Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Widziałam Tani wyroby osobiście, bo jedno "moje dziecko" ma komplecik w krasnoludki i są świetne :-) Ja czekam na moje jelonki i rock :) Smycz rogza od Marty już przyszła - super! Idealny rozmiar dla gównarzerii rudej ;)

Posted

pokaż ;p

ja sobie zbieram kasę na Ecollara - fajnie wyglądają no i szerokość jest dobra. A ja zobaczę 5cm na DONu to będę się zastanawiać ;p No i muszę zbierać na komplecik do sportu ;p

Taki kolor i wzorek ładnie bd wyglądał na moim Rudym(pies z podpisu)? http://www.nutritioncenter.lh.pl/ecollars/sklep/product_info.php?cPath=1_6&products_id=53 czy lepiej niebieską albo zieloną?

Posted

[quote name='HelloKally']pokaż ;p

ja sobie zbieram kasę na Ecollara - fajnie wyglądają no i szerokość jest dobra. A ja zobaczę 5cm na DONu to będę się zastanawiać ;p No i muszę zbierać na komplecik do sportu ;p

Taki kolor i wzorek ładnie bd wyglądał na moim Rudym(pies z podpisu)? http://www.nutritioncenter.lh.pl/ecollars/sklep/product_info.php?cPath=1_6&products_id=53 czy lepiej niebieską albo zieloną?

Mi na rudym czerwony nie leży. Widzę to po swoim Pamirze ma czerwony komet MacLeather i chyba wymienię go na błękitny :evil_lol:

Posted

[quote name='Szerkanka']Marta_Ares, jak sie sprawdzaja te szele zaciskowe?
stosowałam je głównie dla Milana,, wystarczyło kilka pociągnieć jak szarpał i zaczynał normalnie iść przy nodze, bez ciągnięcia,
widziałam że na labradorowym sobie je chwalą kiedyś.

od nas parę osób już zamówiło i to właśnie ten typ z zapięciem z przodu.

chociaż według mnie większy dyskomfort dają te zapinane za łapami (ściągane) :)

Posted

[quote name='NightQueen']

http://i364.photobucket.com/albums/oo88/crazy_toller/ZUMI/09%2009%202010%20WORD/IMG_3016copy.jpg
cudne maleństwo :loveu: kolor smyczy fajnie dopasowany jest, ale wg. mnie jest za szeroka dla takiego szkraba, wiem że urośnie, ale jakoś nie jestem zwolenniczka kupowania rzeczy na wyrost

Ona za miesiąc będzie już dużo większa, bo jest na etapie szybkiego wzrostu (ma 2 miesiące), z całego miotu jest najmniejsza i waży 3,8kg podczas gdy jej brat, który też u nas zostaje waży ok 4,6-5kg :) Koniecznie chciałam rogza odblask, a kupowanie co chwila nówek mi się nie opłaca ;) Na braciszku jeszcze zrobię fotkę do porównania :)

Posted

Guciek napisał(a):
Ona za miesiąc będzie już dużo większa, bo jest na etapie szybkiego wzrostu (ma 2 miesiące), z całego miotu jest najmniejsza i waży 3,8kg podczas gdy jej brat, który też u nas zostaje waży ok 4,6-5kg :) Koniecznie chciałam rogza odblask, a kupowanie co chwila nówek mi się nie opłaca ;) Na braciszku jeszcze zrobię fotkę do porównania :)

wiem, wiem że szczeniaki szybko rosną, ale osobiście nie kupiłam bym smyczy na wyrost, aczkolwiek to kwestia podejścia.

Odblaskowy rogz jest super, sama mam parę rzeczy z tej serii, a pomarańcz do małej bardzo pasuje :loveu:

Posted

HelloKally polecam Collars sama mam jedną 4cm obróżkę ;) tylko my mamy projekt indywidualny ;)
http://i399.photobucket.com/albums/pp80/smileofredwitch/DSC_0070-2.jpg
http://i399.photobucket.com/albums/pp80/smileofredwitch/DSC_0015-7.jpg
Guciek boska ta Twoja Ruda dziewczynka i pomarańcz świetnie do niej pasuje ;)
Onomato-Peja dzięki mi kwiatki też się podobają i nie przypominają mi papieru toaletowego ;)
Marta śliczne te Wasze nowe szele ;)
Diabelkowa zgadza się, że lepiej oglądać na żywo.

