Onomato-Peja Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Czy wie ktoś gdzie można kupić akcesoria MAG'a ? Quote
Onomato-Peja Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 wiq napisał(a):w Czechach :evil_lol: :diabloti: A może by tak jakiś adres sklepu netowego POLSKIEGO z akcesoriami MAG ? Wiem, ze kiedyś taki był... Quote
wiq Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 już dawno nic mi się nie rzuciło w oczy, wszędzie pit man ;) Quote
CASIA&ttb Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Onomato-Peja napisał(a)::diabloti: A może by tak jakiś adres sklepu netowego POLSKIEGO z akcesoriami MAG ? Wiem, ze kiedyś taki był... był ale ni ma ,choć podobno coś ma się niedługo pojawić(znaczy sklep netowy z akcesoriami MAGa) no a przede wszystkim MAGa można dostac na imrpezach typu Pit Bull Show w całej polsce :razz: z własnych obserwacji napisze tylko że jakośc MAGowych produktów spadł strasznie i jak kiedys obroże kennelowe były nie do zdarcia teraz są delikatnie mówiąc kiepskie... Quote
Onomato-Peja Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 CASIA&ttb napisał(a):był ale ni ma ,choć podobno coś ma się niedługo pojawić(znaczy sklep netowy z akcesoriami MAGa) no a przede wszystkim MAGa można dostac na imrpezach typu Pit Bull Show w całej polsce :razz: z własnych obserwacji napisze tylko że jakośc MAGowych produktów spadł strasznie i jak kiedys obroże kennelowe były nie do zdarcia teraz są delikatnie mówiąc kiepskie... Mówisz? Kurde... a MAG'owe jaszczurki są taaakie fajne :placz: Quote
CASIA&ttb Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Onomato-Peja napisał(a):Mówisz? Kurde... a MAG'owe jaszczurki są taaakie fajne :placz: dotykałam cały asortyment MAGa we wrześniu na zawodach i gdybym nie dotknęła i tylko w necie widziała to bym kupiła a zaraz jak tylko doszłaby paczka klełabym jak szewc... ja mam jeszcze stare dobre MAGowe jeszczury które są rewelacyjnie wykonane ze sztywnej rewelacyjnie dobrej gatunkowo taśmy zupełnie innej niż te obecnie dostępne :angryy: Quote
Onomato-Peja Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 CASIA&ttb napisał(a):dotykałam cały asortyment MAGa we wrześniu na zawodach i gdybym nie dotknęła i tylko w necie widziała to bym kupiła a zaraz jak tylko doszłaby paczka klełabym jak szewc... ja mam jeszcze stare dobre MAGowe jeszczury które są rewelacyjnie wykonane ze sztywnej rewelacyjnie dobrej gatunkowo taśmy zupełnie innej niż te obecnie dostępne :angryy: Czyli te nowe są miękkie ? Mi na miękkich zależy właśnie ;) Quote
CASIA&ttb Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 są miękkie a nazywając po imieniu jak szmata a nie kennel obroża która jak sama nazwa wskazuję ma zastosowanie inne niż tylko spacerowe :cool3: Quote
Onomato-Peja Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 CASIA&ttb napisał(a):są miękkie a nazywając po imieniu jak szmata a nie kennel obroża która jak sama nazwa wskazuję ma zastosowanie inne niż tylko spacerowe :cool3: No nie no ;) Szmata to nie ma być, ale nie chcę też, żeby były bardzo sztywne... Takie średnie. Nam jednak ta obroża posłuży tylko na spacery :p No i może w przyszłości do IPO Quote
.Agata. Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Onomato-Peja ,a pokażesz te jaszczury jak wyglądają ? :cool3: Quote
Migori Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Czy mogę zadać głupie pytanie? Do czego służą te kennel obroże ? Dlaczego są takie szerokie? Proszę sie nie śmiać ;P Peja, powiem Ci, że owczarek niemiecki ,moim zdaniem, najlepiej wygląda w łańcuszku. A te szerokie obroże totalnie nie pasują do tej Twojej delikatnej suni. Bez żalu of cors. Ja nie mówię tego złośliwie, tylko widzę ją w ładnej kolii. Quote
CASIA&ttb Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Magda25 napisał(a):Czy mogę zadać głupie pytanie? Do czego służą te kennel obroże ? Dlaczego są takie szerokie? Proszę sie nie śmiać ;P Peja, powiem Ci, że owczarek niemiecki ,moim zdaniem, najlepiej wygląda w łańcuszku. A te szerokie obroże totalnie nie pasują do tej Twojej delikatnej suni. Bez żalu of cors. Ja nie mówię tego złośliwie, tylko widzę ją w ładnej kolii. kennel obroże służyły i służą dalej do trzymania psów w hodowlach przy budzie na łańcuchu(zaraz będzie jojczenie ża jak tak można... ) i obecnie jako obroże dla TTB i molosów które dzięki swojej konstrukcji zmniejszają możliwość zerwania się i zapobiegają wypadkom , są takie szerokie żeby rozkładać siłe i naprężenia na wiekszą powierzchnie a oprócz tego latwiej psem sterować są bezpieczniejsze(nie zmiażdżą krtani np. :razz: , nie werżną się pieskowi w gardło jak zobaczy kotecka,pieska czy inne cuś) bo TTB mają troszkę więcej mocy w kurdupelkowatych ciałkach niż inne pieseczki :evil_lol: PS. obroża nie ma być tylko ładna ale funkcjonalna i bezpieczna przede wszystkim/to tak w ramach tej kolii :cool1: jaszczury wyglądają tak i świnka w swoich jaszczurach Quote
