Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Endher napisał(a):
Miło Okamia robiło się z Tobą "interesy" :diabloti: :cool3:

http://fc09.deviantart.net/fs71/i/2010/249/f/1/kellson_bodyguard_by_okamiaamaterasu-d2y4ybe.jpg
Naprawdę super wyglądają na Kelly! Mam nadzieje,że będą Wam służyć! :bigcool:

Mi z Tobą również :evil_lol: Szele świetne, już po chrzcie bojowym i zrobiły furorę wśród naszej Policji małomiasteczkowej i żulków :evil_lol: Szkoda tylko że młodej z deka za luźne :eviltong: ale wszystkiego mieć nie można ;)
Teraz zbieram na juliusy dla młodej :)

Co do smyczy ja nie lubię mieć za cienkich, od 2 cm do 3 są ok. mniejsze przy mocnym szarpnięciu wrzynają się w rękę a po za tym muszę czuć że trzymam smycz a nie wstążkę ;) Ale w sumie to też zależy od psa...

Anula Bonowi jak zawsze ślicznie :) ile to cm szerokości?

Posted

Okamia napisał(a):
Mi z Tobą również :evil_lol: Szele świetne, już po chrzcie bojowym i zrobiły furorę wśród naszej Policji małomiasteczkowej i żulków :evil_lol: Szkoda tylko że młodej z deka za luźne :eviltong: ale wszystkiego mieć nie można ;)
Teraz zbieram na juliusy dla młodej :)

Co do smyczy ja nie lubię mieć za cienkich, od 2 cm do 3 są ok. mniejsze przy mocnym szarpnięciu wrzynają się w rękę a po za tym muszę czuć że trzymam smycz a nie wstążkę ;) Ale w sumie to też zależy od psa...

a mozna gdzies na polskiej stronie dostac juliusy ?

Posted

Okamia napisał(a):

dzięki;) to jest 2,5, chciałam kupić 40 mm ale nie było naszego wzroku:evil_lol:

Posted

Mam smycz 30 mm i zdecydowanie nie polecam, za szerokie:shake: Mam tez 2,5 i tez mi zle:roll: Szczegolnie jak suka pociagnie nagle i kant tasmy pojdzie mi po dloni:shake: Kupilam wiec 2,5 z miekkiej tasmy (podwojna bez kantow w sumie) to sie slizga:placz: Poki co najlepsza jest linowa, no i ten rogz:p

Onomato-Peja, doga na L to ja bym nie prowadzila:evil_lol: Wyszlam z zalozenia, ze jak zerwie to doszyje duzy karabinek, a tasma nadal bedzie miekka, wygodna i sliczna:loveu: Hm to moze przepinana L...? Musze polowac na okazje:evil_lol:

Posted

Onomato-Peja napisał(a):
Był przypadek, że Lka się zerwała, ale prowadzony był na niej Dog niemiecki... Poza tym, ja zawsze kupowałam i zawsze będę kupowac smycze L z rogza. Są wytrzymałe, przynajmniej wytrzymały Atosa, potem spaniela Ady (Lucky) a teraz z tego co wiem służą dzielnie DONce od Ana04. ;)

Tak, smycz Lka służy dzielnie już od ponad roku i wytrzymuje Azowe zrywy, a to futro trochę siły ma. :)

A my chyba kupimy róż 5cm od Los Ferros. :eviltong:

Posted

zaba bywaja na wystawach jak sie okazalo ;) mam linowa, ale nie taka i bardzo ja lubie. Z tego co widze przepinana nie jest, tylko masz kolko na raczce, wiec jest mozliwosc skrocenia o polowe. Mam wlasnie taka grubosc (16mm) i jest bardzo gruba przy tym bardzo ciezka (przepinana) wiec zdecydowanie bede kupowac 14mm, karabinczyk czesto wyglada tak samo a jest ciut ciensza.

Posted

zaba14 napisał(a):
ja mam 20mm trixie ale ciągle chodzimy na 2,5 przepinanej z rogza i w tej mi super .. bo jak wezme z trixie to tak jakby czegoś brakowało .. :P ale kusi mnie ta smycz http://allegro.pl/el-perro-smycz-180-cm-exclusive-brass-kolory-i1214466295.html - czy oni bywają na wystawach ?? no i nie wiem ona ma 180cm w całości czy jest przepinana ..? bo coś nie widzę 2 karabinków ..

sa na wystawach
ogladalam ich w sopocie a teraz zamowilam od nich obroze zaciskowa z klamra i odbiera mi Agnes w Warszawie na wystawie wlasnie :)
rowniez nie widze 2 karabinczykow ;p

Posted

Onomato-Peja, doga na L to ja bym nie prowadzila:evil_lol: Wyszlam z zalozenia, ze jak zerwie to doszyje duzy karabinek, a tasma nadal bedzie miekka, wygodna i sliczna:loveu: Hm to moze przepinana L...? Musze polowac na okazje:evil_lol:
zgadnij który taki zdolny :)

Posted

nam żaden rogz L sie nie zepsuł a uzywane były 3 lata przy duzych psach
Luna co prawda normalnie nie ciągnie,ale jak zobaczy pieska to chce isc wiec skupiam uwage na sobie i nie ciagnie(choć pare razy zanim zauwazyłam psa sie zdarzyło), Aslan miał zrywy takkie ze aż ręce bolały :diabloti: i nie było problemu

Posted

Ewa&Duffel napisał(a):

A ja będę w sobotę na wystawie i chyba kupię komplet Rogza z odblaskową nitką, obrożę XL, a smycz L przepinaną, tylko nie wiem, jaki kolor...

Może niebieski?

Każdy ma inne upodobania :) Ja kupuję tylko smycze XL (2,5cm.), bo są mocne i solidne. Kiedyś kupiłam Lkę Rogza i w podskokach się jej pozbyłam. Moim zdaniem karabińczyk nie nadaje się dla dużego psa... Przynajniej nie dla mojego ;)

Posted

Ewa&Duffel napisał(a):

A ja będę w sobotę na wystawie i chyba kupię komplet Rogza z odblaskową nitką, obrożę XL, a smycz L przepinaną, tylko nie wiem, jaki kolor...

Fiolet :razz:

Posted

Diora napisał(a):

Każdy ma inne upodobania :) Ja kupuję tylko smycze XL (2,5cm.), bo są mocne i solidne. Kiedyś kupiłam Lkę Rogza i w podskokach się jej pozbyłam. Moim zdaniem karabińczyk nie nadaje się dla dużego psa... Przynajniej nie dla mojego ;)

No właśnie tak się waham, bo mam smycz XL z Rogza, tylko tą krótką, i średnio wygodna jest, wolałabym węższą. Niby Duffel nie ciągnie jakos strasznie, chociaz czasem sie zdarza...No nie wiem, poza tym przepinana L jednak tańsza jest od XL...porównam sobie na wystawie i zobaczę ;)

Też myślałam nad fioletem, chociaz mamy juz fiolet z Hamiltona, ale jednak ten rogzowy inny jest...niebieski też mi się podoba, chociaż taki zwyczajny jest ;)
jeszcze o brązie myślałam...ale pewnie padnie na fiolet :lol:

Marta, super jest ten hibiskus ! Pasuje Aresowi :loveu: