Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jo_ann napisał(a):
jesli rozmiar lancuszka L jest analogiczny do polzacisku L-to musimy brac M, wlasnie dlatego pytam;) zwykle rogzy mamy w rozmiarze L.

Rogzowe półzaciski są większe od zatrzaskowych i łańcuszków. Moja suczka nosi XLkę, ale pózaciskowa jest sporo za duża na nią

Posted

Dobrze, że poruszyliście ten temat, bo ja niedawno chciałam Rogza drut kolczasty i bym brała w ciemno L, a ona mogłaby być za duża.

Posted

Pytanie, jaka masz tolerancje na za luzne obroze;) maksymalnie zmniejszony zacisk L spadl mojej suce ot tak. Biorac pod uwage, po co w ogole zakladam im obroze-to niedopuszczalne. Poza tym maksymalnie zmniejszone obroze nie wygladaja dobrze.

Posted

jo_ann napisał(a):
a czy ktos ma lancuszkowego rogza L? chodzi mi o minimalna dlugosc tasmy i dlugosc lancuszka- a w rozmiarze M o maksymalna dlugosc tasmy i dlugosc lancuszka;) chce wziac dla psa o szyi 35cm i nie wiem, ktory wybrac.

A kolor brazowy jest fajny, intensywny-aczkolwiek chyba mi sie bardziej podoba braz z tej miekkiej serii.

Mam łancuszkową L-kę to zmierzę ci popołudniu jak wrócę z roboty :razz:
Zgadzam się, że łańcuszki i półzaciski mają inną rozmiarówkę. Ja pózacisków do moich ni cholery nie mogę dobrać, a po tym jak Dirki zgubiła przestałam próbować. Może na Vesper popróbuję ale to na jakiejś wystawie musze pomierzyć, na wirtualny zakup się nie zdecyduję.

Posted

marzata napisał(a):
to kup półzacisk regulowany- w ten sposób sama regulujesz wielkość

Póki co nie mam takiej potrzeby ;) Ale tak na zaś to która firma (poza ManMat'em) robi półzaciski regulowane?

Posted

weszka napisał(a):
która firma robi półzaciski regulowane?

My :D póki co mamy tylko 2 zwory, ale w przyszłym tygodniu oferta powinna się powiększyć o psie łapki :)

Posted

Marta&Gabi napisał(a):
Nasza nowa obroża rd cosmos orange.Na zdjęciu wydawała się jaśniejsza a ten pomarańcz jest wręcz odblaskowy.(miestety Gabi nie chciała pozować:))

Suuper! :)

Marta_Ares napisał(a):
Lucky to ja nie wiem co Ty za obrożę/ rozmiarówki miałaś.....

mój ma 38cm i półzacisk rogza L-ke musi mieć na maksa zmniejszony w Xl-ka była zdecydowanie za wielka na niego......

Ale XL łańcuch jest właśnie na minimalnym zmiejszeniu koło 33 czasem 35cm ;)

Posted

Unbelievable napisał(a):
s-m, m-l zdecydowanie za duże

właśnie ja nie wiem co z tą rozmiarówką, bo ja kupiłam co prawda szorki z trixie dla maltańczyka S-M i one są poluzowane na maksa a mogłyby być większe...

Posted

Middledream napisał(a):
właśnie ja nie wiem co z tą rozmiarówką, bo ja kupiłam co prawda szorki z trixie dla maltańczyka S-M i one są poluzowane na maksa a mogłyby być większe...

no nie wiem, ja swojemu psu bym kupywała s-m, on ma 30cm w szyjce i 55 w klacie ;) a podejrzewam, że west dużo większy od mojego nie jest

Posted

[quote name='Middledream']właśnie ja nie wiem co z tą rozmiarówką, bo ja kupiłam co prawda szorki z trixie dla maltańczyka S-M i one są poluzowane na maksa a mogłyby być większe...

a ile Józek ma w kłębie?
ja mam dla Axela guardy z Trixie s-m i są dobre, na klacie i na szyi ma prawie na maxa zmniejszone :)
więc na westie też powinny być dobre
ale dla jakiego westie :diabloti:

Posted

[quote name='Feigned']a ile Józek ma w kłębie?
ja mam dla Axela guardy z Trixie s-m i są dobre, na klacie i na szyi ma prawie na maxa zmniejszone :)
więc na westie też powinny być dobre
ale dla jakiego westie :diabloti:

żeby się nie okazało, że mam XS-S i panikuję :diabloti: Józek ma w kłębie 26 cm. a westie to noo... westie :diabloti: muszę koleżance powiedzieć, żeby go zmierzyła na wszelki :roll:

Posted

jo_ann dokonałam pomiarów łańcuszowego Rogza L i tak:
na minimum taśma ma ok. 26 cm
łańcuszek ok. 20 cm
na maks taśma ma ok. 42 cm
W tej L-ce chodzi Vesper która ma szyję ok. 42 cm

M-ki nie mam więc nie przekażę danych ;) Mam jeszcze XL-ki Dirki i Furli.