Onomato-Peja Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Magda25 napisał(a): Peja, powiem Ci, że owczarek niemiecki ,moim zdaniem, najlepiej wygląda w łańcuszku. A te szerokie obroże totalnie nie pasują do tej Twojej delikatnej suni. Bez żalu of cors. Ja nie mówię tego złośliwie, tylko widzę ją w ładnej kolii. :diabloti: Kennel są fajne, na każda okazję; PT, IPO, wypad do lasu, wypad na plażę. Obroża szeroka, nie muszę się bać, że pies mi się udusi, linkę można podpiąć itd. ;) Z kolią nie było by już tak pięknie, nawet nie pamiętam kiedy ostatnio suka miała na szyi coś cieńszego niż 5 cm (swoją drogą to chyba niestety będzie musiała parę dni przeżyć w 2.5 cm, bo rozwaliła naszą najulubieńszą obrożę :mad: tzn. to półkole do zaczepiania smyczy stało się prostym drucikiem :evil_lol:) Jak nie MAG, to pitman czarny z niebieskim napisem :loveu:. Kennel musi być! :lol: Quote
marta_gp Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 ciekawe jakby mój pies wyglądał w 5 cm :hmmmm: Quote
gops Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Sorata napisał(a):ciekawe jakby mój pies wyglądał w 5 cm :hmmmm: moja suka miala kennel 4cm i nie wygladala wcale najgorzej :evil_lol: wiec Twoj tez by zle nie wygladal :diabloti: Quote
wiq Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Sorata, obroże tropowe mają tak z 3,5 cm i starczy gończemu, 5 cm to przegięcie :P Darianna, zdecydowanie źle ;) Kennelówki podobają mi się na bullach i molosach, a całą resztę ubrałabym w roztomaite łańcuchy :evil_lol: najładniejsze są :loveu: kolie, krowie dławiki, żmijki :loveu: Quote
konikowa Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Darianna napisał(a):a setery w kennelówkach? ;) Darianna, jak cofniesz się parę stron w tył, do tych obróż co kupiłam od Taks, to ta zielona ma 4.3 cm i Ginger wygląda w niej jak dla mnie super:razz: Z resztą zobaczysz jutro na wystawie;) Quote
gops Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 zastanawiam sie nad obroza skorzana z wozy wiem ze porzadne , mialam ,ale nie podoba mi sie szerokosc ta ktora chce jest robiona w szerokosci 2,6cm a jak na skore to moze byc ciut za duzo tasma jednak inaczej sie uklada calkiem czy lepsze szelki z rogza? :evil_lol: Quote
Marta_Ares Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 a szelki jakie:cool3: ja sie nie wypowiadam, bo jakos nie przepadam za skora:lol: a wogole ostatnio bylam w kinie na filmie nigdy nie mow nigdy i jakie bylo moje zdziwienie, jak zobaczylam na 2 psach (ze schroniska) tam wystepujacych rogzy:lol: :lol: :lol: jeden mial komplet florala, a drugi ten czerwony w biale kostki, szeroką obroze i do tego smycz przepinana:lol: :lol: tzt mial ze mnie polewe ze wszedzie rogzy wypatrze. Quote
Unbelievable Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 a ja mam pytanie, ile wam robili wozę na zamówienie? może bym w końcu coś kupiła, bo tak się zbieram do tej skóry i zbieram :roll: Quote
agaciaaa Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 [quote name='Iza.']http://i33.tinypic.com/2iu58j4.jpg Agacia mi się wydaje, ze jest ok :cool3: Mi też się tak wydaje :cool3: Szkoda, że nikt więcej się nie wypowiedział, ale cóż, jakoś będę musiała z tym żyć :evil_lol: Quote
Marta_Ares Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 nasza nowa smyczka, z polarową rączką:loveu: :loveu: :loveu: Quote
Diora Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Unbelievable napisał(a):a ja mam pytanie, ile wam robili wozę na zamówienie? może bym w końcu coś kupiła, bo tak się zbieram do tej skóry i zbieram :roll: Pamiętam,że zamówiłam obrożę w piątek, a dostałam ją w czwartek, czyli nawet tygodnia nie czekałam... Tylko ja wybrałam jeden ze wzorów ze strony internetowaj. Jak suczka wróci z wycieczki to pstryknę jej fotkę i Wam pokażę :cool3: Quote
Recommended Posts