pisac (tutaj), ze sa dobre skoro nie sa?;) Nie kazdy tez to musi wiedziec, a widzac takie szelki, niekoniecznie wpadna "jemu" w oko ;) W kazdym razie mnie to razi i wiem, ze nie tylko mnie. Skoro tak szelki wychodza, takie zdjecia przysylaja i podaja wymiary, to warto akurat takie zdjecia reklamowac? Moge tutaj wkleic dokladnie o ktore mi chodzi, ale kto sledzi blog Tani dobrze wie Quote
Recommended Posts