Posted

Ktoś pytał o dona w 5 cm, mój co prawda jest przerośnięty jakieś 10 kilo, ale wygląda w miarę jak don :D
to jest 5 cm z Pitmana. moim zdaniem jednak za szerokie, chyba 4 by mi dla niego wystarczyło. a Chester wyjątkowo masywny jak na dona jest.
ale ogólnie nie jest źle, mi się nawet podoba ;)
jakoś zdjęć masakryczna, bo to wycinki są albo zdjęcia specjalni żeby obrożę pokazać :P

Akirze genialnie w tym fiolecie :) pierwsza szczególnie jej pasuje.
Guciek masz zabójczo piękne szczeniaki. zresztą dorosłe psy też *.*

Posted

Mi też się Chester podoba w 5cm :razz:
Ja właśnie zamówiłam obróżkę 5cm od Los Ferros, tą czarno-różową. Jeśli dobrze pamiętam to Akira od Smile też ją ma. :lol:

Posted

no to jak tak mówicie to nie jest źle :D mi ogólnie się też podoba tylko trochę z boku dziwnie wygląda tak bez 5 cm sierści xd
dzięki wszystkim :)

zdjęcia zmniejszyłam xd
a ja zaczynam mieć ochotę na szelki a tata się dalej nie zdecydował.
chyba powoli zaczynam wpadać Oo
co prawda nie kupuję dużo ale mam ochotę. dobrze że jeszcze nie zarabiam xd

czy mi się wydaje czy ostatnimi czasy funky retro się jakoś rozpowszechnił ? xd co chwile na rozmaitych psach ktoś go wstawia i na każdym dobrze wygląda ^^

Posted

Iś & Chester napisał(a):
no to jak tak mówicie to nie jest źle :D mi ogólnie się też podoba tylko trochę z boku dziwnie wygląda tak bez 5 cm sierści xd
dzięki wszystkim :)

zdjęcia zmniejszyłam xd
a ja zaczynam mieć ochotę na szelki a tata się dalej nie zdecydował.
chyba powoli zaczynam wpadać Oo
co prawda nie kupuję dużo ale mam ochotę. dobrze że jeszcze nie zarabiam xd

czy mi się wydaje czy ostatnimi czasy funky retro się jakoś rozpowszechnił ? xd co chwile na rozmaitych psach ktoś go wstawia i na każdym dobrze wygląda ^^

5cm na Krowie jak najbardziej OK, ale lepiej wyglądałby zacisk, nie ugniatałby sierści ;)
Funky retro to najlepszy wzór rogza i cholerka sama bym chciała miec, ale rogzy 4cm jakos mi jednak nie podchodzą ;)

Posted

Onomato-Peja napisał(a):
5cm na Krowie jak najbardziej OK, ale lepiej wyglądałby zacisk, nie ugniatałby sierści ;)
Funky retro to najlepszy wzór rogza i cholerka sama bym chciała miec, ale rogzy 4cm jakos mi jednak nie podchodzą ;)

a no to racja. mi się generalnie zaciski na nim bardziej podobają, lubię jak mu tak zwisa xd i ściąga się przez głowę bez problemu, zakłada, wygodniej po prostu. ale pitman nie ma zacisków, gdyby miał to bym zacisk kupiła.
to następna nasza obroża to będzie 4 cm zacisk xd albo Lupine o ile ma półzaciski.

Posted

Iś & Chester napisał(a):
a no to racja. mi się generalnie zaciski na nim bardziej podobają, lubię jak mu tak zwisa xd i ściąga się przez głowę bez problemu, zakłada, wygodniej po prostu. ale pitman nie ma zacisków, gdyby miał to bym zacisk kupiła.
to następna nasza obroża to będzie 4 cm zacisk xd albo Lupine o ile ma półzaciski.

Pitman ma zaciski, wystarczy napisac to zrobią ;)